G.Saraylıların başının döndüğü o an!

G.Saraylıların başının döndüğü o an!

G.Saray'a unutamayacağı bir yenilgi yaşatan Beşiktaş'ın derbi maçtaki performansı konuşulmaya devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, önceki gün Türk Telekom Arena’da ezeli rakibi Galatasaray’ı 1-0 yendi ve ligin zirvesindeki yerini iyice sağlama alarak rakibine tam 10 puan fark yaptı.

Siyah beyazlı futbolcular derbideki etkili futbollarıyla beğeni kazanırken oyunlarında etkili paslaşmalarının da rolü büyük oldu. Beşiktaş maçın son bölümünde skor avantajını korumak adına topu ayağında daha çok tutmak isteyince ortaya oldukça oldukça ilginç görüntüler çıktı.

Maçın 80. dakikasına girilirken topu savunmadan çıkaran Beşiktaşlı futbolcular tam 86 saniye kopu rakibine kaptırmadı ve bu sürede tam 31 başarılı pas yaptı. Arena’daki 2 bin taraftar ise o anlar da ‘Oley’ çekiyordu.

Bu etkileyici pas trafiğinin ardından topu alan Oğuzhan Özyakup etkili bir de şut çekti ancak top kaleci Fernando Muslera’nın ellerinde kaldı. Üst üste 31 başarılı pas yapan Beşiktaş’ta topa dokunamayan iki isim vardı. Kaleci Fabri ve forvet golcü oyuncu Cenk Tosun dışında tüm Beşiktaşlı futbolcular pas trafiğinde yer aldı.

Beşiktaş maçın genelinde de etkileyici bir pas trafiğine sahipti. 417 isabetli pas yapan Beşiktaş’ta pas-isabet oranı ise yüzde 81 oldu. Atiba 69 pas yaparken yüzde 91 isabet sağladı, bu rakam Adriano’da ise 73 pasta yüzde 93 oldu.

Siyah beyazlılar orta istatistiklerinde de önemli bir başarı yakaladı. Galatasaray maç boyunca 18 orta yapıp yalnızca 1 isabet sağlarken Beşiktaş 12 ortada 5 isabet sağladı. Galatasaray 8 şutta 3 isabet sağlarken Beşiktaş 9 şutta 4 isabet sağlamayı başardı. (Hürriyet / İsmail Er)