Efsane pankart yeniden yapılıyor

Efsane pankart yeniden yapılıyor

Beşiktaş taraftarının Kadıköy'e gittiği son deplasman olan 5 Şubat 2012 tarihinde Şükrü Saraçoğlu'nda açtığı pankart yeniden yaptırılıyor.

Ajans Beşiktaş ÖZEL - Tarihler 5 Şubat 2012'yi gösterdiğinde Beşiktaş taraftarı, son kez Kadıköy deplasmanına gitmişti, ama son kez gittiğini bilmeden. O gün Kadıköy'e giden 2500 Beşiktaş taraftarının açtığı pankart ise bir efsane haline gelecekti:

SANA GELMEDİĞİM GÜN ÖLDÜĞÜM GÜNDÜR

Ancak karşılaşma sırasında yine Beşiktaş tribünlerinin yaktığı meşaleler, pankartın da yanmasına neden olmuş ve itfaiye tarafından pankart söndürülmüştü. Siyah-beyazlı taraftarlar da yanan pankartı Kadıköy'de bırakmış ve pankart tarihe karışmıştı.

O tarihten sonra çıkan deplasman yasakları nedeniyle bir daha Kadıköy'e gitmeyen Beşiktaş taraftarı, pankartın Kadıköy'le özdeşleşmesi nedeniyle aynı pankartı bir daha yaptırmama kararı almıştı. Fakat bu sezon başında kalkan deplasman yasakları, taraftarın da pankart için harakete geçmesini sağladı. 

Siyah-beyazlı taraftarlar, 5 Şubat 2012'de yanan pankartın aynısını bu sezon oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçı için yeniden yaptırmaya başladı. Pankart, 3 Aralık 2016'da deplasman tribünündeki yerini alacak.