Her şey Şenol Güneş'ten sorulacak

Her şey Şenol Güneş'ten sorulacak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, tatil yerine tesislerde yeni sezonun planlamasını yapıyor.

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesinden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre, Siyah-beyazlı kulüpte futbolun tüm sorumluluğu Şenol Güneş’e verilecek, başarısız transferlerin önüne geçilmesi istenecek. Deneyimli teknik adam ise Fikret Orman’dan stoper transferinin yanında Aboubakar’ın bonservisinin alınmasını talep etti. Ayrıca yedek kalmaktan mutsuz olan isimler satılarak ya da kiralanarak yeni para kaynağı oluşturulacak.

Beşiktaş ile yeni 2 yıllık sözleşmeyi imzalayan Teknik Direktör Şenol Güneş, önceki gün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Başkan Fikret Orman ile bir araya geldi. Maddi konulardan çok, futboldaki yeni yapılanmadan konuşan Güneş, imzanın ardından düğmeye basacak. Son iki senesini şampiyonlukla kapatarak, sadece üçüncü yıldızı değil kasasına para da koyan Beşiktaş’ta, futbolun tüm birimleri, Şenol Güneş’in sorumluluğuna verilecek. Yönetime geniş kapsamlı bir rapor sunan deneyimli teknik adamın, alt yapıya da el atacağı öğrenildi.

Tatile çıkmak yerine tesislere giderek yeni sezon çalışmalarını sürdüren Şenol Güneş’in, öncelikle futbolcu izleme, alt yapı oyuncu yetiştirme, transfer çalışmaları ve maç analizlerinde, önemli değişiklikler yapılması istedi. Tecrübeli hoca böylece, Milosevic, Mitrovic, Franco ve Alexis Delgado gibi başarısız transferlerin de önünü kesmeye çalışacak.
Takım içerisinde şans bulamayan futbolcuların mutsuzluğunu da dikkate alan Güneş, yeni sezonda kadro sayısını daha aşağıya çekecek. Bu çerçevede mevcut kadrodaki isimlerin oynayabilecekleri takımlara gönderilmesini isteyen tecrübeli teknik adam, bu hamlesiyle BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, forma giymeyen oyuncuların mutsuzluğundan kaynaklanan negatif ortamı dağıtmış olacak.

Transferler hakkında da rapor veren Şenol Güneş’in, en önemli şartı ise sol ayaklı stoper. Beşiktaş’a geldiği günden beri alınan stoperlerin çoğunun istenileni veremediğini söyleyen siyah-beyazlı teknik adam, zorda kalınmadıkça, Marcelo’nun da satılmamasını istedi. Golcü transferinde Aboubakar’ın bonservisinin mutlaka anılmasını isteyen Şenol Güneş’in, tesislerdeki toplantıda, Burak Yılmaz hakkında da konuştuğu öğrenildi. Tribünlerin tepkisine hak verdiğinin altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncuya kefil olduğunu ve bu transferin Beşiktaş menfaatlerine çok uygun olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Yeni Atiba
Bu ana maddeler dışında Atiba hakkında konuşan Güneş’in, yeni sezonda da Kanadalı oyuncuyla orta sahayı kuracağını fakat bu sezonun sonunda olduğu gibi olası bir düşüşte, alternatif bir genç yeteneğin alınmasını talep etti.

Etiketler :