İşte Beşiktaş ve Lyon'un ortak noktası

İşte Beşiktaş ve Lyon'un ortak noktası

Lyon-Beşiktaş eşleşmesi öncesinde iki takımın yeni statlarındaki performansı göz kamaştırıyor.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde kozlarını paylaşacak Lyon ile Beşiktaş, yeni statlarını hizmete koyduktan sonra etkileyici performanslar ortaya koydu.

EURO 2016 için yapılan Parc Olympique'yi Ocak 2016'da Troyes'i 4-1 yendiği maçla resmen açan Lyon, aynı zamanda mevcut teknik direktörü Bruno Genesio ile de ilk maçına çıkmıştı.
 
O tarihten beri yeni stadında lig, yerel kupalar ve Avrupa mücadeleleri olmak üzere toplamda 32 karşılaşma oynayan Lyon; 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Fransız ekibi bu maçlarda 30'unda en az 1 gol atma başarısı gösterirken, toplamda 89 kez ağları sarstı. Lyon böylelikle maç başına 2.7 gol ortalaması yakaladı.
 
Temsilcimiz Beşiktaş ise Vodafone Arena'ya geçtiğimiz sezonun Spor Toto Süper Lig'deki 28.hafta müsabakası olan Bursaspor maçıyla merhaba demiş, siyah-beyazlılar sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmıştı.

O sezon Vodafone Arena'daki 3 maçı da kazanıp, şampiyonluğa uzanan Beşiktaş, başarılı grafiğini bu sezona da yansıttı.
 
Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş bu sezon da dahil olmak üzere yeni evinde 24 maç oynarken; 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak dikkat çeken bir grafik yakaladı.

Siyah-beyazlılar bu maçlarda 57 kez fileleri havalandırırken, 24 maçın 23'ünde en az 1 gol atma başarısı yakaladı. Beşiktaş, Vodafone Arena'da maç başına 2.3 gol ortalamasıyla oynuyor. (Futbol Arena)