Güntekin Onay taktiği: "Stoperlerin üzerine oyna"

Güntekin Onay taktiği: "Stoperlerin üzerine oyna"

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Lyon'dan avantajlı dönmesi için gerekenleri yazdı.

Ajans Beşiktaş - NTV Spor spikeri ve Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay bugünkü köşe yazısında şunlar yazdı:

Rakibin stoperleri üzerine gidildiği zaman ciddi hatalar yapıyor. Tur için bu bölgenin zaafiyetinden faydalanmalıyız. Ancak Lacazette ve Fekir’e de ekstra önlem almalıyız.

Lyon'un son lig maçını zayıf Lorient’a farklı kaybetmesi milli maç arasından önceki yüksek formunu büyük ölçüde yitirdiğini gösteriyor. Ancak yine de Fransız temsilcisi ligi değil, öncelikli olarak Avrupa’yı düşünüyor ve Beşiktaş maçını çok önemsiyor. Karşımızda odaklanmış, konsantrasyonu yüksek, güçlü bir Lyon olacak.

Beşiktaş'ın bu maçta başta Lacazette’e olmak üzere tabii ki bazı tedbirleri alması şart. Ancak kendi oyunundan vazgeçmeyen bir Beşiktaş orada istediğini almaya daha yakın olacaktır. Nedir Beşiktaş’ın kendi oyunu? Topa sahip olan, inisiyatifi rakibe vermeyen, atak devamlılığı ile oynayan bir ekip olması. Çünkü Beşiktaş iyi bir savunma takımı değil. Ayrıca Lyon’un da en zayıf noktasının stoperleri olduğunu ve üzerine gidildiği zaman ciddi hatalar yaptığını vurgulamak lazım.

Lacazette ve Fekir hem yetenekli hem de çabuk oyuncular. Siyah-beyazlı savunma bu tip oyunculara karşı zorlanıyor. Orta alandaki Gonalons pas kalitesi yüksek bir oyuncu. Ancak bu akşam forma giyemeyecek. Memphis Depay da statü gereği Avrupa’da oynayamıyor. Tüm bunlar Beşiktaş için avantaj. Aboubakar ve Quaresma’nın yoklukları da bizim için dezavantaj.
 
Ancak yine de Beşiktaş orada gol veya goller bulup işi rövanşa taşıyacak skoru bulacak güce sahip. Yeter ki Lyon’un savunma zafiyetinden faydalanalım.