Fatih Altaylı: "Beşiktaş yakında final oynar"

Fatih Altaylı: "Beşiktaş yakında final oynar"

Gazete Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugün gazetede yayınlanan değerlendirmesinde Beşiktaş'a dair yorumlarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Fatih Altaylı şunları yazmış:

BEŞİKTAŞ YAKINDA FİNAL OYNAR

- Beşiktaş, Lyon’a elendi. Üzerinden çok geçti ama yine de bir değerlendirme yapar mısınız?
"Geçen haftaki konuşmamızda Beşiktaş’ın işinin zor olduğunu söylemiştim. Turu geçmesi mucize olurdu, olmadı. Lyon iyi bir takım ve kupayı almaları çok muhtemel. Siyah-Beyazlılar buraya kadar gelerek çok büyük bir başarı elde ettiler. Sonuçta kısıtlı bütçe ile kiralık oyunculardan oluşan bir kadro ile ciddi bir başarı yakaladılar. Bunlar hep tecrübe. Galatasaray, Avrupa şampiyonu olmadan önce defalarca çeyrek final, yarı final oynadı. Sonra şampiyon oldu. Çünkü o seviyeyi öğrenmek, yaşamak, alışmak lazım. Beşiktaş şimdi bunu yapıyor. Seneye daha yukarı çıkarlar inşallah. Sonunda da kupayı alabilir, en azından final oynarlar yakın zaman. Tabii bu anlayışla devam ederlerse. Bakın çok açık söylüyorum. Serdar BilgiliHüsnü Güreli ikilisi Beşiktaş’ın başında kalmış olsaydı, bu başarıları daha önce elde etmiş olurlardı. Arada kötü bir dönem yaşadılar şimdi toparlanıyorlar. Niye başarılılar biliyor musun? Çünkü pozitif bir yönetim anlayışları ve bu futbolcuların bile suratına yansıyor. Diyeceksiniz ki, bu turu geçebilirlerdi. Evet, geçebilirlerdi. Ama futbol bu... Biri hata yapacak. Bazen teknik direktör, bazen futbolcu, bazen yönetim. Bu hataları azaltmayı öğrenecekler. Ya da tolere edecek güce kavuşacaklar."

GALATASARAY TEBRİK ETMELİYDİ

- Galatasaray’ın ertesi gün sitede UEFA Kupası görseli ile ilgili bir paylaşım yapması büyük tepki çekti. Hatta başkan Özbek dahi bunun hatalı bir hareket olduğunu söyledi. Siz nasıl yorumluyorsunuz?
“Galatasaray’da bir nadanlık hakim” dedim geçen gün. Bu yapılan da o nadanlığın bir göstergesi ya da tecelli biçimi. Galatasaray’ın o kupaya sahip olduğunu hatırlatmak mı istiyorsun? Bunu bile zarafet içinde yapmak mümkün. En azından o fotoğrafı koyup, “Kupamızı kardeş takım istiyordu ama olmadı. Tebrikler Beşiktaş. Bir gün mutlaka” yaz, dostça bir şey söylemiş ol en azından... Bence o bile yersiz ama neyse. Ama dediğim olumsuz yönetim tavrı buraya da yansıyor. En basit tabirle ayıp. Centilmence değil."

BEŞİKTAŞ CAS’A BAŞVURMALI
- UEFA’nın Lyon maçında yaşanan olaylar sonrası Beşiktaş’a verdiği ceza için neler söyleyeceksiniz?

"Beşiktaş konuyu bir üst makama, CAS’a götürmeli. Çünkü Beşiktaş ile Lyon’un kusurları aynı derecede değil. Ama UEFA da aslında ceza vermedi sayılır. Tekrarını engellemeye yönelik bir sopa gösterme bu. Çünkü bu taraftar profilleri futbolda kötü olaylar yaşanmasına neden olabilecek bir görüntü veriyor. Kulüplerimiz bundan böyle kendine ayrılan biletler dışında satılan biletlerden sorumlu olmadığını ve bunun rakip kulüp yönetiminin hatası olduğunu belirten resmi yazılarla UEFA’yı uyarmalı Avrupa maçlarından önce."