Fikret Orman'ın bütün açıklamaları!

Fikret Orman'ın bütün açıklamaları!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bein Sports Haber'de Güntekin Onay'ın konuğu oldu.

Ajans Beşiktaş - Başkan Fikret Orman, Bein Sports Haber'den Güntekin Onay'a özel bir röportaj verdi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı;

"Bazı camialar ve hocalar, Beşiktaş'ı hep hedef gösterdiler"

"Dördüncü olmamızın bir değil, birçok sebebi var. Biz ilk başlarda Beşiktaş'a Başkan olduğum dönemlerde herkesin sevdiği bir kulüptük, zaman içerisinde yapılanlardan sonra kıskanılan bir kulüp olduk. Camiaların en büyük hedefi Beşiktaş ile uğraşmak oldu. Bazı camialar ve hocalar, Beşiktaş'ı hep hedef gösterdiler"

"Beşiktaş, Galatasaray maçına Fenerbahçe maçının etkisinde çıktı"

"Beşiktaş, Galatasaray maçına Fenerbahçe maçının etkisinde çıktı. Çok uğraştık o etkiyi dağıtmak için ama olmadı. Netice itibariyle o maça gelene kadar da çok hatalar yaptık. Başakşehir'le yaptığımız maçta rakip 10 kişi kaldı ama kazanamadık, kaybettik. Bir tek Galatasaray maçına bağlamamak lazım. Ligin ilk yarısında 21 puan kaybettik"

"Herkes ile davalık olan bir kulüptük"

"26 Mart 2012 Beşiktaş'a göreve geldiğimiz dönemdeki mali yapıya ve camia öz güvenine, elimizdeki tesislere stadyum dahil olmak üzere o günün şartları ile bugünün şartlarına baktığımızda, şu an daha farklı. 450'nin üzerinde haciz davası, bir sürü mahkemesi olan. Herkes ile davalık olan bir kulüptü. İki tane rakibimizin gelirinden çok daha az bir geliri vardı. Birinci sene FFP sebebiyle yurt dışına gidemedik, ikinci sene 3 Temmuz yüzünden gidemedik. Biz o günlerden bugünlere getirdik."

"Kim diyor Beşiktaş bütün kadrosunu dağıtıyor diye?"

"Rakiplerimiz Avrupa'da toplantılara çağırılıyor, Beşiktaş'ın öyle bir durumu yok. Son haberlere bakıyorum bir sürü transfer çıkıyor. Bütün oyuncularımızı satıyoruz, Oğuzhan gidiyor, Tolgay gidiyor, Quaresma gidiyor. Kim diyor Beşiktaş bütün kadrosunu dağıtıyor diye? Beşiktaş'tan ayrılan bir tek Tosic var. Bunun zıttı da diğer rakiplere bakıyoruz, dünyanın en iyilerini getiriyorlar."

"Bu kupada büyük hedeflerimiz var bu sezon"

"Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyoruz ama mali açıdan öyle büyük etkilemedi. İçimizdeki muhalefet tarafı çıkartıyor bunları. Doğrudan beslenme yok onlarda, negatif hep. Stat yok, dışarıda oynuyoruz, gelir yok bir şey yok. O zaman şampiyonluğa oynuyorduk da şimdi mi kötü duruma düştü Beşiktaş? UEFA Kupası'na gidiyoruz. Bu kupada büyük hedeflerimiz var bu sezon"

"Bunları başarmış bir yönetim kurulu varken, bu sezon mu batıyor Beşiktaş?"

"Biz geldiğimizde her şeyin altından kalktık bunları yaptık, Beşiktaş'ın 110 senelik tarihinde yapılan yatırımlardan daha iyilerini yaptık. Sponsorluk olarak daha iyilerini yaptık. Avrupa'nın en fazla büyüyen kulüplerinden bir tanesiyiz. Bunları başarmış bir yönetim kurulu varken, bu sezon mu batıyor Beşiktaş? Bu demek değildir ama herkesi alacağız. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Döviz olarak sıkıntılı bir sezon geçirceğiz, bu aşikar"

"Talisca'nın gitmesine şaşırmadım zaten biliyordum"

"Talisca'nın gitmesine şaşırmadım zaten biliyordum. Talisca, Beşiktaş'ta kalmak istemediğini söyledi. Talisca, para üzerine kurdu kariyerini. Şenol Hoca Manchester demişti ama ona da Talisca İngiltere demiş. Ben biliyordum Çin'e gideceğini, takımını da biliyordum. 6.5 milyon euro kazanacak orada"

"Manuel Fernandes, Beşiktaş'a geri dönmek istiyor"

"Transfer için çok zamanımız var. Beşiktaş'ın kadrosu çok kuvvetli. Kiraya verdiklerimiz gelecek. İyi bir kadromuz var, dünya çapında oyunculardan oluşuyorlar. Bunların içerisinde gidecekler olabilir. Oğuzhan sözleşmesini imzaladı yakında KAP'a da bildiririz. Manuel Fernandes, Beşiktaş'a geri dönmek istiyor ama ona kırgınım gidişi sebebiyle. Şenol Güneş ile konuşacağız. İkinci şansı verebiliriz, Quaresma'da yaptığımız gibi. Manuel ile de alakalı da değerlendirip konuşacağız"

"Genç oyuncularda yerli üzerine gidiyoruz"

"Genç oyuncularda yerli üzerine gidiyoruz. Emre Akbaba ve Deniz Türüç için kulüpleri çok yüksek beklentilere girmişler. O sebeple şu an gündemimizde değil ikisi de."

"Atiba'yı çok seviyoruz, ailesi de biz de mutluyuz"

"Beşiktaş oyuncu yetiştirip satma takımı değil. Beşiktaş, sonuç takımı. Önemli olan şampiyonluk. Atiba'yı çok seviyoruz, ailesi de biz de mutluyuz. Ben kendisine de söyledim. Atiba'nın Beşiktaş'ta görev almasını istiyorum ben. Ben onunla konuştum o bir sene daha top oynamak istiyor, biz de bir sene daha önerdik sözleşme. Şimdi kararını bekliyoruz"

"Erdal Torunoğlulları 9.5 milyon euroluk teklifi gördüm diyor. Biz görmedik?"

"Aboubakar ile alakalı bizim bildiğimiz gerçekler var. Devam ettikçe o gerçekler olması zor. Biz bunları paylaşmıyoruz kamuoyu ile ama var bir şeyler. Ben genel olarak yöneticilerimi kırmama, üzmeme üzerine konuşurum. Ama ayrılan olunca bir şeyler çıkıyor ortaya. Kişilerin takip ettiği kişi Beşiktaş Başkanıdır. Talisca, Beşiktaş'ın oyuncusuydu gitti bir an da 150 bin kişi takibi bıraktı. Sosyal medya böyle, yöneticiler de bir havaya giriyor. Erdal Torunoğulları bizim arkadaşımız. Kırmak üzmek istemem onları, bu son yapmış olduğu açıklamalar sabrımı zorladı. Erdal Torunoğulları hiçbir zaman transferden sorumlu yönetici olmadı. Beşiktaş'ta transferi ben yönetirim. Erdal Torunoğlulları 9.5 milyon euroluk teklifi gördüm diyor. Biz görmedik? Eğer gördüysen bir yolsuzluk varsa neden hala Beşiktaş yönetimindesin sen? Neden ayrılmadın yönetimden? Eğer Başkan olmak istiyorsan çık aday ol. Erdal diyor ki 'Fikret Orman ve ekibi çekilişe gidiyor' sen bizim ekibimizde değil misin?"

"Beşiktaşlı olduğunu hiç inkar etmeyen birisi Burak"

"Burak Yılmaz şu an Trabzonspor'un oyuncusu bildiğim kadarıyla da Trabzonspor bir bonservis bedeli ödeyerek aldı. İyi de bir kontratı var. Trabzonspor'da bir bonservis istiyor. Burak ile alakalı çok ilerlemedik. Beşiktaşlı olduğunu hiç inkar etmeyen birisi Burak, ben de onu çok severim. Ben böyle değerlendirdim bu durumu. Burak'ı seviyorum, ona sahip çıkıyorum. Trabzonspor Başkanı benim çok yakın dostumdur ama Burak için konuşmadık"

"Ben Guti ile daha önce de görüşüyordum."

"Şenol Hocamızın bazı misyonları var. En önemlisi de oyuncu yetiştirmesi, parlatması. Cenk Tosun'u görüyoruz. Şenol Güneş'in payı büyük. Quaresma, Pepe çıkıyor hocamızı övüyor. Şenol Hocamızın aynı zamanda hoca yetiştirme durumu da var Tamer ile başladı bu işe. Beşiktaş takımına baktığımızda bizim de hoca yetiştirmemiz lazım. Şenol Hocadan sonrasını da düşünmemiz lazım. Sonrasında da devam edebiliriz Şenol Hocayla ama yanında yardımcılar da yetiştirmesi lazım. Şimdi artık futbolcuların çoğu yabancı artık bir takım ruhu tutturabilmemiz için de bizde oynamış yabancıları da kullanmak istiyorum. İlhan'ın kesin olarak Beşiktaş'ta görev almasını istiyorum ama önce İlhan'ın ne yapmak istediğine karar vermesi lazım. Guti de çok önemli kariyeri olan bir isim. Futbolun içerisinde olan bir isim. Bizimle çalışabilir. Ben Guti ile daha önce de görüşüyordum."

"Ali Bey de aynı zihniyeti ifade etti"

"Ali Bey de aynı zihniyeti ifade etti. Biz 4 senedir Galatasaray ile Başakşehir ile rekabet halindeyiz bir kötü bir şey geçmiyor aramızda. Galatasaray'ı tebrik ettim, Göksel Gümüşdağ'ı tebrik ettim. Mustafa Başkan'ı tebrik ettim. Ali Koç da aynı şeyi söylüyor. Biz en büyük rekabeti sahada yapacağız diyor. Bunun dışındaki yerlerde medeni olacağız diyor. Aynı masada oturacağız diyor. Benim Fenerbahçe ile ne derdim olabilir? Benim Fenerbahçeli bir sürü arkadaşım var. Bizim düşmanlığımız yok, rekabetimiz var. Ali Koç ile Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum"

"Yeni formalarımız bayramdan sonra çıkıyor"

"Yeni formalarımız bayramdan sonra çıkıyor. Kamp ürünlerimiz çıktı ben de hemen aldım, satışa çıktı onlar. Kampta kullanacağız. Bayramdan sonra yeni sezon formalarımız satışa çıkıyor"

"Serkan Reçber geliyor. Scout, altyapı ve pilot takımı ile ilgilenecek"

"Serkan Reçber geliyor. Scout, altyapı ve pilot takımı ile ilgilenecek. Bu konularda başa geçiyor. Transfer yönetim kurulunun işidir, biz karar veririz. A Takım ile ilgilisi yok Serkan Reçber'in, Şenol Güneş ile de bir ilgisi yok. Bunları da yazdılar da o yüzde söyleyeyim dedim"

Etiketler :