"Geçmişine sahip çıkmayanın, geleceği olmaz"

"Geçmişine sahip çıkmayanın, geleceği olmaz"

Beşiktaş'ın Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Akatlar Spor Kompleksi’nde yapılıyor.

Ajans Beşiktaş - 14 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen Beşiktaş Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı.
Genel kurula Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu ile kongre üyeleri katıldı. Kongre divan başkanlığına üyelerin oylarıyla Şener Yurdakul seçildi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısında konuştu. İşte Orman'ın açıklamaları:

"Burada 1 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık"

"Geçen sene Vodafone Arena’yı açtık. Çok güzel bir kompleks oldu. Burada 1 yıl içerisinde büyük başarılara imza attık. Şampiyonluk aldık. İnşallah yine Osmanlıspor maçıyla şampiyonluğu almayı Allah bize nasip etsin. Yüzde 72 galibiyet oranıyla oynuyoruz."

"Biz 32bin kişiyle oynuyoruz"

"6309 seyirci ortalamasıyla lig oynanıyor. Biz 32 bin kişiyle oynuyoruz. Yaklaşık olarak 5,5 katı büyüklükle oynuyoruz. Avrupa maçlarının seyirci ortalaması 7202 kişi, biz ise 37 bin ortalamayla oynadık."

"114 yıllık bütün belgelerimizi dijital olarak arşivledik"

"Beşiktaş'ın arşivi oluşturulmasına büyük zaman harcandı. 114 yıllık bütün belgelerimizi dijital olarak arşivledik. Ne istiyorsanız oradan bulabilirsiniz. Büyük para harcadık buna ama tarihine, geçmişine sahip çıkmayan bir kulübün hiçbir geleceği olmaz."

"Ofislerimizi stada taşıdık"

"Vodafone Arena'da 4 restorant var. 1 tane daha açacağız. İzinlerini aldık. Bayramdan sonra açacağız. Haftanın 7 günü tüm taraftarlarımıza hizmet verecektir. Ofisleirmizi stada taşıdık. 5 ayrı yerdeydik. Beşiktaş Plazalardaki ofisi taşıdık. Başkanlık makamını taşıdık. Kulüp binamızdan da taşındık. Bir tek medya grubu kaldı onu da taşıyacağız. Çıktığımız her yeri kiraya verdik."

"İki rakibimizden de yüzde 20, yüzde 30 fazla gelir elde ediyoruz"

"İki rakibimizin de yüzde 20 yüzde 30 fazla gelir elde ediyoruz. Stadyum geliri olarak değil, pazarlamada da yaklaşık olarak 150 milyon dolarlık anlaşmalar imzaladık. Bu anlaşmalarda hiç bir kişinin kapısının çalmadan kazan-kazan anlaşması imzaladık. Çok sayıda reklam filmi çekiliyor. Bu da Beşiktaş'ın kamuoyunda yükselişini gösteriyor."

"Uzakdoğu'ya açılıyoruz"

"Yeni projelere ihtiyacımız var. Uzakdoğuya açılıyoruz. Dünyanın her tarafında bir Beşiktaş taraftarı olması lazım. Gelirlerimizin en üst noktasına ulaştık. Global sponsorlarımızın olması lazım. 16 milyon dolar forma gelirimiz var. Onlarla mücadele edebilmemiz için bizim de global sponsorumuzun olması lazım. Bizim kulübümüzü Türkiye'de Almanya'da değil, Çin'de Malezya'da göreceksiniz."

"Kimse Beşiktaş'ı çantada keklik olarak göremez"

"Beşiktaş Kulübü dünyanın her tarafında izlenen bir kulüptür. Kimse Beşiktaş'ı çantada keklik olarak göremez. Daha büyük anlaşmalar imzalayacağız."

"Herkesin gurur duyacağı bir uçağımız var"

"Artık herkesin gurur duyacağı bir uçağıımız var. Hamdolsun çok uğraştık. Napoli'ye giderken, takımızıla beraber 2 kez uçtuk. Biz zaten THY ile uçuyorduk ama kendi uçağımızla uçmak istediğimiz bir şeydi. Başardığımız için çok mutluyuz."

"Bunlar dünyada hiçbir kulüp yapamaz"

"Napoli'ye gidiyorsun Beşiktaş'ın otbüsü var. Lyon'a gidiyorsun Beşiktaş'ın otobüsü var. Bunları dünyada hiçbir kulüp yapamaz. Biz her yere kendi otobüsümüzle gidiyoruz. Biz FEDA ile başladık. Stadı yıkınca GURURLAN ile devam ettik. Şimdi de EFENDİ BEŞİKTAŞ ile devam ettik."

"Efendiyiz ama bu demek değildir ki hakkımızı korumayacağız"

"Ben ve arkadaşlarım hiçbir fırsattan fırsatçılık çıkartmıyoruz. Efendiyiz ama bu demek değildir ki hakkımızı korumayacağız. Vakur duruyoruz ama Beşiktaş'ı herkese gösteriyoruz. Kim bize nasıl davranıyorsa o şekilde davranıyoruz. Beşiktaş'ı ufak görenlere, Beşiktaş'ın oyuncularını alıp yedekte oturtanlara, Beşiktaş'ın kim olduğunu gösteriyoruz."

"Dünya çapında ses getiren bir organizasyon oldu"

"Sessiz tezahürata dünyada ilk kez biz yaptık. Dünya çapında ses getiren bir organizasyon oldu. Dünyanın 120 ülkesinde haber yapıldı bu. 9 milyon kişiyle iletişim kuruldu. Toplam 84 mağazamız var Türkiye çapında. İlk geldiğimizde 79 bin forma satıyorduk. Geçen sene 300 bin forma sattık. Bu sezon 400 bin formaya geldik. İnşallah 3. yıldızlı formalarımızla 500 bin hedefliyoruz. 15.6 milyon TL'den 90 milyon TL'ye geldik. Türkiye'nin en büyük Kartal Yuvası mağazasını yaptık."

"Beşiktaş'ı iyi temsil ediyoruz"

"Stadın yıkım işlerini biz birine verdik, hurdaları alacak bize 275 bin TL verecekti, parayı aldık yıkım işleri başladı ben de stadın şantiyesindeyim, telefon geldi haciz gelmiş. Aldığım 275 bin TL'yi oraya vermek zorunda kaldık. Önümüzdeki hafta Gaziantep maçında stadın büyük bölümünü alabilmek için talepte bulunduk. Beşiktaş’ı iyi temsil eden bir ekibiz."

Fikret Orman, konuşmasının sonunda kongreye üyelerine, "sizden ricam bu yönetici arkadaşlarımı alkışlamanız" dedi ve yöneticilere dönerek onları alkışladı.