İlk adımı sen at!

İlk adımı sen at!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nun açılış maçında Porto deplasmanına çıkıyor. Dev arenadaki tek temsilcimiz olan Kartal sahadan zaferle ayrılmayı hedefliyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Avrupa’da Portekiz ekipleriyle 11 kez karşılaşırken 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

Şampiyonlar Ligi’nde Portekiz takımlarına karşı galip gelemeyen Kartal geride kalan 4 maçta 2’şer yenilgi ve beraberlik yaşadı. Siyah-beyazlı temsilcimiz, 5. kez karşılaşacağı Porto’yu da yenme başarısı gösteremedi. 2007-08’de Şampiyonlar Ligi’nde Porto’ya 2 kez kaybeden Beşiktaş, 2010-11’de Avrupa Ligi’nde eşleştiği rakibine ilk maçta 3-1 mağlup olurken, ikinci maç 1-1 tamamlanmıştı.

En golcü Quaresma

Beşiktaş formasıyla şimdiye kadar Avrupa kupalarında 11 gole imza atan Ricardo Quaresma, siyah-beyazlıların mevcut kadrodaki en golcü ismi unvanını elinde tutuyor. Portekizli yıldız bugün eski takımı Porto’nun filelerini havalandırırsa 12 gole ulaşarak Bobo’yu yakalayacak. Avrupa’da 7 golü bulunan Cenk Tosun ise 1 gol daha atması halinde Demba Ba (8) ile aynı sayıda buluşacak.

Aboubakar’ın yerine Soares

Porto dün öğle saatlerinde yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamladı. Mavi-beyazlı futbolcular ısınma hareketleri ve pas programının ardından taktik çalışmalar gerçekleştirdi.
 
Teknik Direktör Sergio Conceiçao’nun, Beşiktaş forması giydiği geçen sezondan kırmızı kart cezalısı bulunan Aboubakar’ın yokluğunda Tiquinho Soares’e ilk 11’de şans tanıyacağı ifade edildi.

197. Avrupa maçı

Kartal, Avrupa kupalarındaki 197. maçını Porto ile oynayacak. Geride kalan 196 karşılaşmada 73 galibiyet ve 42 beraberlik alan Beşiktaş 81 müsabakadan yenilgiyle ayrıldı. Rakip fileleri 253 kez havalandıran siyah-beyazlılar kalesinde ise 281 gol gördü.

Leipzig’in tarihi maçı

Beşiktaş’ın yer aldığı G Grubu’nda Leipzig sahasında Monaco ile karşılaşacak. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi arenasına çıkacak olan Alman ekibi ile Fransız temsilcisi arasındaki zorlu mücadele saat 21.45’te başlayacak.  Devler Ligi’nde günün programı şöyle: 21.45 Tottenham-B.Dortmund, Real Madrid-Apoel, Shakhtar-Napoli, Feyenoord-Man.City, Liverpool-Sevilla, Maribor-Spartak Moskova.

Aman dikkat!

Portekiz basını, Beşiktaş Kulübü’nün geçen hafta 4 farklı dilde yaptığı, “maça gitmeyin” çağrısına rağmen siyah-beyazlı taraftarların bugün Dragao Stadı’nda yer alacaklarını yazdı. Porto’ya yakınlığıyla bilinen O Jogo gazetesindeki haberde Portekiz ve İspanya’da yaşayan 200-300 kişilik Türk taraftar grubunun maçı tribünden izleyeceği aktarıldı.

UEFA Disiplin Kurulu geçtiğimiz sezon oynanan Lyon-Beşiktaş maçındaki seyirci olayları nedeniyle siyah-beyazlı temsilcimize 2 yıl ertelemeli 1 sezon Avrupa kupalarından men cezası vermişti. UEFA Temyiz Kurulu’na yaptığı itiraz reddedilen Beşiktaş bu gelişme üzerine deplasman maçlarına taraftar götürmeme kararı alarak, siyah-beyazlıları maçlara gitmemeleri konusunda uyarmıştı. Beşiktaşlı taraftarlar 2 yıl boyunca ciddi bir saha olayına karışırsa siyah-beyazlı kulübün 1 sezon Avrupa kupalarından men edilmesi gündeme gelecek.

Rekora çıkıyor

Şenol Güneş, Porto deplasmanında yeni bir rekora imza atacak. Beşiktaş’ın başındaki ilk 2 yılında 18 kez Avrupa kupası sınavına çıkan Güneş, Porto maçıyla birlikte Mircea Lucescu ile paylaştığı rekorun tek sahibi olacak. Kartal, Şenol Güneş yönetiminde Avrupa’da oynadığı 18 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Kartal bu karşılaşmalarda 29 gol atarken, kalesinde 27 gol gördü. (Milliyet)

Etiketler :