Fikret Orman: "Ölüm kalım maçı falan değil. Sakin olalım."

Fikret Orman: "Ölüm kalım maçı falan değil. Sakin olalım."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşuyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın 2018 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı Vodafone Park'ta gerçekleştiriliyor. Söz tekrar Fikret Orman da. 

Orman, "Bizim yapmış olduğumuz icraatları denetlemek, denetleme kurulunun görevi değildir. Biziz bunun muhattabı. Beşiktaş'ın ibra olacağı yerde Divan Kuruludur. Beşiktaş Kulübü'nde kişiler değişse bile muhattabınız kulüptür. Biz bir temsil makamıyız. Bizde bir gün burdan gideceğiz. Kongre üyelerinin oylarıyla geldik buraya. Bizim işimiz Beşiktaşlıları olabildiğince yukarı çıkartmaktır."

"Beşiktaş'ın bayrağını biz hiç yere düşürdük mü? Düşürmedik. Abdullah Avcı ile görüşmüşüz, bağlantı yapmışız. Eğer sen gazeteciysen somut konuşacaksın. Şurada, şu sebeple görüşmüşsünüz diye gösterin. Rıza hocayla, Tamer hocayla, Mehmet hocayla görüştüm, Hikmet hocayı, Hamza'yı çok severiz. Abdullah Avcı'yı da çok severim"

"Federasyon bize nasıl bir baskı yapabilir? Biz ona şöyle bakıyoruz. Ceza almamamız lazım. Biz herşeyi federasyona mal edersek olmaz. Federasyonun bizi baskı altına almaya ne niyetleri var ne de güçleri yeter."

"Çok iyi bir ekibimiz var. Bu başarı onlarla oluyor. Camiamdan hep destek gördüm. Sizden gördüğümüz desteğe güler yüze layık olmak için daha fazla çalışma gayreti içerisindeyiz."

"Daha yüksek sponsorluklar, oyuncu satışları yapacağız. Devir artık değişiyor. Al,al,al devri değil sat,sat,sat devri başladı. Hep söylüyorum bunu. Özellikle bu pazarın içine Çin'in de girmesiyle bazı kriterleri uygulamak çok zor hale geliyor. Herşeyin başı ekonomiden geliyor."

"Menajerlik Beşiktaş'ın değil dünyanın problemi. Dünya futbolunun büyük bir sorunu bu. UEFA bununla ilgili çalışma yapıyor. İnşallah çözüme ulaşacak."

"Eskiya bakarsak daha sıhhatli Divan toplantıları yapıyoruz. Herkesi dinleyip cevap vermeye çalışıyoruz. Rahmetli babam derdi oğlum güçlü olacaksın diye. Biz güçlü olacağız. Bende gelip diyebilirm biz herşeyi yaptık onlar bize müdahale etti. Bunu demek en kolayı. Biz çıkıp maçımızı oynayacağız."

"Biz buraya Beşiktaş'a hizmet etmek için geldik ama onurumuza laf yemek için gelmedik. Bizim Avrupa'dan evvel Türkiye'deki altyapıyla ilgili çalışmalarımız yapmamız lazım. "

"Divan kurulu muhalefet etme yeri değil. Beşiktaş'ın malı satılmaz, şu yapılmaz demekle olmaz. 34 senelik kongre üyesiyim. Kim dedi satılmalı diye? Daha 5 dakika evvel ben söyledim. İzah ettim. Beşiktaş'ın değerini temsil etmek hepimiz görevi. Bu Beşiktaş hepimizin Beşiktaş'ı."

"Beşiktaş Tv'yi biz kurmadık. Biz yaşatmaya, büyütmeye devam ediyoruz. UEFA'dan para geliyor. Sporsorluklar yapılıyor, stad yapılıyor. Evet hepsini siz yaptınız. Yahu benim arkadaşlarımın benim yaptığım şeylerle adam tenkit edilir mi. Bunlarız hepsinizi biz yaptık. Kalp kırmak istemiyorum ama bize kötü gözle bakmaya devam ederseniz ayıp edersiniz. Bize ve Beşiktaş ailesine yakışmıyor bunlar."

"İlk etapta anaokulu ve lise ile başlayacağız. Üniversite için çok büyük bir sermaye lazım. Beşiktaş-Kabataş Vakfı ile ilkokuldan başlayacağız. Bir değer kazanıp Üniversiteye geçeceğiz."

"Biz ülke olarak sporu sevmiyoruz. Türkiye'deki rakamlarla konuşuyorum. Beşiktaş'ı keçin stadlar boş. Kasımpaşa İstanbul'un göbeğinde maç yapıyor. Stad boş. Hep söylerim yöneticilik mazeret üretme değil çözüm bulma sanatıdır."

"Teknoloji çok acımasızca geliyor. Haber 1 saat sonraya kalmıyor 5 dakikada tükeniyor. HD yayın bitti heralde Digitürk bu hafta içinde vericek. 15 gün sonra açılacak. Açılışını görürsünüz. Güzel bir televizyon kanalı yaptık. En kötü günümüzde bile kimsenin kapısını çalmadık. Beşiktaş'ın bir duruşu var."

"Bazı bağırmalar şov esaslı olur. Sonuç çıkmaz. Ben bir şeyin olacağına inansam bağıralım çağıralım. Hakem algısı yaratmak özellikle maçtan evvel kim yaratmaya çalışıyorsa ceza verilsin. Rakiplerimiz olmadan rekabetin bir manası yok. Herkes iyi olsun yoksa hepimiz aşağı ineriz." 

"Ölüm kalım maçı falan değil. Sakin olalım. Provakasyonlara gelmeyelim."