"Gösterilen reaksiyon şampiyonluk ruhu"

"Gösterilen reaksiyon şampiyonluk ruhu"

Fanatik Gazetesi Yazarı Mehmet Demirkol, Beşiktaş-Medipol Başakşehir mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Maçın başında iki takım da erken oyun kurdurmamak üzerine savunmalara baskı yaparak başladı. Abdullah Avcı Beşiktaş’ın ligin geniş alanda hücum eden ve oynayan takımı olmasını önemsiyor. Buna takımını iyice yayarak ve çok iyi bir pas oyunuyla karşılık verdi. Sabırlıydılar. Adebayor ekstra bir orta saha adamı gibi Emre, Mahmut ve Mossoro üçlüsüne hep 4. pas durağı olarak destek verdi. Orta sahası bek olsa da içeri hep yardıma gelen Adriano, Tolga ve Atiba’dan kurulu Beşiktaş’a sayısal üstünlük sağladı. Beşiktaş’ın Babel’in yerine Lens’le oynadığı sol kanat özellikle sağdan gelen akınlarda istenen şekle de giremeyince Siyah-Beyazlılar istedikleri oyunu oynayamadı. Başakşehir oyunu istediği tempoya çekti ve topa sahip oldu.

Kendine güvensizliği!

Quaresma, Talisca ve Cenk, Babel’in yokluğunda ve Başakşehir’in oyunu karşısında bildik akıcı oyundan çok uzaktı. Lens’in kendine has adam geçme becerisini çok ama çok az kullanması onu vasatın altına indirdi. Sanırım Hollandalı’daki sorun kendine güvensizliği. Yapacağına inancı yok gibi. Sıradan alt yapıdan çıkmış güvensiz bir genç gibi sürekli inisiyatif almaktan kaçındı. İkinci yarıda yavaş yavaş oyun tamamen Başakşehir’in eline geçti. Oyunu ağırlaştırdılar. Riske etmediler. Ara pas denemeyip hep garanti oynadılar. Merkezde boşa çıkan oyuncular yerine hep yana oynadılar. Ama topu vermediler Beşiktaş’ı uyuttular. Visca’nın geçen senenin çok uzağındaki oyunu ve Cengiz’in Elia ile doldurulamayan etkisinin olmayışı onları daha standart bir hücum gücü yapıyor. Elia da oyuna istenen etkiyi yapamıyor. Hollandalı kanat hücumcularının bizim takımlarımızdaki görevlendirmelerle ilgili sorunları var. Bu açık.

Beraberlikten fazlası...

Uzatmada Kerim Frei’ın golü sonrası Beşiktaş gösterdiği reaksiyon şampiyonluk ruhunun hatırlanması. Şenol hocanın yaptığı değişiklikler Başakşehir golü atıp çekilene kadar hiçbir katkı sağlamadı. Hatta özellikle Adriano çıktıktan sonra takım geri gitti. Ama gol sonrası beraberlikten fazlasını da alabilirlerdi. 4 maçlık bu krizin daha büyük etkilerinin olmasını gösterilen bu reaksiyon
engelleyecektir. (Fanatik/Mehmet Demirkol)

Etiketler :