Demirören: "Beşiktaş'tan alacağım var"

Demirören: "Beşiktaş'tan alacağım var"

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Dtemirören, NTV ve NTV Spor'un ortak yayınına katıldı.

Ajans Beşiktaş - Fuat Akdağ'ın sunduğu Futbol Aktüel programına katılan Yıldırım Demirören, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

İşte Demirören'in açıklamaları:

"Ben buraya bir kulüp başkanının açıklamalarına cevap vermek için gelmedim. Fenerbahçe'miz, UEFA'ya döviz kurlarındaki farkın bütçeye yansıması ile ilgili soru sordu, bence çok da iyi yaptı. Ben hiçbir zaman sahibi olduğum gazeteye şu haberi yapın, bu takımı öne çııkartın gibi bir yaklaşımda bulunmadım. Ama Fenerbahçe haberi daha çok satar. Federasyon başkanı olduğum dönemden beri Beşiktaş'tan 100 milyon TL alacağım var. Fikret başkanla oturdum ve bir kısımını bağış yapacağım diye konuştum. Ama başka yerlere çekilir diye bıraktım. Ben bu görevde olduğum sürece alacağım duracak. Bunun başka yerlere çekilmesi komplo teorilerinden başka şey değil. Beşiktaş Kulübü'nden yöneticiler aldım, 5 tane. Ama Fenerbahçe Kulübü'nden de 5 yönetici var, 2'si başkanvekili."

"İnsanın olduğu yerde hata olur. Hakemler de hata yapar, yapmaya da devam edecektir. Hakemlerimiz hata yapıyor mu, yapıyor. Kulüplerimiz zarar görüyor mu, görüyor. UEFA da hakem hatalarından rahatsız. Hatayı düzeltmek için hep beraber hareket etmemiz lazım. Oyuncularımız hakemlere destek olmuyor, baskı hataya zorluyor. Rossetti şu anda bire bir bu işle ilgileniyor. Federasyon olarak gerekli şöyi yapıyoruz. Her reform sancıyla başlar, bu da sancıyla başladı. Hakemlerimiz hata yapıyor. Video sistemine hazırız. İngiltere ile görüştük. Siz Türkiye'deki kafaları değiştirin dediler. Hata sonrası "operasyon" deniliyor, dendi.Hakemlere 'adil olun, cesur olun, hatanızı hata ile kapatmaya kalkmayın' dedim. Bunları yapmayan sistem içinde elendi. Başkanlarımızı ve teknik adamlarımızı video hakemlik ile ilgili Antalya'ya çağırdık. 1 başkan, 2 teknik adam katıldı. Hakemlerin art niyetli bir gruplaşma içinde olduğuna inanmıyorum. Bu komplo teorilerinden vazgeçelim, ne olur. Ciddi bir şey varsa, savcılığa hep beraber verelim. Duydum, ettim, duyum aldım... En kötü şeyler. Hakemlerimiz formsuz. Profesyonelliği yitirdik. Onların formsuz olma hakları yok. Lanet hareketten sonra, güvenilir kişileri bulmak adına istihbarattan olur aldığımız kişileri kurullara getirdik.

DEVAM EDECEK