Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı: "Beşiktaş'ın fikrini çaldık"

Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı: "Beşiktaş'ın fikrini çaldık"

Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı, UEFA Yürütme Komitesi üyesi ve UEFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi Başkanı Michael van Praag açıklamalarda bulundu...

Ajans Beşiktaş - Michael van Praag’ın sözleri şöyle: “Benim Türkler ile çok iyi bir iletişimim var. Ajax başkanıyken Beşiktaş’a karşı oynamıştık. Çok net hatırlamıyorum ama sanırım kazanmıştık. Normalde Stadyum ve Güvenlik Komitesi olarak toplantılarımızı Nyon’daki genel merkezimizde yapıyoruz. Fakat benim de çok takdir ettiğim bir fikir olarak Servet (Yardımcı) toplantı için İstanbul’a gelmemizi ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Stadyum ve Güvenlik’ konusuna nasıl baktığını ve neler yaptığını görmemizi istedi. Ayrıca Beşiktaş ile Porto’nun oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında tüm bunları pratikte görme şansı elde ettik.”

"BEŞİKTAŞ'IN FİKRİNİ ÇALDIK!"

"Ajax Başkanı iken Beşiktaş ile oynadığımızda sahaya geldik ve stadın her tarafında beyaz bayraklar dalgalanıyordu. Biz bunlardan çok etkilendik. Ve bu fikri çaldık. Bu bayrakların aynısından Ajax stadına da getirdik. Ve hala bu bayraklardan görebilirsiniz. Bir diğer anı ise daha ilginç. O zamanki teknik direktörümüz Louis van Gaal o dönemde stadın oradaki Hilton otelde kalmamızı istedi. Stadyum kapıları o dönem sabah 11’de açılıyordu ve Van Gaal bunu biliyordu. Ve taraftarların o saatlerde stadı doldurduğunu gördük. Öğle yemeği esnasında otelimizden stat gözüküyordu ve statta yapılan tezahüratlar, kalabalığın kükremesi, davullar otelden çok net bir şekilde duyuluyordu. Van Gaal takıma döndü ve ‘Oyuncularıma hiçbir şey söylememe gerek kalmayacak. Çünkü bu sesleri duyarak zaten motive olacaklar’ dedi.” (Habertürk)

Etiketler :