Fikret Orman'ın bütün açıklamaları

Fikret Orman'ın bütün açıklamaları

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Fikret Orman, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K adlı programın konuğu oldu. Vodafone Park'tan yapılan yayında açıklamalarda bulunan Fikret Orman, şunları söyledi.

"Quaresma'ya saldıranlar olmuş"

"Fotoğraf çok kötüydü. Türk sporu açısından kötüydü. Kim çocuğu ile öyle bir stadın içerisinde olmak ister? Quaresma'ya saldıranlar olmuş. Görüntü iyi değildi. Ben bu kulübün içinde doğdum ve Beşiktaş'a büyük bir aşkım var. Şu anda dünyanın her tarafında konuşulan bir kulübüz. Come to Beşiktaş videoları dünyada 1.2 milyar izlendi. Ben Beşiktaş'ı çok seviyorum. Spora hizmet etmeyi seviyorum."

"Maçlar çok geç saatte"

"Maçlar çok geç saatlerde. İnsanlar televizyonlarda izlesin diye yapıyorlar ama çok geç. Bizim ilk maçımız 21:45'te. Pazartesi işe gidecek adam, eve gidiyor gece 1'de. Böyle olunca erkek sohbetine dönüyor maçlar. Aileler gelmiyor. İngiltere'de maçlar erken, geç olunca toplanıyorlar, içki içiyorlar, eğleniyorlar. Toplumun içerisinde olduğu için de cesaret oluyor. Bu sebeple kavgalar oluyor."

"Stat şampiyonluk fitilini ateşledi"

"Şampiyonluğu bekliyordum. Bu stadı açmamız şampiyonluğun fitilini ateşleyen bir olaydı zaten. Bu sezon da iyiydi inşallah seneye de aynı güzellikte olacak."

"Mbappe burada 18 milyonu görmez"

"İngiliz takımınlarının ana sponsorları çok büyük. Onlar dünya çapında reklam olsun diye sponsor oluyor. Bize gelenler ise Türk pazarı için. Bu yüzden o takımlara verilen paralar bize verilmiyor. İzlenebilirlik olmalı. Yayıncı kuruluş bunu yapmalı, şifreli kanal ile olmaz. Monaco'da bir futbolcu var Mbappe, bu oyuncu Türkiye'de olsa 18 milyonu görmez ama orada 180 milyon diyorlar"

"Herkesle aram çok iyi"

"Hem profesyonel hem duygusal ilişki oluşuyor futbolcular ile aramda. Ben sonuçta kulübün en üstündeyim, herkesle yakın olmam lazım. Bu benim görevim. Futbolcularla da böyledir. Bana mesafelilerdir ama oturur konuşuruz. Çocuklarım hepsi. Eğer magazinsel bir olay olursa beklerim iş büyürse devreye girerim. Sona doğru girerim devreye ama benden önce Ahmet Nur Çebi var futbol takımı ile ilgilenen"

"Şenol Hoca ile çok iyi aramız"

"Şenol Hocamızdan memnunuz. Milli Takım mevzusu çıktı biz olmaz dedik, hocamızı bırakmadık. Hocamız çok titiz bir insan, çok çalışkan. İki yerde de görev yapsaydı bu sefer konsantrasyonu dağılacaktı. Hem Beşiktaş'a, hem kendine hem de milli takım zarar görürdü. Hoca ile aramızda sıkıntı olmaz. Çok iyi aramız"

"Yılın 365 gününü Beşiktaş'la yaşıyorum"

"Hedeflediğimiz yerin üzerinde gidiyoruz. Yapılacak çok işimiz var daha. Ben yeni geldiğimde bir sürü sıkıntı vardı. Öyle durumda birisi çıkıp şunu yapacağım bunu yapacağım dese, millet inanmazdı. Ama yaptık. Yapacağımız daha çok iş var. Beşiktaş'a kendimi adamış vaziyetteyim. Yılın 365 gününü Beşiktaş'la yaşıyorum. Ben inşaat sürecinde burada olmasam bitmezdi. Beni burada olmam lazımdı, inancımı göstermem gerekiyordu."

"Stat burada bir yalı"

"Boğaz turunu benim fikrimdi. Sonuçta stat burada bir yalı, biz de boğazdan gelelim dedik. Üst üste iki kere yaptık, üçüncüsünü de yapacağız. Bu sene bir ilki daha yaptık. Stadın önünde müthiş bir kutlama yaptık. Bunlar devam edecek."

"Taraftar sayımızı arttırmamız lazım"

"İlk defa biz Çin'e gittik. Taraftar sayımızı arttırmamız lazım. Bu Türkiye'deki dar düşüncede hep büyük takımlar birbirlerini o takımlı yapmaya çalışıyor. Ama öyle değil. Her şey popüler hale gelmeye başlıyor. Neymar'a 200 milyon Euro ödendi. Ben Chelseali yetkililerle konuşurken bize 360 milyon taraftarımız var dediler. Chelsea Ortaköy'den küçük. Bizim neden olmasın? Biz de onun için atılımlara başladık. İlki etkili olmaz, büyük takımlar çok önceden beri gidiyor buralara. Dev markaların elinden taraftar almak da zor. Bizim avantajımız müslüman bir ülkeyiz. Malezya, Endonezya gibi ülkelere daha sempatik geliriz. Bu yönde stratejilerimiz var."

"Neymar'a o parayı vermezdim"

"Neymar'a o parayı vermezdim. Eder etmez bilemem ama stratejimiz bu yönde değil. Katarlılar arkasında PSG'nin onların sistemi bu şekildedir ama bizim değil. Biz ülkeyi temsil ediyoruz. Türkiye'ye terör ülkesi diyorlar ama Pepe'ler, Negredo'lar geliyor. Beşiktaş yıldızlar topluluğu bir takım"

"Kulüp satın alacağız"

"Bir tane gencecik çocuk geliyor akbille, karşısında star bir oyuncu var Ferrai ile gelmiş. E ne oluyor? Çocuk eziliyor. Biz bunun için bir kulüp alacağız. Gençleri orada oynatacağız. Bu sene alacaktık ama olmadı. Hedeflerimiz içerisinde üst sıralarda yer alıyor. Yurt dışından da alabiliriz. Süper Lig seviyesinde bir takım olur."

"Anadolu Efes'le birleşmek için konuştuk"

"Birleşmek için Anadolu Efes'le konuştuk ama olmadı. Onlar kendilerince, biz kendimizce haklıyız. Sompo Japan'la devam edeceğiz. Onların düşüncesi 30 senedir yatırım yapıyorlar, eğer ortaklık olursa bu yatırım çöpe gidecek. Onlara, taraftarsız olmaz bu iş dedim. Bizde taraftar var. Bakalım neler olur ileride."

"Başkanlığa devam edip, etmeme kararını daha vermedim"

"Gelir gelmez tüzüğü değiştirmiştim. O dönemki tüzüğe göre 3 dönem yapma hakkım var. Sürem bittiğinde devam edip, etmeme kararını daha vermedim. O gün vereceğim kararını. Avrupa'dan bir tana kupa almak istiyorum. Onun sürekliliğini sağlamak istiyorum ve Beşiktaş'ı 100 milyon taraftar seviyesine getireceğimize inanıyorum"