İşte Cenk Tosun'un TRT Spor'a verdiği röportajın tüm detayları

İşte Cenk Tosun'un TRT Spor'a verdiği röportajın tüm detayları

Cenk Tosun TRT Spor ekranlarında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın yıldız forveti Cenk Tosun bilindiği üzere ara transfer döneminde Beşiktaş'tan Everton'a transfer olmuştu. Dün Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Tosun, milli takım arası için Türkiye'ye geldi ve karşılaşmayı yerinden takip edenler arasındaydı.

TRT Spor'da röportaj veren Cenk Tosun şu ifadeleri kullandı. "Benim en büyük hedeflerim arasındaydı. Büyük bir kulüpteyim devre arası öyle bir teklif gelince... Beşiktaş'ı çok seviyorum ama ilk adımı İngiltere Premier Lig'de attım. Hiç umutsuzluğa kapılmadım. Ben 7-8 gün bir devre arası geçirdim. Buraya geldiğimde herkes fitti o yüzden biraz zorlandım, çok çalıştım. Alışınca kendimi daha iyi hissettim. Dedikleri kadar gerçekten var. Futbolun NBA'sı İngiltere Premier Ligi... En pahalı, en hızlı ve en sert oynanan lig. Benim de küçüklüğümden beri oynamayı istediğim bir ligdi. Çalışma anlayışları çok farklı idmanlar daha uzun ve daha sert geçiyor. İdmanlardan sonrada mecburi fitnessa sokuyorlar. Tükiye'de böyle değildi. Burda haftada 2 gün izin veriliyor. 

"Bana çok yardım ettiler çok sıcak karşıladılar. Rooney'e ayrı parantez açmak istiyorum. Hiç burnu havada olmayan bir futbolcu ve bana çok yardımcı oldu. Eşimle birlikteyim ailem de gidip geliyor. Almanya'dan alışkınım oraya çok benziyor. Çok zorluk yaşamadım, seviyorum burayı. "

"Her maçıma hem Türkiye'den hem İngiltere'nin başka şehirlerinden gelen Türk taraftarlar oluyor. Beşiktaş formasıyla gelenler oluyor, bu bana çok gurur ve mutluluk veriyor."

Beşiktaş - Bayern Münih karşılaşması hakkında konuşan Tosun, "Tabii isterdim o maçta sahada olmayı çünkü grup aşaması çok güzel geçti. Gruptan lider çıkmamızda büyük payım vardı. Zor bir kura çektik. Bayern belki dünyada ilk 3'e 4'e gier. Takım arkadaşlarımı yani Beşiktaş'taki arkadaşlarımı tebrik ediyorum gururlandırdılar."

"Cengizle görüşüyoruz. Çok takdir ediyorum. Çünkü Türkiye'den Avrupa'ya gitmek çok zor şimdi çok iyi işler yapıyor. Dünyanın en iyi kulüplerine gideceğine inanıyorum."

"Hedefim şu an İngiltere'de kalmak. Gelecek senelerde inşallah burda kupalar kaldırmak istiyorum. Everton'la Avrupa'da oynmak istiyorum. Çalışmadan hiçbir şey gelmiyor. Sadece takım idmanı yetmiyor ek olarak mutlaka çalışman lazım. Sezon başlarında özel bir hocayla da çalışıyorum." 

Ryan Babel'le olan gol sevinci sorusuna Tosun, "Babel'le klasikleşen bir gol sevinci vardı... İkimizin farklı hedefleri vardı. Değişik sevinçler üretmemiz lazım ikimizinde artık." dedi.

"Rekabet önemli bir kulüpte başarı geliyor, rahatlık olmuyor. İki haftadır gol atıyorum gelecek haftalardada atmak istiyorum. Everton taraftarı beni çok kabullendi ve seviyor. Her maçta gol atmak için çıkıyorum ama Liverpool maçında gol atarsam ayrı mutlu olurum."

"Şenol hoca daha fazla baba konumundaydı çok seviyordu beni bende onu çok seviyordum. Sam hoca burda benim takıma faydalı olacağımı düşündüğü için getirdi. Şenol hoca daha atak seven bir hocaydı. Sam hoca skoru koruma hedefinde."