Fikret Orman: ''Üstümüzden güneş eksik olmuyor''

Fikret Orman: ''Üstümüzden güneş eksik olmuyor''

Fikret Orman, çarşamba günkü Şampiyonlar Ligi karşılaşmasından kulübün gündemindeki projelere kadar birçok konudaki düşüncelerini paylaştı

İlk olarak takımın lig performansını değerlendiren Orman, “Bu sezon çok daha başarılıyız. Lige baktığımızda 11 maç oynayıp 27 puan almışız. Sadece 6 puan eksideyiz. Resmi maçlarda yenilgimiz yok. Kasım ve aralık ayı bizim için çok kritik ve bu döneme moralli giriyoruz” ifadelerini kullandı. Benfica maçının kendileri için oldukça önemli olduğunu söyleyen Başkan, “Adana’da önemli olan 3 puanı almaktı. Tarihi bir maç arefesindeyiz. Herkesin aklı fikri Benfica maçında” sözlerini sarf etti.

İşte Fikret Orman’ın diğer sözleri;

‘7 milyon Euro gelecek’

“Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasından lider olarak çıkma şansımız var. Bunu Türkiye’de daha önce yapan olmadı. İnşallah bunu başaracağız. Burada devam edersek 7 milyon Euro gibi ekstra bir gelir elde edeceğiz ve kulübümüze mali olarak büyük güç katacak. Ve daha da önemlisi Avrupa’da büyük bir prestij elde edeceğiz.”

‘Herkesin hafızasına kazındık’

“THY ile yaptığımız anlaşma gereği tamamen Beşiktaş’ın isteği doğrultusunda giydirilen uçakla seyahatlerimizi yapıyoruz. Sadece bizi taşımıyor, oradan oraya uçuyor. Uçağımız hep göklerde... Uçağa ek olarak üç tane logolu otobüsümüz var. İstanbul, Almanya, Adana... Nereye gitsek alandan bizi gelip alıyor... Herkes bize gıpta ile bakıyor. Bu bambaşka büyüklük ve güç... Ekonomik olarak belki basit gibi gözüküyor ama herkesin hafızasına kazınmış durumdayız.”

‘Stat geliri 160 milyon TL’

“Eski stadımızın yıllık geliri 27 milyon TL civarındaydı. Şimdi ise tam 160 milyon TL... Seyirci profilimiz değişti. Çok fark yarattık. Ay başında kulüp ve diğer birimler, yılbaşından öncede BJK TV stadın altına gelecek. Akaretler’de kira gelirimiz daha da katlanacak.”

‘Çin pazarına giriyoruz’

“Çin muazzam bir ülke. Bakın Real Madrid, Barcelona, Manchester United gibi devasa bütçelere sahip kulüpler her yaz başı buralardalar. Biz geç kalmışız ülke olarak... Araştırmalar yapıyoruz, Çin pazarına en kısa sürede giriş yapacağız. Malezya, Endonezya gibi Müslümanlar’ın yoğun olduğu ülkelere de açılacağız.”

‘Üstümüzden güneş eksik olmuyor’

“Hani İngilizler için kullanılan bir cümle var, ‘topraklarında Güneş batmayan ülke’ diye... Beşiktaş’ın da üstünden güneş hiç eksik olmuyor. Bu hocamız Güneş değil! Avustralya’dan Amerika’ya, Afrika’dan, Avrupa’ya tüm bu ülkelerde dernek ve futbol okullarımız var. Sidney ve New York baktığında dünyanın bir ucu. Ama hepsinde tek Türk takımı Beşiktaş var.” (Fanatik)