"Grubumuzu iyi bir yerde bitirmemiz lazım"

"Grubumuzu iyi bir yerde bitirmemiz lazım"

Beşiktaş Sompo Japan ve Basketbol Milli Takımı’nın Başantrenörü Ufuk Sarıca, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

Ajans Beşiktaş - İşte Ufuk Sarıca'nın açıklamaları:  "Sezonun çok başındayız. Her kulvarda ilk maçları oynuyoruz. Geçen sezon özellikle evimizde maç kaybetmemiştik. Rakibimizde iyi oynadı. Bizim eksik olduğumuz bir günde ki çok önemli iki oyuncumuz yoktu. Kenan yine hazır değildi. Bu uzun bir maraton istediğimiz galibiyeti almak istiyoruz. Şampiyonluk için erken ama öncelikle grubumuzu iyi bir yerde bitirmemiz lazım. Buradan çıkmak lazım. Sezon başı olmasından dolayı da buralarda kayıpları minimize etmek lazım. Ondan sonra bazı şeyleri yoluna koyabiliriz."

Lig çok çetin geçecek
"Geçen sezonda çok zor bir lig oynadık. Bu sene de yabancı kuralı ile her takım söz sahibi oluyor. Kağıt üzerinde favori olmak önemli değil. Tüm maçları ciddiye alıyoruz. Lig sırasını iyi yerde bitirdik ve onu play-off'ta koruduk. Bunlar hep üst üste koyarak oluyor. Play-off öncesinde iyi yerde bitirmek lazım. Sağlıklı olabilmek çok önemli."

Ali Muhammed olsaydı güç katardı
"Olsaydı elbette güç kaynağı olacaktı. Hücumda müdahele edebileceği yerlerde bize çok katkısı olurdu. İyi bir oyuncu bize mutlaka fayda getirecekti."

Cedi ve Furkan'ın deneyime ihtiyaçları var
"İkisi de çok genç oyuncular. Elbette deneyime ihtiyaçları var. Bu Milli Takım ile en büyük kazancımız onlara verdiğimiz rolleri yapmalarıydı. Oyuna müdahele edebilecek kararlar aldılar."

Etiketler :