İşte Cenk Tosun transferinin detayları!

İşte Cenk Tosun transferinin detayları!

Ve Cenk Tosun artık kesin olarak Everton’da... Beşiktaş’ın İngiliz kulüp ile uzun süredir görüşmelerini devam ettirdiği transfer, önceki gün başkan Fikret Orman’ın Ada’ya gitmesi ile mutlu sonla tamamlandı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, yıldız golcüsünü 22 milyon Euro artı 5 milyon Euro’yu bulan bonuslar ile birlikte 27 milyon Euro’ya Everton’a sattı... Başkan Orman’ın yoğun görüşmeleri sonrasında her iki kulüp el sıkışırken, transferin ücret detayları da netleşti... Cenk’in satışından 22 milyon Euro garanti ücret kazanacak olan Beşiktaş, bu paranın 10 milyon Euro’sunu peşin alacak. Geriye kalan 12 milyon Euro ise bu ağustos ve 2019 yılının yine ağustos ayı olmak üzere 2 taksitte ödenecek.

Anlaşmanın bir diğer unsuru olan 5 milyon Euro da şartlar oluşması halinde Siyah-Beyazlılar’ın kasasına girecek. Bonuslar şu şekilde: 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Cenk, bu süre içinde her sezon 20 ve üzeri maçta forma giyerse toplamda 2 milyon Euro Beşiktaş’ın olacak.

Yıldız oyuncu, bir sezonda 25 gol ve üzerinde atması halinde ise Kartal, her sezon için 750 bin Euro, toplamda 3 milyon Euro kazanacak. Everton’ın Cenk’i başka takıma satması durumunda ise gelecek paranın yüzde 10’luk bölümü Beşiktaş’ın olacak. Bunların yanı sıra futbolcuyu yetiştiren kulübe verilen ‘Dayanışma Katkı Payı’nı (DKT) da Everton üstlendi.

Bu doğrultuda 22 milyon Euro’nun yüzde 5’lik kısmı olan 1.100 milyon Euro’yu Beşiktaş’ın ödemesi gerekirken, İngilizler bu parayı Cenk’i yetiştiren Frankfurt’a ödemesi için Siyah-Beyazlılar’a verecek.

CENK’İN ÜCRETİNDE PÜRÜZ ÇIKTI

Tarihi transferde tek pürüz ise Cenk’in ücretinde çıktı. İlk olarak 4.5 yıllık sözleşme için senelik 4 milyon Euro öneren Everton’ın Beşiktaş’a çok fazla ücret ödendiğini ileri sürerek teklifte indirime gittiği ortaya çıktı. Cenk kanadının bu gelişme sonrası masadan kalktığı öğrenilirken bugün yapılacak son görüşmede iki tarafın el sıkışıp imzaların atılması bekleniyor.

Öte yandan Everton Menajeri Sam Allardyce, sağlık kontrolü ve diğer işlemlerin yetişmesi halinde Cenk Tosun’u bugün FA Cup’ta Liverpool ile oynanacak maçın kadrosuna dahil edebileceklerini söyledi.

Cenk’in Liverpool ile oynanacak maçta kadroda yer almasının mümkün olduğunu kaydeden Allardyce, “Ama bu onun sağlık durumuna da bağlı... Birkaç gündür idman yapmıyor. Onun sağlığını riske atmak istemeyiz” diye konuştu. (Habertürk/Kartal Yiğit)

Etiketler :