Geleceğin Karakartalı’nda bölge elemeleri tüm hızıyla devam ediyor

Geleceğin Karakartalı’nda bölge elemeleri tüm hızıyla devam ediyor

Beşiktaş ve Vodafone ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı”nda bölge elemeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - Proje kapsamında bugüne kadar 4 bölgede elemeler tamamlanarak 20 çocuk İstanbul’daki büyük finale katılmaya hak kazandı. Proje için ülke genelinde 4 bini aşkın video yüklenirken, 4,5 milyondan fazla kez izlenen bu videolar için 40 binin üzerinde oy kullanıldı.

Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Kulübümüz ve Vodafone tarafından Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere başlatılan “Geleceğin KaraKartalı” projesinde son dönemece girildi. Nisan’dan bu yana 4 bölgede elemelerin tamamlandığı projede, İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazanan ilk 20 çocuk belirlendi. Proje kapsamında bugüne kadar tüm Türkiye’den 4 bini aşkın video yüklenirken, 4,5 milyondan fazla kez izlenen bu videolar için 40 binin üzerinde oy kullanıldı.

Dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” kapsamında çıkılan Anadolu turunun son durağı ise Antalya oldu. Vodafone’un mobil ekipleri, Antalya’da 4 gün boyunca 7 okulda ve tüm önemli cadde ve meydanlarda projeyi tanıtarak 8-13 yaş arasında çocuğu olan tüm Antalyalıları projeye katılmaya davet etti. Yerel tanıtım faaliyetleriyle Antalya’da yaklaşık 200 bin çocuk ve ebeveynlerine ulaşıldı.

Antalya’da düzenlenen toplantıya; Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu, Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun ve Futbol Akademi Antrenörümüz Sead Halilagic’in yanı sıra çocuklar ve aileleri de katıldı. 

Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu, toplantıda şöyle konuştu: 

“Vodafone ile birlikte Kulübümüzün geleceğine katkı sağlayacak önemli bir proje başlattık. Bu çok özel projeyi, maddi ve manevi anlamda yol arkadaşımız Vodafone ile beraber hayata geçirmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Yaklaşık 2 yıllık ortak çalışmanın bir sonucu olan bu projeyle, ülkemizin dört bir yanındaki yetenekli çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip Beşiktaş altyapısına kazandırmayı amaçlıyoruz. Projemizin Anadolu turunda son durağımız Antalya oldu. Bu kapsamda tüm Antalyalıları, 8-13 yaş arasındaki futbola gönül veren çocuklarıyla beraber projemize katılmaya davet ediyoruz. ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesinin hem Beşiktaş’ımızın hem de Türk futbolunun geleceğine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.”

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Nedim Baytorun, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, Beşiktaş’ın en büyük destekçisi olmayı sürdürüyoruz. Beşiktaş ile 5 yıldır son derece verimli ve uyumlu bir işbirliğimiz var. Bu örnek işbirliği kapsamında, önemli başarılara imza attık, atmaya devam ediyoruz. Beşiktaş ile yaptığımız anlaşma, aslında bir ‘yeni nesil sponsorluk’ örneği. Bugün artık firmalar, sadece sponsor olmak hedefiyle hareket etmiyor; bir sponsorluk anlaşmasına imza atarken sosyal sorumluluk bilinciyle de adım atıyor. Biz de Beşiktaş ile birlikte bir adım attık ve dünyanın ilk dijital scouting projesi ‘Geleceğin KaraKartalı’nı hayata geçirdik. Dijital teknolojiler sayesinde, İzmir’deki çocuk ile Van’daki çocuk, hem Beşiktaş camiasının hem de Türk futbolunun bir parçası olma konusunda aynı fırsata sahip oluyor. Türk futboluna genç yeteneklerin kazandırılmasını hedeflediğimiz ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanından yaşları 8-10 ve 11-13 arasında değişen çocuklara, Türk futbolunun önde gelen teknik insanlarına ulaşarak geleceğin başarılı futbol oyuncuları arasına katılabilmeleri için fırsat eşitliği sağlıyoruz.”

Futbol Akademi Antrenörümüz Sead Halilagic ise şunları kaydetti:

“Beşiktaş olarak, Türkiye’nin dört bir yanında genç yetenekleri Türk sporuna kazandırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Vodafone’un desteğiyle yürüttüğümüz ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesi ile izlemelerimizi bir üst boyuta taşıdık. Bizim oyunculuk dönemimizde de böyleydi, bugün de benzeri bir durum söz konusu. Yetenekli çocuklarımız, kendilerini gösterme fırsatını her ortamda bulamayabiliyor. Bu projeyle, dünyada ilk kez dijital bir platform üzerinden yeteneklerini sergileyen çocuklarımız kendilerini gösterme fırsatı yakalıyor. 8-13 yaş aralığındaki gençlerimiz bu özel projeyle eşit fırsatlara sahip oluyor. Ön elemeleri geçen çocuklarımızı alt yaş grupları antrenörlerimizden oluşan ekibimizle birlikte izlemeye başladık. Her bölgeden 5 çocuk seçeceğiz. Toplam 35 çocuğumuzu Nevzat Demir Tesisleri’mizde kampa alarak kişisel gelişim eğitimleri ve antrenmanlar ile Vodafone Park’taki finale hazırlayacağız. Bu final sonucunda da en yetenekli en az 3 çocuğumuzu altyapımıza kazandıracağız. Bu projeye sağladığı destekten dolayı Vodafone’a teşekkür ederiz. Umuyoruz ki Beşiktaşımız ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek genç sporcular da bu proje ile hayallerini gerçekleştirecektir.”

Bölge elemeleri devam ediyor

“Geleceğin KaraKartalı” projesi kapsamında 22 Nisan’da Erzurum’dan başlatılan bölge elemelerine, 29 Nisan’da Gaziantep’te, 6 Mayıs’ta Samsun’da, 13 Mayıs’ta Antalya’da devam edildi. Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenörleri Gökhan Keskin, Fikret Demirer, Yasin Sülün, Serdar Topraktepe ve Sead Halilagic tarafından gerçekleştirilen 1’er günlük seçmelere 20 Mayıs’ta İzmir’de, 27 Mayıs’ta Ankara’da ve 3 Haziran’da İstanbul’da devam edilecek. Bölge elemelerinde her bölgeden 5 olmak üzere toplam 35 çocuk seçilecek. Elemeleri geçen çocuklar, Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek 4 günlük kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılmaya hak kazanacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş JK altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

Video yüklemeleri ve oylamalar devam ediyor

Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen “Geleceğin KaraKartalı”na katılmak isteyen çocukların ebeveynleri, Vodafone Park mobil uygulaması üzerinden ya da geleceginkarakartali.com sitesine çocuklarının yeteneklerini sergiledikleri en fazla 59 saniyelik videolar yükleyebiliyor. Bu videoların, top kontrolü, top sürme ve çalım, pas ve şut ile özel bir hareketten oluşması gerekiyor. “Geleceğin KaraKartalı” projesine video yüklemek için Vodafone’lu, video oylamak için ise Vodafone KaraKartallı olmak gerekiyor. Her abonenin en fazla 10 video yükleme ve haftada 10 oy kullanma hakkı bulunuyor. Haftada 10 oy kullanan abonelere 500 MB internet hediye ediliyor. 

Proje hakkında ayrıntılı bilgi ve katılım için www.geleceginkarakartali.com adresi ziyaret edilebilir.

Etiketler :