DERBİYE DOĞRU | "Derbide favori Beşiktaş"

DERBİYE DOĞRU | "Derbide favori Beşiktaş"

Fanatik gazetesi yazarı Erman Özgür, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde görüşlerini paylaştı.

Ajans Beşiktaş - Erman Özgür'ün bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı: Başta Quaresma olmak üzere Caner, Babel ve Cenk Tosun gibi kolay skor yapabilecek ve oynama pratiği yüksek forvet hattı, Beşiktaş'ın maç öncesinde en önemli avantajı. Beşiktaş, Kadıköy’e favori olarak çıkacak.

Derbi öncesinde sorumluluğu olan oyuncuların formda olması itibariyle favori olan taraf en azından kağıt üzerinde Beşiktaş. Başta Quaresma olmak üzere Caner, Babel ve Cenk Tosun gibi kolay skor yapabilecek ve oynama pratiği yüksek forvet hattı, Beşiktaş’ın maç öncesinde en önemli avantajı. Diğer taraftan Fenerbahçe’de öne oynama sıkıntı olsa da iç saha avantajını kullanmak isteyerek mücadeleyi ön planda tutacağı bir derbi olacak.

Beşiktaş’ın öncelikle Fenerbahçe’nin orta sahada yapacağı baskıyı kırabilmek için saha içinde boş oyuncuyu çok çabuk bulması gerekir. Geçtiğimiz yıl Kadıköy’de oynanan derbide 0-0’ı avantaj olarak gören Beşiktaş takımı, çok hücum etmese de bu kez bu tip bir anlayış pahalıya mal olabilir. Özellikle de Beşiktaş’ın form durumu rakibine göre daha iyiyken bu avantajı kullanmamak ve bir puanı yeterli görmek Şenol hocanın maç öncesinde yapabileceği en büyük hata.

Medel ön plana çıkıyor
Defans hattında Medel’in Konyaspor maçında gösterdiği performansla bireysel hataya Tosic kadar müsait bir oyuncu olmaması ilk 11’de Şilili oyuncuyu ön plana çıkarıyor. Fakat Adriano’nun sakatlığının uzun sürmesi ve derbide oynayamaması halinde Medel, aynı zamanda sağ bek için de Necip’ten iyi bir alternatif olur. Geçtiğimiz sezonda deplasmandaki derbileri sakin kalarak oynamayı başaran Beşiktaş, bu sezon derbi atmosferinin ne kadar ateşi yüksek olup olmayacağını belirleyen taraf olacak.

Necip iyi alternatif
Fenerbahçe’nin hücumdaki silahlarına bakınca öne çıkan Valbuena’nın Beşiktaş’ın sağ bek tercihi için de belirleyici olacağı aşikar. Adriano, Beşiktaş’ın oyun yapısına çok uygun olsa da savunma anlamında hem Medel’in hem de Necip’in Fenerbahçe’nin en önemli yaratıcısı Valbuena’ya karşı iyi alternatifler olduğunu da unutmamak lazım.

Etiketler :