Fikret Orman'ın bütün açıklamaları!

Fikret Orman'ın bütün açıklamaları!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trt Spor'da yayınlanan Stadyum Özel programına konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - Ersin Düzen'in sorularını yanıtlayan Başkan Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı;

"Talep UEFA'dan geldi"

"Bize talep UEFA'dan geldi. Napoli maçından sonra yetkililer geldi, stadı çok beğendiler. 100 üzerinden 100 aldık. Onlar "Burada final oynatalım" dediler. Ben de espri yaptım. "Kaç para vereceksiniz?" dedim. Allah nasip etsin de o maçı biz oynayalım. Kendi stadımızda, kendi taraftarımızın önünde."

"Azerbeycan'da hazırlık maçı"

"Azerbeycan'da hazırlık maçı yapacağız milli arada. Orada çok taraftarımız var. Stadı da dışarıya açtık Şeref Turu ile. Şimdi yabancı uyruklu insanların gelip izlemesi için statta yer yapacağız. Vodafone Park, yeri olarak büyük bir avantaja sahip. Boğazın yanında, turistik bölgelere yakın. Yabancı insanların ilgisini çekiyor. Beşiktaş, ışıl ışıl parlayan bir kulüp şu anda"

"Leipzig maçı çok önemli"

"Biz geçen sene de çok iyi oynadık Şampiyonlar Ligi'nde. Önümüzde Leipzig maçı var. Beşiktaş'a saygı duyuluyor Avrupa'da. Tanıyorlar bizi. Çekinilen bir kulüp olduk. Avrupa'da her türlü sonuç alınıyor. Geçen sene Juventus, Barcelona'yı yendi. Bu sene Barcelona, Juventus'u. Biz yükselen bir kulübüz. Leipzig maçı çok önemli, onları yenersek çok önemli avantaj elde etmiş oluruz."

"Taraftar götürmeyeceğiz"

"Porto'da almadık, Monaco ve Leipzig'te de risk almayacağız. Taraftar götürmüyoruz. Maçları evlerinde izlesin taraftarlarımız. Buyurun Vodafone Park'ta izleyelim birlikte. Önümüzdeki iki sene bu şekilde devam edecek. VIP bilet bile almıyorum. Yurt dışında yaşayan taraftarlarımıza sesleniyorum, gitmeyin. Biz kendi götürdüklerimizden sıkıntı çekmiyoruz ama orada yaşayıp gidenlerden ceza alabiliriz."

"Ben Şampiyonlar Ligi'ni daha önemsiyorum"

"Ben Şampiyonlar Ligi'ni çok daha önemli görüyorum. UEFA Kupası da çok önemli ama Şampiyonlar Ligi'nde üst turlara çıkmak çok önemli. Çok ses getiriyor bu kulvar."

"Kendi ülkesinde izlenmeyen ligi, yurt dışında da kimse izlemez."

"Biz kendi stadımızda güvenlik işini aştık artık. Son teknolojiyi kullanıyoruz. Beşiktaş taraftarı da alıştı buradaki sisteme. Burada biz maç yapıyoruz, taraftarımız bilet bulamıyor. Rakip taraftar yeri var. Üç kişi geliyor. Biz zarar ediyoruz. 2500 kişilik tribün bomboş. Bunlar güvenlikle alakalı değil, sempatik çalışmalar yapılması lazım. Kendi ülkesinde izlenmeyen ligi, yurt dışında da kimse izlemez."

"Gündüz maçları oynanmalı"

"Gündüz maçlarının oynanması lazım. Pazartesi günü saat akşam 8'de maç oynuyoruz. Maç bitti 10'da, stattan çıktı 10 buçuk. Adam evine gitti saat 12 oldu. Sabah iş var. Bu sefer çocuk gelmiyor, kadın gelmiyor. Erkek topluluğu oluyor, kavga, küfür daha da artıyor. Yurt dışında böyle değil. Avrupa'da maçlar gündüz oynanıyor. Burada da oynanması lazım. Maç başı 800 kişiye oynayan kulüp vardı geçen sene."

"Herkes ülkeyi temsil ediyor"

"Bir şeyi yıkmak çok kolay. Yapmak çok zor. O zaman da dedim yabancı sınırını kaldıracaksak kademeli yapalım dedim. Bir günde yapıldı. Biz oyuncularla kontratlar yapıyoruz. Şu anda takımımızda yok devre arasında gelecek oyuncu için kontrat yapmışız. Faydalı tarafları var milli takım için ama ülkeyi bir tek milli takım temsil etmiyor. Biz, Fenerbahçe, Başakşehir, Galatasaray. Herkes ülkeyi temsil ediyor. Bu işe dar açıdan bakmamak lazım. Milli takım organizasyonları 1-2 senede bir oluyor."

"Kulüp alacağız"

"Yurt içi veya yurt dışında bir kulüp alacağız bunun kararını verdik. Tabi bunun için çok iyi bir yönetici lazım. Bizim gibi amatör değil, gerçek futbol yöneticileri lazım. Ama bunu yapacağız. Türkiye'deki en büyük sorun da bu. Futbol yöneticisi yok."

"Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok"

"Elimzideki yabancı oyuncu sayısı fazla. 14 tane de değil daha fazla. Kiraya veriyoruz. Kontrat yaptık devre arası alacağımız oyuncu var. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Almanya, Fransa ne yapıyorsa, İspanya nasıl yapıyorsa benzer modeller üzerinden gitmek lazım."

"Vida beğendiğimiz oyuncu"

"Kontrat Vida'ya mı ait? Onu bilmiyorum. Devre arasında öğrenirsiniz. Ligin beşinci haftası biz önümüzdeki sezon için şimdiden hazırlıklara başladık. Maç izlemeye gidiyoruz, çalışıyoruz. Vida çok beğendiğimiz kaliteli bir oyuncu. Evet gelme ihtimali var. Çok istedik ama ekonomik olarak anlaşamadık Kiev ile."

"Cenk, Premier Lig teklifinden sonra değişti"

"Biz birisini satmadan Lens'i listeye yazamazdık. Bana da yazıyorlar sosyal medyada, şunu al, şunu sat falan. Kolay değil. Sınırlamamız var. Biz geçen sene çok değiştik, takım baştan aşağı değişti 8-9 değişiklik oldu. Bu sebeple çok zorlandık. Bu sene ise aynı kadro. Porto maçına bakalım bir tek Pepe yeni. Aynı kadroyu koruduk. Negredo, Lens, Medel'i aldık ama onların önü dolu, performans göstermeleri lazım. Pepe şu an takımın yeni ismi. Biz üzerine koya koya gitmeye devam ediyoruz. Oyuncularımız üzerine koymaya başladı. Cenk artık ben Premier Lig oyuncusuyum diyor. Öyle oynuyor. Özgüven geldi."

"Talisca'yı istiyoruz"

"Aboubakar sevdiğimiz bir oyuncuydu. Değişik bir tipti, çok farklı bir stili vardı. Negredo ve Cenk'ten çok daha farklıydı. Uğraştık ama olmadı. Her uğraştığınızı alacaksınız diye de bir şey yok. Talisca'nın bu senesi son bizde. Benfica ile 1 senesi var. Biz ondan memnunuz. O da bizden memnun. Satın almak istiyoruz, bakalım uygun olacak mı. Bizim verebileceğimiz bir bedel var ortada."

"Amatör şube masrafını kaldıramıyoruz"

"Amatör şubelerine yaptığımız masrafları kaldıramıyoruz. Biz de kaldıramıyoruz, rakiplerimiz de kaldıramıyor. Bazı kulüplere belediyeler destek oluyor. Taraftar gelip izlemiyor. Biz kaldıramıyoruz artık bunları. En son Aziz bey de söylemişti. Bu işin gerçeği bu. Futboldan kazanacaksınız, öbür branşlarda harcayacaksınız. UEFA buna müsade etmiyor."

"Beşiktaş halkın takımıdır"

"Beşiktaş halkın takımıdır. Bizim camiamızın kendine öz huyları vardır. Beşiktaş'ı gidip de bir Çinliye, Araplara falan satmak olmaz. Beşiktaş öyle bir camia değildir. Beşiktaş'ın iyi yönetilmesi lazım. Bizden sonraki yönetimlere, iyi yöneticiler yetiştirmemiz lazım. 2019'u çok düşünmyorum belki aday olmayabilirim. Düşündüğüm şey projelerim. Projelerimi yapmak istiyorum. 2 sene sonrası için şu an konuşmaya gerek yok."

"Şenol Hocamız çok titiz"

"2 senelik kontratımız var Şenol Güneş ile o da benim görev süremin sonuna denk geliyor. Ben bırakırsam, hoca başka başkan ile çalışır mı? Bilmiyorum. Şenol ağabeyimizin bir karakter yapısı var. Beşiktaş açısından baktığımızda çok havalı bir olay. Basketbol takımının hocası Beşiktaş'tan, futbola da Şenol Güneş'i istediler. Haftada üç maç yaıyoruz. Bir sezon da 60'a yakın maç. Şenol Hoca çok titiz bir insan, bir işe konsantre iken başka bir işe konsantre olamaz"

"Fenerbahçe köklü bir camia"

"Fenerbahçe çok köklü koca bir camia. Yeni bir takım kurdular. Toparlanacaklardır. 6. hafta ligten kopma durumları olamaz. Biz yenilirsek biz de kopmayız. Volkan Babacan'ın kafasına şişe atıldı, tribüne ceza verdiler. Doğru ceza bu. Ama aynısı bize olsa, Beşiktaş kollanıyor demeye başlayacaklardı."

"Derbiye gitmeyeceğim"

"Fenerbahçe yöneticileri hep konuşuyor ya, Alanyaspor'un penaltısı verilmedi son maçta. Bize olsa Beşiktaş kollanıyor hemen. Fenerbahçe derbisine gitmeyeceğim. Yurt dışında bazı oyuncuları görmem gerekiyor. Önceden ayarlanan bir program."

"Aziz Yıldırım ile görüşmüyorum"

"Belimin altına inen bir açıklama yaptıklarından bu yana, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la ilişkim bitmiştir. Aziz Yıldırım'la 2-3 yıldır görüşmüyorum. Bundan sonra da görüşmeyeceğim."

"Bu sene çok zor olacak"

"Bu sene geçen seneye göre çok daha zor olacak. Trabzonspor, Galatasaray, Başakşehir çok kuvvetli takımlar. Bursaspor toparladı. 5-6 tane üst düzey takım var ligde. Olması da lazım. Rekabet lazım, yurt dışında izlenmemiz lazım. Başakşehir yönetimini çok beğeniyorum, güzel işler yapıyorlar. Trabzon önemli transferler yaptı. Onlar çok istekli. Galatasaray iyi yolda, Fenerbahçe de toparlayacaktır."

"Zamınında Gomis'i istedik"

"Zamanında Gomis'le ilgilendik İngiltere'ye gitmeden önce olmadı. Aynı şekilde Belhanda ile ilgilendik. Sosa ile hiç ilgilenmedik, çok oyuncumuz var o bölgede. Trabzonspor'dan çok iyi bir kontrat aldı. Oraya gitti. Lens mesela Beşiktaş'a gelmek istedi. Biz de onu istedik. Dinamo Kiev'e gitmeden önce de istediğimiz bir oyuncuydu."

"Transferleri hoca ile kararlaştırırız"

"Şenol Hocamızın hayır deyip de aldığımız bir oyuncu olmadı. Hiç olmaz bizde böyle bir şey. Hocamızla konuşarak yapıyoruz büyün hamleleri. Elimizdeki imkanlara göre hareket ediyoruz. Her konuyu hocamızla konuşuruz. Yönetimimiz ve Şenol Hocamız arasında inanılmaz bir bağ vardır."

"Sosyal medya tehlikeli"

"Sosyal medya tehlikeli bir mecra. Taraftar duygusu ile hareket edilesi yanlış. Bu tweeti karşı taraf atsa ben rahatsız olurdum. Kendimi onların yerine koydum. Bireysel birisi söyleyebilir ama biz camiayı bağlıyoruz. Biz hemen kaldırdık bu tweeti. Olayı düzelttik."

"Çin, Malezya ve Endonezya'ya gidip kamp yapacağız"

"Önümüzdeki yaz, Çin, Malezya ve Endonezya'ya gidip kamp yapacağız. Bu konuda emrivaki diye bir şey yok, kulüp stratejimiz bu. Beşiktaş'ın 100 milyon taraftarı olması için uğraşıyoruz"