"Her yere gideceğiz. Çin, Malezya, İran..."

"Her yere gideceğiz. Çin, Malezya, İran..."

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımın gelecek planlarıyla ilgili konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İspanya’da önemli açıklamalar yaptı: "Bir yıl önce başta Çin, Endonezya, Malezya, İran ve Azerbaycan olmak üzere bu coğrafya ile ilgili projeler geliştirdik. Dünyanın dev kulüpleri bunu yapıyor... Biz ise geç kaldık... Armamızdaki ay-yıldızı dünyanın her yerinde gururla taşıyacağız." dedi.

İŞTE ÇİN PROJESİNİN ÜÇ ÖNEMLİ NEDENİ
1- İş için gittiğim Çin'de benzin istasyonuna girdiğimde namaz kılan Çinliler'i gördüm. Merak ettim, çünkü Çin'de bu yoğunlukta Müslüman olduğunu bilmiyordum. Ben de onlarla namaz kıldım sonra da sohbet ettik. Bildiğimin çok ötesinde bir Müslüman nüfusu var ve Türkiye'ye de çok olumlu bakıyorlar. Kafamdaki Çin imajı değişti.
2- Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Çin'e gitmiştik. Urumçi bölgesinde bir sürü temaslar oldu. Orada Çin'le ilgili fikrim tam olarak perçinlendi. Buradaki büyük pazarın bizim için fırsat dolu olduğunu fark ettim.
3- Abramovich benim arkadaşım, zaman zaman sohbet ediyoruz. "300 milyon taraftarımız var" dediğinde gülümsemiştim. Chelsea, Ortaköy kadar bir yer. Ancak verileri gösterdi. Endonezya, Malezya, Çin ve bazı Arap ülkelerindeki taraftarlar sayesinde elde ettikleri gelirleri önüme koydu. O zaman bizim niye olmasın diye düşünmeye başladım.

MALEZYA'YA DA GİDECEĞİZ
"Bu pazarda milyonlarca Müslüman yaşıyor ve biz Avrupa'nın dev kulüplerine göre bu anlamda daha avantajlıyız. Bir yıl önce Beşiktaş'ın profesyonellerinden başta Çin, Endonezya, Malezya, İran ve Azerbaycan olmak üzere bu coğrafya ile ilgili projeler geliştirmelerini istedim. Dünyanın dev kulüpleri bunu yapıyor. Onlar zaten kendilerine bir pazar oluşturmuşlar. Biz iç kavgalarımızla geç kalmışız. Beşiktaş olarak bunu telafi etmek adına ilk adımı attık. Seneye Avrupa'da sezon başı yüklemelerimizi yaptıktan sonra en az üç maç oynamak ve tanıtımlar için 10-12 günlüğüne Çin'e gideceğiz. Bu defa çok daha organize olacağız."

İRAN'DAKİ AZERİ KULÜBÜ TRAKTÖR İLE MAÇ YAPACAĞIZ
"Malezya diyorsunuz, Müslüman bir ülke ve Türkiye'yi çok seviyorlar. Beşiktaş'ı sevmeyi bir yana bırakın Malezya Kralı ve Federasyon Başkanı Beşiktaşlı. Gönlümüz ister ki Süper Kupa'yı Malezya'da oynayalım. İran'da Azeri kardeşlerimizin kurduğu Traktör takımını biliyorsunuz. Milli maç arası İran'da Traktör takımıyla Azerbaycan'da ise başka bir takımla maç yapmak istiyoruz. Beşiktaş bu pazarda kesinlikle var olacak. Hedefimiz 100 milyon taraftara ulaşmak. Armamızdaki ay-yıldız tüm yıldızlardan daha önemli. Bu ay-yıldızı dünyanın her yerinde gururla taşıyacağız."

HİZMET EDENLERİ UNUTMAYIZ
"Şampiyonluk balosu çok önemliydi. Sadece şampiyonluğu kutlamadık, Beşiktaş ailesini bir araya getirdik. Lucescu iyi dostum, sağ olsun katıldı. Biz Del Bosque, Slaven Bilic ve Samet Aybaba hocaya da aynı daveti yaptık. Bosque müsait olmadığı için gelemedi ama gelip Vodafone Park'ı gezecek. Beşiktaş'a emeği olanlara vefa göstermezsek o zaman Beşiktaşlı duruşuna aykırı hareket etmiş oluruz."  (Sabah)

Etiketler :