İşte Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri!

İşte Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri!

Süper Lig'de sezonun en büyüğü belli oldu. Şampiyon olan Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direk gruplardan katılacak, Fenerbahçe ise 2 ön eleme oynayacak. Ligi 3. ve 4. sırada bitren Başakşehir ve Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'ne ön eleme ile katılacak.

Ajans Beşiktaş - Teleset Mobilya Akhisarspor Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek Avrupa Ligi gruplarına direk katılma hakkı elde etmişti. Ligi 3. bitiren Başakşehir 2, Beşiktaş ise 3 ön eleme oynayacak.

Beşiktaş'ın 2. ön eleme turuna şu ana kadar netleşen muhtemel rakipleri şöyle:

Aberdeen, Djurgardens, Dinamo Brest, Lilleström

Bir alt turdan gelmeleri halinde Beşiktaş'a rakip olacak takımlar ise şöyle: 
Anorthosis, Dinamo Tiflis, AIK Stockholm, Kalju Nomme, BK Hacken, Slavia Sofia, CSKA Sofia, Radnicki, Ventspils, Shakhtior Saligorsk, Rangers, Hibernian, Tobol, Irtysh Pavlodar, Kairat Almaty, Fola Esch, Sarpborg, FK Sarajevo, Domzale

Beşiktaş puanı yüksek olduğu için 2. ön eleme turunda Sevilla, Az Alkmaar, RB Leipzig, Maccabi Tel Aviv, Partizan, Burnley, Bordeaux gibi takımlarla eşleşmeyecek.

Beşiktaş'ın bütün eleme turlarını geçip gruplara kalması halinde netleşen muhtemel rakipleri ise şöyle:

Villarrel, Real Betis, Bayer Leverkusen, E. Frankfurt, Chelsea, Arsenal, Marsilya, Rennes, Krasnodar.

Beşiktaş gruplara kalması halinde de büyük ihtimalle seribaşı olacağından muhtemelen Chelsea, Arsenal Leverkusen, Villarreal, Marsilya gibi takımlarla aynı gruba düşmeyecek.

Etiketler :