"Hakem bir maçı nasıl berbat eder, şahit olduk"

"Hakem bir maçı nasıl berbat eder, şahit olduk"

Beşiktaşımız, Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 yenerek puanını 41 yaptı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Maçı bir çok futbol yorumcusu köşe yazılarına taşıdı. Bunlardan biri de Vatan gazetesinden Güntekin Onay oldu.

İşte Onay'ın yazısından dikkat çeken satırlar:

"Beşiktaş, dün 1-0’a kadar kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu. Çok iyi baskı yaptı, topu çok iyi dolaştırdı. Oyunun yönünü çok çabuk değiştirdi. Yüksek kalite ile bezenmiş işler yaptı siyah-beyazlılar. Ancak 1-0’dan sonra 10-15 dakikalık bir duraklama sürecine girdi ve bu bölümde rakibine 1 net pozisyon verdi. Ardından tekrar üstünlüğü ele alıp 3-0’a kadar yine keyif alan ve sahada keyif verdi, keyif aldı.
 
Quaresma son derece istekli ve verimliydi. Skoru doğrudan etkileyen klas işlere imza attı. Topu ayağından daha çabuk çıkartınca çok daha etkili. Babel ise kalitesi tartışılmayacak bir futbolcu ve dün neler yapabileceğinin sinyallerini verdi. Attığı gol hem sürat hem de yüksek beceri isteyen nitelikteydi.
 
Alanya, eksik bir kadro ile teknik direktörsüz çıktı bu maça ve zor bir dönemde.. Beşiktaş maç içi olumsuzlukları yaşamasa daha da farklı kazanabilirdi.
 
Osmanlıspor maçında verilmeyen net penaltı, dün yaşananlar. Buna rağmen 2 maçta alınan 6 puan var. Ancak şu soru kafaları kurcalıyor. İnsanlar futboldan keyif almak için izliyor.
 
Futbol güzel bir oyun ve yetenekli oyuncularla daha da güzel. Maalesef, bir hakem bu kadar kolay bir maçı nasıl berbat eder dün gece buna şahit olduk. Beşiktaş’ın çok üstün bir oyunla 3-0 önde götürdüğü bir maçta futbol sahalarında çok az rastlanacak yanlış bir penaltı kararı ile 3-1’e gelen maç gerginleşti, hadi diyelim ki Alper Ulusoy pozisyonu yanlış gördü ve süzemedi. Sarı kartı olan Guerrier’in Gökhan Gönül’e kayarak girip darbesini de mi göremedi? Hakemlerimize sihirli bir değnek dokunmayacağına göre lig sonuna kadar tüm futbolseverler görünen o ki bunları yaşamaya devam edecek."

Etiketler :