"Güçlüyüm seni Kadıköy'de yenerim"

"Güçlüyüm seni Kadıköy'de yenerim"

Sabah gazetesi yazarı Metin Tekin, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - 6 soru 6 cevap
SORU: 1
Sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın artıları ve eksileri neler?

SORU: 2
Fenerbahçe'nin kadrosu mu, Beşiktaş'ın kadrosu mu daha iyi?

SORU: 3
Öne çıkan ve maçın kaderini etkileyecek isimler kimler olur?

SORU: 4
Fenerbahçe yenilirse yarıştan kopar mı? Beşiktaş'ın kaybı bu sezon yakaladığı müthiş havayı bitirir mi?

SORU: 5
Teknik adamlar için bu derbi nasıl geçer? Öncelik kaybetmemek mi olur? Sizce nasıl bir taktikle sahada olmalılar?

SORU: 6
Fenerbahçe bu sezon evinde kazanamadı. Beşiktaş ise 12 yıldır Kadıköy'de kazanamıyor. Kadıköy'ün skora katkısı ne olur?

Beşiktaş'ın nasıl oynayacağı önemli… "Senden iyiyim ve güçlüyüm, seni yenerim" derse Kadıköy'de kazanamama serisi Beşiktaş lehine bozulabilir. Eğer F.Bahçe'ye yenilirse, sadece 3 puan kaybetmiş olur

1- Artılar ve eksiler deyince olaya matematiksel olarak bakmak gerek. Beşiktaş'ın 13, Fenerbahçe'nin 8 puanı var. 5 puan fark, Beşiktaş lehine önemli bir kredi. Cebinizde 5 puan farkla Kadıköy'e derbiye gitmek, hem oyun hem de psikolojik olarak büyük bir avantaj sağlayacaktır. Beşiktaş'ın en büyük avantajı ve artısı bu. Diğeri ise takım kalitesi ve oyun gücündeki farkı. Son bir haftaya baktığımızda Şampiyonlar Ligi'nde Porto ve üç gün sonra Konya galibiyeti, oyununa ve oyuncu kalitesine olan güveni bir kez daha artırıyor. Fenerbahçe'nin artısı nedir diye bakarsak, ligin başındaki oyunu ile son Alanya maçındaki gelişimi, değişimi demiyorum gelişimi, çünkü Fenerbahçe bir oyun değişimine gitmedi, hep aynı oyunu oynamaya çalışıyor ve bu oyunda gelişim gösteriyor. Tüm bunlara baktığımızda Beşiktaş deplasmana gidiyor bile olsa önde olduğunu söyleyebiliriz.

2- Bence Beşiktaş'ın kadrosu daha iyi… Çünkü oyunu ve aldığı sonuçlarla bunu ispatlamış bir kadro. Fenerbahçe'de yetenekli oyuncular var ama Beşiktaş'ınki kanıtlanmış durumda. O yüzden isim isim de baksanız, birlikte çıkarılacak isimlere de baksanız, Beşiktaş kadro olarak önde.

3- F.Bahçe'nin son 5 haftalık oyununa bakınca Valbuena dememek mümkün değil. Hücum anlamında her topun şekil aldığı en önemli hatta tek oyuncu Valbuena. Bu da Fenerbahçe için dezavantaj. Böyle takımların birden fazla oyuncu ile bu tip maçları domine etmesi gerek. Beşiktaş'ın Valbuena'ya önlem alması alması ve bunun da işlemesi halinde Fenerbahçe nasıl oynar bunun cevabını veremiyorum. Çünkü bunun ipucunu 5 haftada göremedim. Beşiktaş'ta ise sadece derbi değil her maç için söyleyebilirim Talisca anların oyuncusu. Sonuç değiştirmede önemli. Beşiktaş adına öne çıkan isim Talisca olur. Ve tabii ki oyun kurumunda da Oğuzhan ile Atiba.

4- Yarıştan kopmak değil ama 8 puanlık fark gelecek haftalar için handikap olur. Fenerbahçe, geçen sene de bunu yaşadı. Sezon başı kaybettiği puanlar, ilerleyen haftalarında, toparlansa bile yarışa ortak olmasını zorladı ve yaşadığı en ufak kayıplar yarıştan kopmasına neden oldu. Kısaca, Fenerbahçe'nin olası bir mağlubiyeti birçok şeyin gözden geçirilmesini beraberinde getirir. Beşiktaş için baktığımızda kayıp halinde 3 puanı gitmiş olur ki bu çok önemli bir sorun olmaz lig tablosunda.

5- Beşiktaş nasıl oynayacak bu önemli. Çünkü deplasmana gidecek takım o… Şenol hoca, geçen sezon hiç beklenmedik şekilde defansif anlayışı tercih etti. Bugün makas açık ve Beşiktaş'ın oyunu daha önde. Durum böyleyken Şenol hoca yine olağan oyun anlayışının dışında mı oynayacak, kilit nokta bu. Fenerbahçe, kontrollü oyunla birlikte topa sahip olma oyunu oynayacak. Beşiktaş'ın oyun planı, derbinin en büyük açıklayıcısı olacak. Defansif mi yoksa, "Ben daha güçlüyüm, çıkar seni yenerim" mi diyerek oynayacak?

6- Bir Kadıköy gerçeği var, Beşiktaş 12 yıldır kazanamıyor ama "Ben daha iyiyim" diye oynarsa istatistikler bozulur.

Etiketler :