Herkes Aboubakar'ı konuşuyor

Herkes Aboubakar'ı konuşuyor

Aboubakar, Afrika Uluslar Kupası dönüşüyle tam anlamıyla bir patlama yaşadı.

Ajans Beşiktaş - Kayserispor mücadelesinde iki kez ağları sarsarak, Beşiktaş’ı yenilgiden kurtaran Kamerunlu santrfor, ligin ikinci yarısında yaptığı müthiş çıkışıyla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Beşiktaş'ta 16 golle krallık yarışında ilk sırada bulunan Cenk Tosun, son üç maçta suskun kalırken, sahneye çıkan isim ise Vincent Aboubakar oldu. Ligin ilk yarısındaki performansına paralel, aldığı 3.3 milyon Euro'luk yıllık ücreti çok tartışılan Aboubakar, Afrika Uluslar Kupası finalinde Mısır'a attığı golle Kamerun'u şampiyonluğa taşıdıktan sonra tam anlamıyla bir patlama yaşadı.

Yıldız futbolcu, son olarak Kayserispor filelerini iki kez havalandırdı. Bu performansı, Beşiktaş'ı Vodafone Arena'da galibiyete taşıyamasa da yenilmesini önleyerek sahadan 1 puanla ayrılmasını sağladı.

SADECE 1 MAÇTA 90 DAKİKA OYNADI

Kayserispor maçı aynı zamanda, ligin ikinci yarısının başlamasının ardından 6 mücadelede forma giyen 25 yaşındaki futbolcunun 90 dakika sahada kaldığı tek karşılaşma oldu. Ligdeki gol sayısını 6'ya çıkaran Vincent Aboubakar, Beşiktaş formasıyla bu sezon resmi maçlarda 12 gole ulaştı.

Kamerunlu forvet, Şampiyonlar Ligi'nde 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 kez gol sevinci yaşadı. Bu performansı sonrası Beşiktaş'ta kiralık oynayan Aboubakar'ın bonservisinin alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.

Porto'dan kiralanan Aboubakar Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda Beşiktaş formasını toplam 28 kez giydi. Bin 751 dakikada 12 gol atan Kamerunlu forvet 146 dakikada bir skor üretmeyi başardı. (Sabah)