Fikret Orman noktayı koydu! "Hocamızla yolumuza devam edeceğiz"

Fikret Orman noktayı koydu! "Hocamızla yolumuza devam edeceğiz"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beinsports'ta Şansal Büyüka'ya konuk oldu. Vodafone Arena'da yapılan röportajda Başkan, şu ifadeleri kullandı:

"İlk 3 sene bir şey beklenmemesini söylemiştim"

"İlk 3 sene bir şey beklenmemesini söylemiştim. Slaven Bilic ile en son şampiyon olmalıydık. Vodafone Arena'nın ismi değişecek. Bu konuda Vodafone ile çalışıyoruz. Üç yıl şampiyonluk tabii istiyoruz. İki olunca, üç niye olmasın diye normal. Şu anda her şey planladığımız gibi ilerliyor. Stat Beşiktaş'ta çok şey değiştirdi. Taraftar profilini, imajını değiştirdi."

"Demirören dönemi ile eleştiri yapılıyor, inceledik"

"Demirören dönemi ile eleştiri yapılıyor, inceledik, bilet konusu vardı. Bu biletlerin parası nereye gitmiş? Tespit ettik. Allaha hamd olsun. Oruçlu ağzımla söylüyorum. Vodafone Arena çok şeyi değiştirdi. Sadece mali anlamda değil, çok katkısı oluyor. 30 bin civarında kombine bilet satışı gerçekleştirdik. Dakikasında bitti biletler.

"2.400 kişilik deplasman tribünü ayırıyoruz. 4-5 kişi geliyo"

"Alamayanlar olay bile çıkardılar. Beşiktaş'ı yönetenler Beşiktaş ile alakalı aldıkları parayı haksız harcamıyorlar ve kimseye özel bir muamele yapmıyoruz. Hem takımın iyi gitmesi, hem de stadın güzelliğinden dolayı tribünler doluyor. 2.400 kişilik deplasman tribünü ayırıyoruz. 4-5 kişi geliyor. Bu durumdan zarar görüyoruz."

"Ümraniye'ye genelde Şenol ağabey ile muhabbet etmek için giderim"

"Ümraniye'ye pek gitmem. Genelde Şenol ağabey ile muhabbet etmek için giderim. Orada kakara kikiri yaparız. Şenol Hoca takımın başına gelmeden önce 'Şenol Ağabey' diyordum. Şimdi nasıl Şenol Bey diyeyim. Samimiyetimiz farklı. Karadenizliler zor insanlardır. Hiç memnun olmazlar. Aynaya baksa kendini beğenmez yani. Şenol Hoca da mükemmeliyetçi. Aslında çok yufka yürekli bir insandır. Onunla anlaşmak zor ama ben zorlanmıyorum açıkçası"

"Bizim hocamız kovulacak bir adam değil"

"Bizim hocamız kovulacak bir adam değil. Taraftarla inanılmaz bir bağ oluştu. Şenol Güneş çok namuslu bir insan. Hocanın maaşı için yeni konuşma yapmadık, çok da önemli değil. Yeni kontratta başarıya bakıyoruz. Biz hocamızla yolumuza devam edeceğiz. Ortada bir başarı varsa yeni sözleşme yapacaksak maaşını da konuşuruz."

"Maçı izlerken elimde tespih olur"

"Maçı izlerken elimde tespih olur. Dua ederim. Bazı zamanlarda daralıyorum ve koridora çıkıyorum. Sigara içiyorum. Bırakmayı düşünüyorum. Huzursuz olduğum zaman çareyi kızlarımda buluyorum. Vakit geçirmekten keyif alırız, tatil yaparız."

"Dezavantajımız çok transfer yapmamızdı"

"Dezavantajımız çok transfer yapmamızdı. Bu sene zorlandık. Başakşehir'e teşekkür ederim. Birlikte müthiş rekabet yaşadık. Şenol Güneş ile Medipol Başakşehir maçını seyredip seyredip, 'Biz ne kadar bu kadar kötü oynadık?' dedik"

"Nisan sonunda şampiyon olmamız lazımdı"

"Bu sezon ninsan ayının sonunda şampiyon olmamız laızmdı. Ama u sene zorlandık. Çok değişliklik bizi etkiledi. Belki 2 tane stoper ve bir sağ kanat oyuncusu olabilir. Fazla transfer yapmayacağız. En fazla 3"

"Lens'e bu sene bakacağız."

"Lens'i önceden de takip ediyorduk, geçen sene de alacaktık. Bu sene bakacağız artık. Olabilir, ısrarcı değiliz. Lens ile Dinamo Kiev'e gitmeden evvel de ilgilendik. Orada savaş çıkınca gelmek istemişti. Biz kimi almadıysak hayırlı oldu, kimi aldıysak hayırlı oldu!"

"Beşiktaş'ta al, al, al dönemi bitti"

Beşiktaş'ta al, al, al dönemi bitti. Sat, sat, sat, al dönemi başladı. Satılmayacak hiçbir oyuncu yok. Fiyatını bulan her futbolcuyu satarım.  Şu an gitmek isteyen yok. Ama talep var. Gitmeye en yakın adayları söyleyemem"

"Biz Sosa'ya gözümüzün nuru gibi baktık"

"Biz Sosa'ya gözümüzün nuru gibi baktık. Ama teklif gelince hemen gitti. Oyuncularımızın bir çoğuna teklif geliyor. Oğuzhan için gelmiş bir teklif yok ama Oğuzhan'ı Leicester'a göndermem. Üst düzey bir kulübe gidebilir. Beşiktaş'tan daha büyük bir takıma veririm. Müthiş ailesi var. Mario Gomez, gelmek istese diye büyük konuşmak istemem. Bugün konuştuğunuz yarın önünüze gelir. Şu an için düşünmüyoruz"

"Tolgay İtalya'da geziyor"

Tolgay Arslan'ı Inter, Milan, Roma, Napoli hepsi istiyor diyorlar. İtalya'da geziyor böyle... Bana teklif  yok. Tolgay Arslan'ın sözleşmesini uzatacağız. Adriano, Beşiktaş'ta kalacak. Teklif gelir satarız, gitmek isterse orasını bilemem. Demba Ba'nın da kalmasını istiyorum. 2-3 yıl sözleşme istiyorum. İsmim çıkmış cimriye"

"Basketbol takımı da başarılı"

İsmim çıkmış cimriye. Basketbol takımı da başarılı. Makül bir bütçe ile oynuyoruz. Bir yandan da hayatın gerçekleri var. Beşiktaş borçlu bir kulüp. Onların söyleyebileceği tek konu budur. UEFA ile anlaşmamız bitecek. Talisca da kalmak istiyor. Önümüzdeki sene bonservisi için agresif bir talebimiz olabilir. Önder Hoca 3 sene önce Talisca'yı görüp 'Bir çocuk var çok cılız ama müthiş bir yıldız olacak' demişti"

"Biz hoca ile fikir alışverişi yaparız"

"Biz hoca ile fikir alışverişi yaparız. Sonucunda biz kararı verdikten sonra iş mali tarafına geliyor. Mali tarafını Umut Güner ile beraber ben götürüyorum. Metin Albayrak çok maç seyreder. Gözü bozuldu çocuğun, ben de çok maç izlerim. Boyko iyi bir kaleciydi bizde başarılı olamadı. Mitrovic, Hırvat Milli takımının stoperi. Çok kabiliyetli bir oyuncu. Sezon başı kampını bir yesin, ondan sonra bakacağız."

"Kadroda yeni transferlere yer açacağız"

"Kadro çok geniş, yeni transferlere de yer açacağız. Oynamayan oyuncularla vedalaşacağız. Bazılarını kiraya verebiliriz. Yeni transferlere yer açmamız lazım. Veli muhteşem bir futbolcu mesela. Hırslı, basar, uzaktan vurur. Ama 2,5 yıldır ortada yok. Gidip oynamasını istiyorum. Gökhan Töre Beşiktaş'a dönüyor. Müthiş bir futbolcu. Beşiktaş, West Ham'dan büyük, kendine dikkat edecek. Gökhan İnler de Beşiktaş'ta kalacak, oynayamadığı için çok üzüldük, müthiş bir futbolcu"

"Avrupa Ligi'nde final oynayabilirdik"

"Dakika 80, Lyon'da golleri yiyorsun, yemeyeceksin. Başakşehir'den 3 gol. Olacak iş değil, affedemiyorum hiç. Avrupa Ligi'nde final oynayabilirdik. Biz Lyon'u Fransa'da geçebilirdik. Bu sezon rakip olarak oynadığımız en iyi takım Napoli'ydi. Derbilerde çok başarılı değildik. Galatasaray'ı yendik. Kendimizi başarılı saymıyorum"

"Aboubakar'ın kalmasını istiyorum"

"En üzüldüğüm maç Dinamo Kiev, en sevindiğim maç ise Napoli deplasmanındaki galibiyettir. Aboubakar bu sezon beni çoğu kez kızdırdı ama kalmasını istiyorum. Hayırlısıysa olur. İyi, çalışkan, arzulu bir çocuk. Talisca yıldız ama maçta bazen kopuyor. Gaziantep maçında hoca bunu alır şimdi dedim, fakat geldi 2 tane gol attı. Enteresan bir oyuncu"

"Kjaer'den daha iyisini alacağız"

"Kjaer'den daha iyi bir oyuncu alacağız. Stoper boylu olacak. Çünkü artık forvetler çok kuvvetli. Kafası ve ayakları iyi olacak. Süratli olacak. Bu dediklerin olduğunda adam santrafor oluyor. Hem ayakları iyi hem çok süratli stoper Barcelona'da yok. Çok zor bulunuyor. Araştırıyoruz. Elimizdeki maddi imkanlar belli. Mangala gündemimizde ama Manchester City'nin ne yapacağı önemli. Canım cennet istiyor da günahlar koy vermiyor.

"Tamer Tuna ayrılmak istiyorsa benimle konuşur"

"Tamer Tuna'yı 2001'de Trabzonspor'dan ben almıştım. Severim ve güvenirim. Ayrılmak istiyorsa benimle konuşur. Bana sormadan bir şey yapmaz. Şenol Hoca'dan sonra Beşiktaş'a hocalık yapsın projesidir benim için Tamer Tuna. Beşiktaş maçlarındansa diğer maçları izlemeyi tercih ederim, o maçlarda gerilmiyorum"

"Normalde Messi'ciyim ama bu sene Ronaldo"

"Normalde Messi'ciyim ama bu sene Ronaldo. Bir de Türkiye'de Beşiktaş'ta oynayacağını söylemişti. Ricardo Quaresma inanılmaz çalışkan bir futbolcu. Futbolculuk tarafı, kabiliyeti tartışılmaz. Acayip çalışkan bir adam. Talisca ile beraber frikik atıyorlar. Türk oyuncularının bunları görmesi lazım. Antrenman bittiği gibi gitmemeliler."

"Atiba'dan 5 yıl daha faydalanırız"

"Atiba'nın sözleşmesi devam ediyor. Biz ondan 5 yıl daha faydalanırız. Futbolu bırakınca da kalmasını istiyorum. Bütün oyuncularımızın ailesi ile biz mutluyuz. Mehmet Ekici için 2M Euro vermedik. Advocaat, Beşiktaş maçı sonrası da kariyerine yakışmayacak şeyler söyledi. Neyse gidiyor"

"Uzun süredir Çin projemiz var"

"Uzun süredir Çin projemiz var. Taraftarı 150M seviyesine çıkarmak istiyoruz. Türkiye'den dışarı, hedef pazara çıkacağız. Uzun süredir bir Çin projemiz var. Uzakdoğu'da ve Türki ülkelerde çalışacağız.Yönetim kurulumuz ile çalışmaktan çok mutluyum."

"Beşiktaş Üniversitesi için epey yol kat ettik"

"Beşiktaş Üniversitesi ile ilgili epey bir yol kat ettik. Görev süremiz bitmeden Beşiktaş taraftarı sonuçlarını görür. Sessiz tezahüratla 120 ülkede ana haberlerde konu olduk Bu başarılar kendiliğinden olmadı. Çok emek harcadık. Beşiktaş artık Türkiye'nin en büyüğü. Sınırları aştık. Beşiktaş ile oynayan tedirgin olur. Real Madrid de olur, Barcelona da olur."

"Şampiyonluk programı hazır"

"Şampiyonluk programı hazır. Denizden teknelerle geleceğiz. Sonra kupa törenimiz olacak. Şampiyonluk kutlamalarının çok ileri gitmesini istemiyorum. Yanımızda cami var ve Ramazan'dayız. Duyarlı olmak lazım. Bayramdan sonra Beşiktaş balosu yapacağız. Biraz pahalı biletlerle satacağız. 16 Temmuz'da Çin'e gidiyoruz. Schalke maçı var. Uluslararası maçlar var, mecburuz. Biz ülkenin markasıyız"

"Biz stadımızı kendimiz yapıyoruz"

"Trabzonspor'a çok iyi stat, tesis yapıyorlar. Kim yapıyor? Devlet yapıyor. Biz stadımızı kendimiz yapıyoruz. İşimiz Beşiktaşlıları mutlu edip, diğer taraftarları üzmemek. Hakkımızla şampiyonuz. Köprüde bayrak olayına üzüldüm. Kamp için saha yapacağız. Küçük çocuklar için 10-15 defa Ankara'ya gittim. Bazı şeylerden müzdaribim."

"Cumhurbaşkanı olmasaydı izin almamız mümkün olmazdı."

"Ümraniye'de gökdelen mi yapıyoruz? Saha yapıyoruz. Ne milletvekilimiz var, ne bakanımız var. Bizim taraftarımız var Bu aralar Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan yardım isteyeceğiz. Cumhurbaşkanı olmasaydı izin almamız mümkün olmazdı."