Güntekin Onay’dan Beşiktaş’ın kuruluşuyla alakalı önemli bilgi!

Güntekin Onay’dan Beşiktaş’ın kuruluşuyla alakalı önemli bilgi!

Beşiktaş hangi renklerle kuruldu? Beşiktaş kırmızı beyaz mı yoksa siyah beyaz renkleriyle mi kuruldu? Başakşehir - Beşiktaş maçı öncesi Güntekin Onay bu konu hakkında canlı yayında önemli bir mesaj gönderdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Süper Lig 26. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Siyah beyazlı futbolcular bu müsabakaya 115. yıla ait özel olarak tasarlanan formalarla sahaya çıktı. Bu görüntünün ardından beIN Sports'ta Güntekin Onay, Beşiktaş'ın kırmızı beyaz renklerle kurulmadığını hatırlattı ve toplumu bilgilendirmek amacıyla canlı yayında mesaj gönderdi.

Beşiktaş hangi renklerle kuruldu?

Beşiktaş'ın hangi renklerle kurulduğuna dair bir bilgi paylaşımı yapan Güntekin Onay, beIN Sports canlı yayında Beşiktaş'ın kırmızı beyaz renklerle kurulmadığını söyledi ve şu bilgiyi paylaştı:

Beşiktaş'ın kırmızı beyaz renklerle kurulduğu söylendi ama bu yanlış bir bilgi olarak yuduruldu. . Beşiktaş Kırmızı Beyaz renklerle kurulmadı. Balkan savaşının ardından yas nedeniyle siyah beyaz renklere döndüğü söylendi ama bu yanlış bir bilgi. 1906 yılında Beşiktaş'ın müzesinde rozeti vardı. Hatta Osmanlıca harf ve rakamlarladır.Bu rozet siyah beyazdır. Yani Beşiktaş siyah beyaz renklerle kuruldu. Şu anda formalarının siyah beyaz olduğu gibidir. Bunu da toplum bilsin diye paylaşma ihtiyacı duydum.