"En doğru karar"

"En doğru karar"

Fanatik gazetesi yazarı Deniz Çoban, hakem Ali Palabıyık’ın derbiye atanmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte o değerlendirme: Ali Palabıyık bu sezonun en formda hakemi. Hep kritik maçları yönetti. Geçen sezon kupadaki Beşiktaş-Fenerbahçe maçındaki hatalarından dolayı tepki olabilir ancak kim atansa mutlaka olumsuz hatıralar ortaya çıkacaktı.

Çarşamba günü bu sütunlarda, “Derbi için 4 aday var” demiştim ve adayları Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım şeklinde sıralamıştım. Öyle de oldu. Derbiye Palabıyık atandı. Bu atama; performansı, kokartı ve kariyeri itibariyle gayet uygun görünüyor. Palabıyık, daha önce bu seviye maçları yönetmiş ve belirli olgunluğa erişmiş bir hakem. Ayrıca bu sezonun en formda hakemi. Sezon başından bu yana Avrupa arenasında tam 5 maç, ligde ise Fenerbahçe- Trabzonspor, Galatasaray-Sivasspor ve Karabükspor-Beşiktaş maçlarını yönetti.

Çok zor olacak
Hepsi de zor maçlardı. Palabıyık’ın geçen sezon kupada yönettiği Beşiktaş-Fenerbahçe maçındaki hatalarından dolayı, bu atama Beşiktaş kanadının tepkisini çekti. Yukarıda ismini saydığım dört hakemden hangisi bu maça atansa; tamamıyla ilgili iki takımın da gündeme getireceği olumsuz hatıraları mutlaka olacaktı. Bu sebeple, o maçı hatırlatıp, bu atamayı eleştirenlerin fikirlerine ben katılmıyorum. Zor maç olacağı muhakkak. İki takımda da zor oyuncular var. Atmosfer çok yüksek olacak. Bu zorluk hakeme de yansıyacak. Allah Palabıyık ve ekibine hakem şansı versin...

Etiketler :