İngiltere, koltuksuz tribün sistemine geçiyor!

İngiltere, koltuksuz tribün sistemine geçiyor!

İngiltere uzun süredir ayakta tribünü tartışıyor. Pek çok Premier Lig kulübü, stadlarına bu uygulamayı sokup sokmama konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Ajans Beşiktaş - Tüm bunlar olurken, alt liglerden devrim niteliğinde bir karar çıktı.

League One kulübü Shrewsbury Town, 2017-2018 sezonunda ayakta tribün uygulamasına geçeceğini açıkladı. Shrewsbury, bu uygulamaya geçen ilk İngiliz kulübü. Kulüp, bu uygulama için yaklaşık £75bin harcayacak.

Kulüp yönetimi bu uygulamaya geçmeden önce Celtic tribünlerini izlemiş ve onlardan da çeşitli konularda yardım almış. İlk önce 500 koltuk için tirbünü dönüştürecek olan Shrewsbury Town, kademe kademe stadın çeşitli alanlarına da tribünü yaymayı planlıyor.

Takım maçlarını 10 bin kişilik Greenhouse Meadow’da oynuyor.

Hillsbrough faciasından sonra stadyumlarda seyirci güvenliği ön plana çıkmış ve tüm tribünlerin koltuklu olmasında karar kılınmıştı.

Ayakta tribünü şu ana kadar uygulayan kulüpler arasında en çok bilineni Borussia Dortmund. Alman kulübünün ünlü sarı duvarı, Avrupa maçlarında ayakta tribün oluyor.

Ada kulüpleri bu sayede daha çok seyirci desteği olacağı konusunda hemfikir ancak bir de işin güvenlik kısmı var.

Celtic, daha önce stadın belli bir kısmını ayakta tribüne dönüştürmüş ve Avrupa kupalarında oturma düzenini kaldırmıştı.

Beşiktaş yönetimi de Vodafone Park yapılırken yeni açık tribününün koltuksuz olmasını istemiş ama futbol federasyonu izin vermemişti. (premierligturkiye)