Fikret Orman: "Benim o seviye ile işim olmaz"

Fikret Orman: "Benim o seviye ile işim olmaz"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trt Spor'da yayınlanan Basın Tribünü adlı programa konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın Başkanı Fikret Orman, Trt Spor ekranlarında yayınlanan Basın Tribünü adlı programın konuğu oldu. Başkan Orman, canlı yayında şu ifadeleri kullandı;

"Galatasaray için 2000 yılında dua ettim"

"Beşiktaş takımı ile taraftarı bir bütünlük oluşturduğu takdirde, yarın bu gruptan çıkarız biz. Beşiktaş iyi bir kura ile devam ederse, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynar. Galatasaray bunları 2000'li yıllarda yaptı, ben de Galatasaray'ın başarılı olması için dua etmiştim. Aboubakar'ı almak istedik, çocuk da burada kalmak istedi. Mücadele ettik ama olmadı, hayatta istediğiniz her şey olmuyor. Mario Gomez'in de kalmasını istemiştim"

"İşimizin zor olacağını biliyorduk"

"Göreve geldiğimde işimizin zor olacağını biliyordum ama içimizden yapılan bazı şeyleri anlayamıyorum. Bu, benim şevkimi kırıyor. Bazı yerlerden menfaat sağlayanlar var. Kimse bilet alanları, menfaatleri sağlayanları konuşmuyor. Hayat sosyal medya üzerinde dönüyor. Bir tane internet sitesi kurarsın. Alırsan birinden parayı yaparsın haberi. Biz çete kurmuşuz. Son çıkmış bir tane, FETÖ'cü biriyle konuşmuş. İmza falan var, telefon görüşmesi var. Hepsi yalan. Bir şey iyi gitmeye başladığı zaman, işlerinizi doğru yaptığınız zaman sizi aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Şimdi Beşiktaş iyi gidiyor, iyi gitmeye devam ettiği sürece de bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar. Görüyorsunuz yazılanları çizilenleri"

"Amerika'ya gidemez diyorlar. Amerika'dan döndüm"

"Amerika'ya gidemez falan diyorlar. Amerika'dan dün geldim. Dava açılmış falan, hani nerede? Bodrum'da orman yakılmış, Fikret Orman oraya otel yapıyormuş. Gösterin de görelim. Ben Bodrum'da 2006'da otel yapmaya başladım, 2009'da bitirdim"

"Beko dünyada 2 takıma sponsor"

"Beko dünyada 2 takıma sponsor; biri Beşiktaş, biri Barcelona. Bize Türkiye için, Barcelona'ya dünya için sponsor oluyorlar. Beşiktaş'ın sırtına iyi bir para veriyorlar ama Barcelona'nın kol sponsorluğu için bizim 3-4 katımız para veriyorlar."

Euroleague açıklaması!

"THY, Beşiktaş'ın sponsorudur. Türk Hava Yolları'nın bir fiyat listesi var. Bize de diğer bütün takımlara da %50 indirim yapıyorlar. Bunun karşılığı olarak da loca alıyorlar, çeşitli reklamlar alıyorlar. Geçen sene İlker beye damalı uçak yapalım dedik. Ücreti karşılığında yaptılar. Bu yaz başı, ramazan ayında bir program yaptık. Euroleague hakkında fikirlerimi söyledim. Bugün de aynı fikirdeyim. Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemedim. Ben Euroleague'in organizasyon şirketini eleştirdim. Euroleague ile ilgili, o gün oruçluydum, hırsızlık diye bir ifade kullandım. Bugün olsa kullanmazdım. Euroleague için bazı takımların kartları var. Diyorlar ki NBA'de de şirket. Orası NBA, burası Avrupa"

THY sponsorluk açıklaması!

"İlker beye şahsi bir mektup yazdım. Benim demek istediklerim budur diye. Bu da basına düştü, ayıptır şahsi bir mektup bu. Sonra biz Beşiktaş'la çalışmak istemiyoruz dedi THY, biz de saygı duyarız. Biz ay-yıldızı temsil ediyoruz. Biz Çin'e gidiyoruz, orada maçlar yapıyoruz. Beşiktaş'ı, ülkemizi temsil ediyoruz. Açıkçası fikirlerine üzüldüm. Ben THY ile alakalı değil, Euroleague ile alakalı konuşuyorum."

"Borç kur farkından artıyor"

"Biz geldiğimizde Beşiktaş'ın 330 milyon dolar borcu vardı. Şu an 440 milyon dolar civarında, bunun nedeni kur. Biz o dönem 150-160 milyon dolar sadece faiz ödedik. Aklınıza gelebilecek her şeye yatırım yapıyorsunuz. Çok güzel bir sosyal tesis yaptık. Yatırımlar yapıyorsunuz buralara. Bu borcun artışı kur farkından, Beşiktaş hep kar eden bir kulüp. Zarar ettiren şeyler ise amatör şubeler. Basketbol maçlarına bakıyorsunuz, taraftar tarafından ilgi görmüyor. İş derbilere gelince ilgi görüyor. Diğer amatör şubelere baktığınız zaman, zarar ettiriyor. Bir gelirleri yok. Bulunan sponsorluklar da taraftar olmanın gerektiği sponsorluklar"

"Cenk'in satış bedeli yok"

"Cenk'in bir satış bedeli yok. Çok sevdiğimiz pırlanta gibi bir çocuk. Ailemizin bir parçasıdır. Bizim onu satma gibi bir nedenimiz yok. Şartlar oluşursa, o gün itibariyle konuşuruz. Gazetelerden okuyorum, atıyorlar tutuyorlar. Herhangi bir resmi teklif yok"

"Van Persie'ye Allah şifa versin"

"İsim vermeyeyim ama Beşiktaş'ın oyuncusunu alırız kenarda oturturuz diyorlar. Biz hiç böyle laflar etmeyiz. Taraftarı kibir yapıyor diyorlar, iki büyüğü birbirine kardeş yapmışken, taraftar da biraz övünüyor. Başka bir takımın futbolcusu hakkında konuşmam. Van Persie önemli bir oyuncu, sakatlığı var. Allah acil şifa versin. Vida ilgilendiğimiz, beğendiğimiz bir oyuncu. Sözleşmesi Ocak 1'de bitiyor. 6 ayı kalan bir oyuncuya neden 10 milyon euro verelim? İnşallah devre arasında gelecek Vida"

Yabancı kuralı açıklaması!

"Yabancı kuralı 2 sene önce değişti, zannedersin ki, o zaman Türkiye dünya üçüncüsüydü ya da Avrupa'da bir şey yapmıştı. Yabancı konusunu rakamlara bağlarsak yanlış yapmış oluruz. İki sene önce sahada beş, kulübede üç yabancı vardı. O zaman sanırsın ki Türkiye dünya şampiyonuydu. Milli takımın kendisi düşüşte. Oyuncu yetiştiremiyoruz. Türkiye bir şehir toplumu artık. Şehirlerde trafik var. Kimse çocuğunu 1 saatlik yola gönderip, 1 saat idman yaptırıp, 1 saat de geri dönmesini bekleyemez. Ne zaman ders çalışacak bu çocuk?"

"Mitrovic çok doğru bir transfer"

"Futbolcu yetiştiremiyoruz. Fulya'da futbolcu yetişmesi mümkün değil. İki senedir Ümraniye'de bir futbol sahası yapabilmek için Orman Bakanlığı'yla yazışıyoruz. Ama sonuç alamıyoruz. Mitrovic çok doğru bir transfer, doğru olduğunu da herkes görecek. Hırvatistan'da Vida ile yan yana oynuyor, bakarsın gelirse Beşiktaş'ta da yan yana oynar"

"Benim o seviye ile işim olmaz"

"Bize kim, ne şekilde muamele ederse, aynı şekilde karşılığını bulur. Burası bir kum torbası değildir, lastik top gibi geri döner. İnsanlar birbirlerine kızabilir, ama bel altına girmek konusunda, insanlar biraz aynaya bakacak. Yöneticisinin açıklamaları da aynı paralelde gitmiştir. Benim o seviyeyle ilişkim olmaz"

Oğuzhan-Fenerbahçe iddiaları!

"Beşiktaş. Beşik-taş, Bir tarafında taş var. Rüzgar taştan anca toz alır. Oğuzhan Beşiktaş'ın simge oyuncusudur. Beşiktaş'ta kalacak."

"Marcelo mesaj attı"

"Geçenlerde Marcelo mesaj attı. 'Çok özledim' dedi. Ben de özlediğimi söyledim. Andreas Beck giderken içim sızladı çok iyi bir çocuk. Ama şartlar öyle gerekti. Beşiktaş çok büyük bir aile"

"Yine Şenol ağabeyin isimleri geçiyor"

"Yine Şenol Ağabeyin isimleri geçiyor. Futbolda dün yoktur, ilerisi vardır. Şu anda Şenol Ağabey ile iki maç kaybedince gidiyor, Avcı gelir falan konuşuluyor. Bunlar bugün konuşulacak mevzular değildir. Sözleşmesi iki senelik hocamızın. Şenol Hoca'nın tecrübesi çok yüksek. Hocamız Beşiktaş'ın başarısına konsantredir"

 

Etiketler :