Güntekin Onay: "Quaresma hiçbir zaman iyi bir pelantıcı olamadı"

Güntekin Onay: "Quaresma hiçbir zaman iyi bir pelantıcı olamadı"

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş-Akhisarspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Karşılaşmanın henüz başında Quaresma’nın kaçırdığı penaltı, golle sonuçlanmış olsa siyah-beyazlılar açısından kolay bir maç olacaktı. Portekizli yıldız, temiz bir ayak içi vuruş tekniğine sahip değil. O yüzden iyi bir penaltıcı hiçbir zaman olmadı.

Futbolda küçük gibi görünen detaylar önemli. 2 kere 2= 4 olduğu gibi Q7 de iyi bir penaltıcı değil! İlk 45 dakikada Jeremain Lens ile yakalanan 2 tane pozisyon vardı. Alvaro Negredo ise penaltı öncesinde Anderson Talisca’ya, bir başka pozisyonda da Lens’e gollük paslar verdi.

BABEL ÖNCE GİRMELİYDİ

Bunların dışında hücumda kanat beklerini etkin kullanamayan ve yavaş oynayan Beşiktaş, savunmada dikkatli olmasına karşın parlak bir oyun ortaya koyamadı. Lens daralanda etkili olamayınca 2. yarının başında yerine Cenk girdi. Kanımca girmesi gereken Babel’di. Cenk Tosun’un oyuna girmesiyle formasyon değiştiren Beşiktaş, adeta tek kale futbol oynadı ancak Cenk silik kalınca, Q7 kötü gününde olunca, Talisca da Lukac’ı geçemeyince golü bulamadı. Son 15 dakikalık tek kale oyununda Negredo sahada olsa daha etkili olabilirdi.

Eforlu bir maç çıkarmasına rağmen çok basit top kayıpları yapan Tolgay’ın yerine Oğuzhan geç oyuna alındı. Tolgay daha tempolu ancak Oğuzhan daha iyi bir pasör.

Lukac dışında Beşiktaş’ta Tosic ve Medel; Akhisar’da ise Lopez ve Mustafa sahanın en iyileriydi. Hatta şunu vurgulayayım: Lopes ligin en iyi sağ beklerinden biri. (Vatan/Güntekin Onay)

Etiketler :