DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş açısından çok daha önemli bir derbi olacak."

DERBİYE DOĞRU | "Beşiktaş açısından çok daha önemli bir derbi olacak."

Beşiktaş 14. hafta rakibi Galatasaray ile yarın Vodafone Park'ta karşılaşacak. Karşılaşma öncesi Kartal Yiğit derbi hakkındaki görüşlerini aktardı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de istediği sonuçları bir türlü alamayan Beşiktaş, Vodafone Park'ta lig lideri Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi kazanmak isteyen Beşiktaş, rakibini yenerek yeniden çıkışa geçmenin planlarını yapıyor. Siyah-beyazlı takımda cezası bulunan Caner Erkin dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

Zorlu müsabaka öncesinde HaberTürk gazetesi Beşiktaş muhabiri Kartal Yiğit, derbiyi Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi. Yiğit, zorlu müsabaka için şu sözleri kullandı;

"Beşiktaş açısından çok daha önemli bir derbi olacak. Çünkü son iki haftada 4 puan kaybetmenin verdiği bir dezavantaj var. Bu dez avantajı Beşiktaş'ın kendi lehine çevirmesinin tek yolu galibiyet. 3 Puanın ötesinde bir maç olacak Beşiktaş açısından çünkü Galatasaray'a belki beraberlik yetebilir o amaçla gelebilirler ama Beşiktaş'ın beraberliğe dahi tahammülü yok. Bu bilinçle oynayacaktır siyah beyazlı takım. Maçın içerde olması en büyük avantaj. Çünkü içerdeki ortamla özellikle Avrupa maçlarında önemli rakiplere karşı alınmış iyi sonuçlar var. Bu yüzden Vodafone Park'ta oynamanın bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Ama sonuçta bakıldığı zamanda bir derbi neticesinde. Geçen sezondan farklı bir Galatasaray var. Daha istekli, daha hırslı özellikle ofansif anlamda etkili bir Galatasaray var. Kolay gol bulabilen aynı zamanda gol yiyen bir Galatasaray var. Bu yüzden Beşiktaş'ın bu bilinçle oynayacağını. Avrupa maçlarındaki gibi rakibin üzerine gitmede acele etmiyeceğini kontrollü oynayacağını düşünüyorum. Özellikle kanat varyasyonları ve duran toplarda Beşiktaş'ın bir avantajı var bunu da kendi lehine çevirecektir diye tahmin ediyorum Quaresma ve Talisca gibi isimlerle. Galatasaray'ın zaafı bu. Yan toplar.
O nedenle buralardan Şenol Güneş rakibini vurmak isteyecektir. Güzel bir maç olucaktır. İki tarafta oynamayı seven gole çabuk giden ekipler. Bu yüzden renkli bir derbi bizleri bekliyor. Bakıldığı zaman kadro yapısı özellikle en önemlisi bu maçta teknik direktör farkıyla Bdeşiktaş favori çünkü Şenol Güneş ile Tudor arasında dağlar kadar fark var.
Ama şunu da söylemekte yarar var bu tür maçlarda zaman zaman favori gözükenin karşısındaki rakip daha çok motive oluyor. Galatasaray'ın bu maça daha fazla motive olacağını düşünüyorum. Hem Tudor açısından hem takım açısından. Tudor yenilirse birde farklı yenilirse tehlike çanları çalacak. O yüzden çok değişik bir maç bizleri bekliyor."

Hakem için ise "Maçtan önce hakemi konuşmanın bir faydası yok kimseye. Ben hiçbir hakemin art niyetli maç yöneteceğine inanmıyorum. Özellikle derbilerde yöneteceğini tahmin etmiyorum. Belki baskı altında kalmışsa bugüne kadar hatalı kararlar vermişlerdir Ama Fırat Aydınus artık tecrübeli bir hakem. Atanması da bekleniyordu. Bir takıma çalışayım havası olmayacaktır. Hatalar yapabilir, yapacaktır. İyi olan bir takım zaten rakibini sahada yendiği takdirde hakemin o kararlarıda etkisizleşecektir." dedi.

YASAL UYARI: BU HABER "AJANS BEŞİKTAŞ" TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ. Bu içerik telif hakları mevzuatınca korunur. Kaynaksız kopyalama yapanlar hakkında yasal işleme başvurulur.