Demba Ba geliyor, Vagner Love gidiyor

Demba Ba geliyor, Vagner Love gidiyor

Spor Toto Süper Lig'de sezonu dördüncü sırada kapatan Beşiktaş'ın forvet hattında taşlar yerinden oynayacak.

Ajans Beşiktaş - İddialara göre siyah-beyazlılar, Göztepe ile kiralık sözleşmesi biten 33 yaşındaki Senegalli golcüye kısa süre içinde 1+1 yıllık resmi imza attıracak. Vagner Love’la yollarını ayıracak olan Kartal, Burak Yılmaz konusunda ise fazla aceleci davranmayacak.

Milliyet gazetesinden Serdar Srıdağ'ın haberine göre sezon bitmeden transfer çalışmalarına başlayan ve bir süredir Demba Ba ile temas halinde bulunan Beşiktaş Yönetimi, Senegalli golcüyle birkaç gün içinde masaya oturacak. Transferde yüksek maliyetli futbolculardan kaçınan siyah-beyazlı yönetim, bu nedenle bonservisi elinde olan Demba Ba ile son bir görüşme gerçekleştirecek.

Sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımla sezonun ikinci yarısında kiralık olarak oynadığı Göztepe’ye veda eden 33 yaşındaki tecrübeli golcü, anlaşma sağlanması halinde 1+1 yıllık mukaveleye imza atacak. Demba Ba ile anlaşılması halinde Vagner Love ile yollarını ayıracak olan siyah-beyazlılar böylece hem forvet hattında hem de yabancı futbolcu kontenjanında yer açmış olacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in de onay verdiği Demba Ba’ya yeni sezonda Beşiktaş forması giydirmek isteyen siyah-beyazlı yönetim, Burak Yılmaz için ise bir süre daha beklemede kalacak. Hem kadrodaki forvet fazlalığı hem de taraftarın bu isim konusunda ikiye bölünmesi nedeniyle, acele etmek istemeyen yönetim, Alvaro Negredo ile karşılıklı anlaşmaya çalışacak. Yeni sezon için forvet hattını yenilemeyi planlayan Beşiktaş Yönetimi, kampa kadar bu sorunu bitirmeye uğraşacak.

Demba Ba 2014-15 sezonunda Beşiktaş formasıyla 44 resmi maça çıkarken 27 gol ve 7 asiste imza atmıştı. Deneyimli forvet sezon sonu 13 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Çin ekibi Shanghai Shenhua’nın yolunu tutmuştu.

13: Demba Ba bu sezon Göztepe formasıyla Süper Lig’de 13 maça çıktı, 7 gol attı, 1 asist yaptı.

Etiketler :