İşte derbi öncesi son durum

İşte derbi öncesi son durum

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında bu akşam derbi maçta Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Ajans Beşiktaş - Vodafone Park'ta saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Cüneyt Çakır  yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Şampiyonluk yolunda yaşadığı kritik puan kayıplarıyla zirvenin  uzağında kalan siyah-beyazlılar, kazanarak, 3 puan önünde yer alan rakibi ile  farkı kapatmaya çalışacak.
 
Evinde başarılı
 
Siyah-beyazlılar, Vodafone Park'ta oynadığı maçlarda rakiplerine büyük  üstünlük kurdu. Dolmabahçe'de oynadığı lig maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş,  bu sezonki 10 müsabakada 7 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takım iç  sahadaki namağlup serisini rakibi karşısında da sürdürmeye çalışacak.  Beşiktaş ayrıca, ev sahibi takım sıfatıyla ligde oynadığı son 37 maçta  ise 30 galibiyet, 7 beraberlik aldı, sahadan puansız ayrılmadı.
 
Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yi yenemedi
 
Beşiktaş, Fenerbahçe ile Vodafone Park'ta oynadığı iki karşılaşmada  rakibini mağlup edemedi.Siyah-beyazlı ekibe biri lig, diğeri Türkiye Kupası olmak üzere iki  maçta konuk olan sarı-lacivertliler, birer galibiyet ve beraberlikle sahadan  ayrıldı. Beşiktaş, sezonun ilk yarısında evinde oynadığı Galatasaray maçını ise  3-0 kazandı.
 
İki önemli eksik
 
Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde kart cezalısı iki önemli oyuncusundan  yoksun mücadele edecek.Atiker Konyaspor deplasmanında sarı kart gören Pepe ve Anderson  Talisca,  kritik derbide forma giyemeyecek.

Dört oyuncu ceza sınırında
 
Beşiktaş'ta 4 oyuncu Fenerbahçe maçına sarı kart ceza sınırında  çıkacak. Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Adriano Correia ile Gary Medel, derbide  sarı kart görmeleri halinde Trabzonspor ile oynanacak mücadelede takımını yalnız  bırakacak. (Skorer)