''Gökhan umarım tepki görmez''

''Gökhan umarım tepki görmez''

Sabah gazetesi yazarı Metin Tekin'den derbi öncesi değerlendirmeler...

Metin Tekin bugünkü Sabah gazetesi için akşamki derbiyi şu sözlerle yorumladı:

"Bugüne kadarki oyunlarda daha kontrollü, güvenli oyunu tercih ettiği zaman önde Adriano, arkasında bir savunmacıyla oynuyor. Bu, hocanın kafasında "Ben gardımı aldım" düşüncesi yaratıyor ama bu seçimi yaptığı maçlarda takımın gerçek şekline sahip olmadığından hiç verim alamadığını söyleyebilirim. Bu tip seçimlerde ikinci yarı farklı bir yapıya dönüşüp zaman zaman istediği sonuçları aldı. Bakalım hocanın önceliği güvenlikli bir oyun mu olacak, yoksa "Benim güçlü bir oyunum var, çıkar ben bu oyunu Kadıköy deplasmanında da oynarım" mı diyecek? Bu bence oyunun gidişatında belirleyici olacak. Orta saha tercihi olarak ise Tolgay'ı kullanacaktır.

Kilit Sow ve Aboubakar'da

Her maçın kendi farklı kahramanları çıkabiliyor ama Fenerbahçe'nin oyun planını göz önüne aldığımızda sağlam savunma anlayışı, topa sahip olmayı çok kafasına takmadan kenarlardan yaptığı çabuk ataklar diye düşünürsek tabii ki Advocaat'ın tercihine göre Volkan Şen, Sow, belki de iyileşmiş olan ve kullanacağı Lens gibi kenar oyuncuları öne çıkar. Beşiktaş'ta ise bana göre; en belirleyici olan Aboubakar'ın performansı olacak. Aboubakar tabii ki tipik bir santrfor değil, "Benim santrforum" diyemezsiniz, "forvetim" dersiniz. Yaş olarak tam optimum yaşta olmayabilir ama vuruş özelliği olarak istenilen seviyede değil. Kısaca Aboubakar'ı bir golcü olarak değil, bir forvet olarak değerlendirmeliyiz. Hareketliliğiyle, koşu özelliğiyle, çabukluğuyla etkili bir hücum oyuncusu ama şu an için kesinlikle golcü değil. Çünkü o başka bir şeydir. Beşiktaş'ın oyununu Kadıköy'de öne taşımada belirleyici oyuncu olacaktır.

Gökhan umarım tepki görmez

Soru şu olmalı esasen: Gökhan Gönül'e niye tepki oluyor? 8 yıl formayı taşımış, orada oynamanın çok özel olduğunu da belirtiyor. Profesyonel dünyanın çok olağan durumu olarak başka bir takıma transfer oluyor. Fenerbahçe seyircisi, 8 yıl kendi takımında oynamış bir oyuncu olarak mı bakacak, bırakıp giden biri olarak mı bakacak? Umuyorum futbolun güzellikleri ve doğruları açısından olumsuz tepkilerle karşılaşmaz çünkü olması gerekeni de budur."