DERBİYE DOĞRU | "Robot olsan dayanamazsın Beşiktaş'a"

DERBİYE DOĞRU | "Robot olsan dayanamazsın Beşiktaş'a"

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi spor kamuoyu özellikle siyah beyazlıların performansını konuşuyor.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Pazar günü Vodafone Arena'da oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasına kısa bir süre kala heyecan artıyor. Spor yorumcuları da Beşiktaş - Fenerbahçe maçı öncesi iki takımın şansını değerlerndirirken, Serkan Reçber'den siyah beyazlılar hakkında oldukça çarpıcı sözler geldi.

Beşiktaş'ı Vodafone Arena'da yenmenin yolu önde baskı ve oyunu 3. bölgede oynamaktan geçtiğini söyleyen Serkan Reçber, orta saha ve kendi bölgende Beşiktaş'ı bekleyip topu Beşiktaş'ın oynamasına izin verirsen kazanma şansın çok az." diye konuştu. A Spor'da konuşan Serkan Reçber, Vodafone Arena'da Beşiktaş'ın seyircisiyle birlikte favori olduğunu söylerken oyunsal anlamda da Beşiktaş'ın bir adım önde olduğunu söyledi:

"ROBOT OLSAN DAYANAMAZSIN BEŞİKTAŞ'A"

Futbolcu duygusal bir yazılımdır. Kafasında chip yoktur. Bugün kontrollü oynayayım, bugün atak oynayayım diyemez. Atmosferden etkilenen futbolcular o atmosferin gidişatına göre sahada performans sergiler. Hele ki Vodafone Arena atmosferinden bahsediyorsak... Futbolcular robot değil. Zaten bu atmosferde robot olsan dayanamazsın Beşiktaş'a karşı.

"BEŞİKTAŞ'A KARŞI SAVUNMA YAPAMAZSIN"

Beşiktaş'ı yenmek istyorsan oyunu 3. bölgede oynayacaksın. Topu ayağında tutup pas yapacaksın. Bak bu sezon Vodafone Arena'da Başakşehir ve Galatasaray böyle oynadı. İkincı iki takım da topu Beşiktaş'a verince skoru koruyamadılar. Koruyamazsın. Çok fazla yaratıcı oyuncuları var. Hangi birini durduracaksın? Oğuzhan kaleye yakın yerlerde etkili. Cenk iyi bir bitirici. Quaresma kaleye yakın yerlerde bitirici ortalar açıyor. Babel çok iyi bir kanat forveti.

Eğer Advocaat kalabalı orta saha ise Beşiktaş'ı karşılayayım, kaptığım toplarla atak yapayım diye düşünecekse Fenerbahçe kazanamaz. Konyaspor bu ligin en fazla koşan takımlarından. Ancak oyunu geride kabul ederek başladıkları maçta peş peşe goller yedikten sonra çözüldüler. Fenerbahçe'de eğer Advocaat yine bekleyeyim diye düşüncekse Beşiktaş'a karşı bence şansları çok az." (Futbol Arena)