"Herkes gözünü Beşiktaş'ın parasına dikti"

"Herkes gözünü Beşiktaş'ın parasına dikti"

Spor yorumcusu ve yazarı Şansal Büyüka Beşiktaşı değerlendirdi.İşte Şansal Büyüka'dan Beşiktaş yorumu...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş son iki yılda şampiyon olurken çıtayı o kadar yükseğe taşıdı ki, o Beşiktaş’ı bilenler doğal olarak bu Beşiktaş’ı beğenmekte zorlanıyorlar. Haksız değiller.

Beşiktaş son Antalyaspor deplasmanında çok önemli bir üç puan aldı. Zirve yarışına devam adına, Beşiktaş için son derece kritik bir üç puandı bu...

Beşiktaş’ta bu galibiyete rağmen bazı sıkıntılar bir kez daha görüldü. Nedir onlar? Pepe, Beşiktaş’ın savunma oyuncusu değil de sanki her şeyi gibi... Oynamadığında Beşiktaş görüntüsünde, etkinliğinde, kendine güveninde geri vitese takıyor gibi... Pepe savunmacı ama, o kadar büyük futbolcu ki, sadece savunmada değil, orta sahada, hücumda, duran toplarda, maçın her dakikasında ve sahanın her yerinde arıyorsunuz.

Sezona müthiş bir başlangıç yapan ve süper maçlar oynayan Quaresma, her geçen maç biraz daha düşerek, etkisini biraz daha yitirerek devam ediyor. Unutmasın, arkasında sakatlığı geçen ve hazır duruma gelen Gökhan Töre var. Orta alanda, Oğuzhan’ın son iki yıldaki savunmaların arkasına attığı ve herkesi çaresiz bıraktığı o “öldürücü” paslara ciddi anlamda ihtiyaç var. Talisca, sonuca giden yolda Beşiktaş’ın en özel adamı... İsterse geriye gelmesin... Forvet arkası için olağanüstü etkili ve bitirici... Bugün için gol yollarında Negredo’dan bile  fazlası...

Negredo demişken; Beşiktaş, sezonu 30 golle bitiren, ele-avuca sığmayan Mario Gomes’leri, Aboubakar’ları, Demba Ba’ları gördü. Onlardan sonra bu Negredo, Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlıları tatmin etmez. Yönetim de biliyor ki, yoğun biçimde golcü arıyor. Beşiktaş son iki yılda şampiyon olurken, futboluyla çıtayı o kadar yükseğe taşıdı ki, o Beşiktaş’ı bilenler, görenler, unutamayanlar, doğal olarak bu Beşiktaş’ı beğenmekte zorlanıyorlar. Haksız değiller.

Cenk’ten para kazanınca...

Tümer Metin ilginç bir şey söyledi ki, bu görüşüne çok katılıyorum; Beşiktaş, Cenk Tosun’dan iyi para kazanınca herkes gözünü Beşiktaş’ın parasına dikti. Özellikle ara transferde Beşiktaş’ın talip olduğu futbolcular “1” ediyorsa, “3” istiyorlar. Ama bilmedikleri bir şey var; Beşiktaş’ın parası kıymetlidir. Yaş tahtaya basmayacakları için, Beşiktaş’tan para isteyenlerin ayakları yere bassın.