Ekşi Sözlük Beşiktaşlıları'ndan manipülasyonlara karşı birlik çağrısı

Ekşi Sözlük Beşiktaşlıları'ndan manipülasyonlara karşı birlik çağrısı

Ekşi sözlükteki Beşiktaşlılar, 2017-2018 sezonunun tarihin en zor sezonu olacağını belirtti ve birlik çağrısında bulundu.

Ajans Beşiktaş - İşte paylaşım rekoru kıran o yazı: "2017-18 sezonu, Beşiktaş tarihinin belki de en zor sezonu olacaktır. ama bize topla ve tüfekle gelecek olan başıbozuklara karşı ne yapacağını bilen, her şeyin farkında olan düzenli bir beşiktaş ordusu şarttır. zira beşiktaş'ın üst üste üçüncü şampiyonluğunu almaması için çalışmalar, yapılan algılarla şimdiden başlamış durumda.

Fatih Terim'in kovulmasıyla, Beşiktaş'ı son 2 yılda şampiyon yapan şenol güneş gündeme geldi. hakemle şampiyon olduğu iddia edilen beşiktaş'ın hocasını, milli takım'ın başına geçirmek için herkes seferber oldu. twitter'da tt listesinde şenol güneş göreve çağrıldı. ekşi sözlük'te hocaya "çakma filozof" diyen yazarlar, milli takım'ın başında kendisini görmek istediklerini söylediler. ondan daha iyisinin olmadığı söylendi. Şenol güneş, milli takım'ın teklifini reddedince, beşiktaş ve şenol güneş vatan haini ilan edildi. milliyetçi duygular kullanılarak, beşiktaş ortaya atıldı.

Oynanan beşiktaş - konyaspor süper kupa maçına, döner bıçaklarıyla giden konyaspor taraftarları beşiktaş taraftarını tahrik etti. mustafa kemal atatürk pankartları içeri alınmazken, herkes içeriye patlayıcılarla girebilmişti. bizler, vodafone park'ta ayakkabımızın içine kadar aranırken, samsun'da futbolcuların üzerine kelebekle koşan bir konyaspor taraftarı vardı. maç sonunda tüm konyaspor taraftarı sahaya girdi ve beşiktaşlı futbolcuların üzerine koştu. beşiktaşlı futbolcuları korurken, görevli ahmet ateş yaralandı.

Tüm bu olaylara rağmen beşiktaş taraftarı suçlu görüldü ve beşiktaş da pfdk'ya sevk edildi. konyaspor başkanı yaptığı açıklamada beşiktaş taraftarını ortaya attı. bazı vicdansızlar, tribünlerde açılan küçük bir nuriye-semih pankartından dolayı beşiktaş taraftarını pkk yandaşı bile ilan etti.  Fikret Orman'ın, suçsuz beşiktaş taraftarı'nı savunmak için yaptığı konuşma; orman'ın "bu bir tehdit değildir" diye üzerine basmasına rağmen "başkan orman, tff'yi tehdit etti" diye servis edildi. bu algılar yüzünden beşiktaş başkanı fikret orman da pfdk'ya sevk edildi.

Yine aynı konuşmada; fenerbahçe kongre üyesiismail er tarafından maksatlı sorulan "başkomutan pankartı içeri alınırken mustafa kemal atatürk pankartı içeri alınmadı" sorusuna başkanın verdiği cevap çarpıtıldı. "maç bizim stadımızda olmadığı için insiyatif bizde değil. samsun emniyet müdürlüğü'nün kararıdır." dedi ve spora siyaset karıştırılmaması gerektiğini söyledi. bu açıklama fikret orman, mustafa kemal atatürk pankartına siyasi demiş gibi çarpıtıldı ve başkan linç edildi.  bu bağlamda beşiktaş, spor üzeri meselelerde de hedefe kondu. bir gün pkk'lı, bir gün fetö'cü, bir gün atatürk düşmanı, bir gün vatan haini ilan edildi. "savaşta her yol mübahtır" mantalitesiyle saldırıya uğramaya devam ediyor.

İşte biz ekşi beşiktaş tribünü olarak; lig boyunca devam edecek bu duruma karşı olarak yol haritamızı belirlemek, durumlara karşı tepkilerimizi kararlaştırmak, algılara karşı ters algı oluşturabilmek, planlanan oyunları ortaya kolayca çıkarabilmek ve manipülasyonlara karşı durmak amacıyla bir manifesto yayınlayacağız. tüm beşiktaşlı kardeşlerimi bu konuda istişare etmeye çağırıyorum. nacizane bu konuda tek isteğim, başlığı herkese ulaştırmanız olacak. bunun için bu başlığın ve yayınlanacak manifestonun olabildiğince yukarıda kalması, olabilecek tüm sosyal medya hesaplarından paylaşılması önemli. manifesto'yu yayınlamayı düşündüğümüz tarih, ligin başlamasından bir gün öncesi olan 10 ağustos 2017 olarak belirlenmiştir.

2004'ten çok daha çetin bir savaşa başlıyoruz. O zaman sadece medya ve hakemler karşımızdaydı. şimdi milli duyguları bile dahil ederek bir savaş başlatılmış durumda. durumun ciddiyeti kadar büyük bir ciddiyetle davranmamız, beşiktaş'ın geleceğini belirleyecek. beşiktaş'ı seven herkesin ayık olma vaktidir şimdi. her şeyimiz olan beşiktaş'a daha sıkı sarılma zamanıdır. zor olacak belki ama sonunda zafer bizim olacak."

Etiketler :