Demba Ba kalmak istiyor

Demba Ba kalmak istiyor

Shanghai Shenhua’dan kiralık olarak alınan Demba Ba, Çin’e dönmek istemiyor. Ba, takım arkadaşlarına, “Çin’de kazanacağım kadar para kazandım. 2 yıldır ailemi göremiyorum. Artık futbol oynamayı ve Beşiktaş’ta kalmayı amaçlıyorum” dedi.

Ajans Beşiktaş - Geride bıraktığımız sezonun devre arasında Shanghai Shenhua’dan kiralık olarak tekrar Beşiktaş’a dönen Demba Ba, buradaki kariyerine kaldığı yerden devam etmek istiyor.

2014-15 sezonunun ardından Çin ekibine 13 milyon Euro bonservis bedeliyle satılan ve burada yıllık 7.5 milyon Euro’luk (29.7 milyon TL) kontrata imzasını atan Ba’nın geçen yıl ayağı kırılmıştı. Uzun bir tedavi döneminin ardından Beşiktaş’a yeniden dönen Senegalli oyuncu, 3-1 kaybedilen Başakşehir maçında oyuna sonradan dahil olmuş ve tek golünü de bu karşılaşmada atmıştı.

15 milyon Euro kazandı
2014-15 sezonunun ardından 13 milyon Euro karşılığında Çin’in yolunu tutan 32 yaşındaki forvet, iki senede kasasını doldurdu. Ba, bu süreçte Uzak Doğu temsilcisinden 15 milyon Euro kazanmayı başardı.

2018’de bitiyor...
Siyah-Beyazlılar’ı çok sevdiğini belirten ve bunu takım arkadaşlarına da ileten 32 yaşındaki forvetin, “Çin’de kazanacağım parayı kazandım. Ailem Fransa’da yaşıyor ve 2 yıldır onları doğru düzgün göremiyorum. Bunun yanı sıra üst düzey futbol oynamayı da çok özledim. Paranın benim için bir önemi yok. Her türlü fedakarlığı yapıp, Beşiktaş’ta kalmak istiyorum” dediği bildirildi. Bu sözlerini lafta bırakmak istemeyen Senegalli yıldızın, 2018’de bitecek sözleşmesini fesh etmek için yakında Çin kulübüyle temasa geçeceği öğrenildi.


Fikret Orman da kalmasını istiyor
Siyah-Beyazlılar’ın Başkanı Fikret Orman, daha önce yaptığı açıklamada Demba Ba’dan çok memnun olduklarını söylemişti. Orman, Ba için “Onun kalmasını ve 2-3 sene sözleşme yapılmasını istiyorum. Çünkü Ba harika bir karakter ve harika bir forvet” ifadelerini kullanmıştı. Orman ve kurmaylarının yanı sıra teknik direktör Şenol Güneş’in de, Senegalli oyuncunun takımda kalmasından yana görüş bildirdiği öğrenildi.

Çin’deki kural Ba’nın lehine
Uzak Doğu ülkesi Çin’de sezon başında değişen yabancı kuralı, Demba Ba’nın Beşiktaş’ta kalmasını sağlayacak en önemli faktörlerden biri olacak. Yapılan değişiklikle 3+1 uygulaması (3 yabancı ve 1 Asyalı) yerine, ilk 11’de sadece 3 yabancı ve 18 kişilik kadroda en fazla 5 yabancı oynatma kuralı, Shanghai Shenhua’nın Ba’yı bırakmasını kolaylaştıracak. Şu an kadrosunda 5 yabancı bulunan Shenhua’da bu sayı, Ba’nın dönmesiyle 6’ya çıkacak ve bu da kulübün işine yaramayacak.  (Fanatik)