Fikret Orman: "Bu ayıbı temizleyelim"

Fikret Orman: "Bu ayıbı temizleyelim"

Beşiktaş'ın Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılıyor.

Ajans Beşiktaş - 14 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen Beşiktaş Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı.

Genel kurula Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu ile kongre üyeleri katıldı. Kongre divan başkanlığına üyelerin oylarıyla Şener Yurdakul seçildi. Kongreye katılım 1105 olarak açıklandı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman mikrofona tekrar geçti. Orman şu ifadeleri kullandı:

"Bize ve yönetime güvenen arkadaşlar var"

"Çok arkadaşlarımız var. Bize ve yönetime güvenen arkadaşlar var. Hiçbir derneğe kaç kongre üyesi var diye sormadım. Kerkük'teki okulu Cengiz'e vermişiz de falan. Cengiz Sarıkaya gidiyor, bombaların arasında Beşiktaş'a bir şeyler katalım diye uğraşıyor. Onların hepsine sahip çıkıyoruz. Ben de gidecektim oraya, ancak o tek gitti"
"Bizim Vodafone ile 15 milyon dolarlık bir anlaşmamız var. Biz Bipspora görüntü verip para kazanabilir miyiz? Öyle bir şeyin olma şansı sıfır."

"Eskiden sosyal medya yoktu"

"Eskiden sosyal medya yoktu. Telefon herkesin elinde şimdi. Allahtan Süleyman Abiyle yöneticilik yaptığım dönemde bu teknoloji yoktu. Ben hiçbir yerde yemek yiyemiyorum. Geçenlerde en yakın arkadaşlarımdan bir tanesi Venedik'te evleniyor. Gelir misin diye sordu. Gelemem dedim. Çok sevgi görüyoruz. Bu işi Beşiktaş için yapıyoruz. Demirören konusunda biz sorulabilecek her hesabı soruyoruz."

"Tabata'nın hesabını soralım diyorlar"

"Tabata'nın hesabını soralım diyorlar. Arkadaşlar, Tabata'nın parası Beşiktaş'tan resmi yollarla gitmiş. Ona bakma yetkimiz yok. Genel kurulun seçmiş olduğu ve ibra ettiği yönetim kuruluna siz bu transferi neden yaptınız diye sorsak, katkı versin diye yaptık diyecekler. Ne diyecekler başka?".

"Biz bunlara kombine satmadık"

"Kombine kart almış adam 20 defa devretmiş, onları da aratıyorum ben çalışanlara. Adam diyor ki, ben buna para verdim. Ama senin yaptığın karaborsa. Biz bunlara bu sezon kombine satmadık."

"Karaborsacılıktan son derece rahatsızım"

"Beni arıyorlar. ''Bizi kandırmışlar, biz kaldık dışarıda'' diyorlar. Karaborsacılıktan son derece rahatsızım. Biz büyük bir aileyiz. Şehir dışından gelenlere yardımcı oluruz. Beşiktaş yönetimi bir kişiye bedava bilet vermez. Kime verdiysek parasıyla vermişizdir."

"Santrafor almazsan şampiyonluk gider dediler. Almadım"

"Devre arasında santrafor al santrafor al. Santrafor almazsan şampiyonluk gider gibi bir sürü laf söylediler. Almadım. Şimdi kaybetsek benim yüzümden. Kazanınca Allahtan oluyor. Biz de istiyoruz ama sonucunda bir artı bir eksi doğuruyor. Ama çok doğru bir şey var. Bütçe disiplininde daha radikal işler yapmak lazım."

"Yönetici, başkan yetiştirmek lazım"

"Yönetici yetiştirmek lazım. Başkan yetiştirmek lazım. Bizimle çalışacaksınız. Bayan yöneticinin olması bize çok şey katar. Gelin çalışın kendinizi gösterin. Biz de diyelim ki bundan yararlanabiliriz evet. Beşiktaş icraat yeridir."

"Divan Kurulu'ndan gönderilenler..."

"Divan Kurulu'ndan gönderilenlerle ilgili olarak, sayın Divan Başkanımız Tevfik Yamantürk'e buradan sesleniyorum. Bir dilekçe yayınlayalım. Bu ayıbı temizleyelim."