"Düzenli, güvenli ve hedef odaklı"

"Düzenli, güvenli ve hedef odaklı"

Fanatik Gazetesi yazarı Cem Dizdar, Bursaspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - Cem Dizdar, bugünkü köşe yazısında maç hakkında değerlendirmelerde bulundu:

İlk devre topu bolca gezdirip Bursa’yı topun peşinde koşturup durdular. Böylece ikinci devreye daha diri girecek kadar tasarruf yapmış oldular. Her açıdan zor bir maçtı Beşiktaş için.

‘Ligin en tatmin edici futbol oynayan takımı olarak anılan Beşiktaş maçların ilk devrelerini genellikle ‘temkin/kontrol’ tonunda geçirir. Bulursa atmaz değil ama eforu yükseltip gerçek ritmine ulaştığı vakitler genellikle 50’den sonraki dakikalara denk gelir. Bunun nedenini anlamak zor değil! Yaş ortalaması 30’a yakla∫an bir oyuncu topluluğuyla oynamak zorunda olmak... Dün ak∫am da öyle oldu. İlk devre topu bolca gezdirip Bursa’yı topun peşinde koşturup durdular. Böylece ikinci devreye daha diri girecek kadar tasarruf yapmış oldular. Devre boyu sadece Quaresma ile o da haniyse kanat çizgisinin bir metre içinde işlevsizce oyalanıp durdu Beşiktaş. En heyecan verici işlerini beş dakika uzamış devrenin 48. dakikasında yine arkadan bol pasla geldikleri akında gerçekleştirdiler.

Yıldırım hareketi görse...
Futbol adına neredeyse izlenir tek aksiyonun gerçekleşemediği devreyi son düdükten önce yaptığı manasız faulle renklendiren ise Quaresma oldu!!.. Yersiz ve kırmız kart olabilecek - faulünün ardından bir de hakemin kararını alkışladı!. Tuhaf!.. Hakem Bülent Yıldırım hareketi görse ya da yardımcıları Yıldırım’ı uyarsa yok yere oyundan atılacak. Üstelikte Bursa’nın tek hücum tehdidinin olmadığı bir maçta... Daha da tuhafı şampiyonluğa en yakın takım olan Beşiktaş’ta birçok mevkiide ikinci bir oyuncunun olmaması!..

Beşiktaş oyuna hükmetti
Vasat futbol ülkesi Türkiye’de yıllardır ‘mühim oyuncu’ olarak algılanan Bogdan Stancu’nun ikinci devre oyuna girmesiyle Bursa hareketlenir gibi oldu. Ancak Aziz Behich’in sakatlanmasıyla bu kez de sol tarafını baştan sona değiştirmek zorunda kaldı ve taraftarının yüksek coşkusuna rağmen zaten hücum anlamında işlemeyen düzeni iyice işlemez oldu. Nihayet 60’a gelindi ve sessiz sedasız giden oyun Beşiktaş’ın ‘ihtiyaca binaen ani ∫eker yüklemesi’ ile kısa sürede bir tür pozisyon düellosuna döndü. Atiba/Cenk değişikliğiyle riske giren Şenol Güneş, Oğuzhan ile Tolgay’ı göbeğe alarak top oyununu zenginleştirmeyi hedeflemişti ki, tartışmalı golcüsü Cenk’le golü bulup oyunu da istediği düzene getirdi. Oğuzhan ile Tolgay’ın birbirlerine yakınlığına Aboubakar’ın önde top saklaması da eklenince oyuna daha hükmeden Beşiktaş, fırsatları kollamaya başladı!.. Onlardan bir de son saniyede geldi...

Zor maçtı
Maçın önemli bölümünde etkisiz görünen Beşiktaş beklenenin aksine gergin değildi. Güneş’in planını daha iyi uygulayabilirlerdi elbette ancak yine de onun istediklerini yapma konusunda kendi seviyelerine ulaştılar. Rakibi kalelerinden, Kubilay’ın pozisyonu hariç, uzak tutarken takımda ciddi bir tedirginlik gözlenmedi. Golü atarken Tolgay, Aboubakar, Cenk üçlüsünün kendinden emin, çevik ama aceleci olmayan üslupları bu durumun en iyi göstergesidir sanırım. Her açıdan zor bir maçtı Beşiktaş için. Başakşehir’in yüklediği stresten kurtulurken Bursa çok zorlamasa da güvenli oyun oynayabilme becerilerini test ettiler ve şampiyonluk yarışında bir haftayı daha ceplerine koydular.