İşte Fikret Orman'ın tüm açıklamaları... Vida, Video Hakem, Leipzig, Negredo

İşte Fikret Orman'ın tüm açıklamaları... Vida, Video Hakem, Leipzig, Negredo

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Tivibuspor'da Orta Nokta programına konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - Başkan Fikret Orman, Tivibuspor'un Orta Nokta programına konuk oldu ve gündeme dair soruları yanıtladı. İşte Orman'ın açıklamaları: Leipzig maçı nedeniyle derbi maçı ile alakalı konuşmama kararı aldım. Ülke açısından, Türkiye açısından çok önemli bir maça çıkacağız. Çarşamba günü basın toplantısı var sponsorumuz ile ilgili o zaman konuşacağım. Türk futbolu herkese lazım. Tek başımıza değer değiliz. Bunun marka değerini yukarı çıkarmak her seferinde söylemekten dilimde tüy bitti.

"Negatif senaryolar çizmeye gerek yok"

Bugün Şenol hocayla konuştum. Ben tarz itirabiyle oyuncularla çok temas eden biri değilim. Böyle şeylere inanan biri de değilim. Bu oyuncular dünya çapında... Negredo, Manchester City'de oynarken, Adriano, Barcelona'da oynarken, Pepe, Real Madrid'de oynarken başkan gidip onlarla mı konuşuyor? Onların kendi bir alanı var. Nezaket ve zerafet ile konuştuğum oluyor. Negatif senaryolar çizmeye gerek yok. Trabzonspor ile maçımız var gidip "Haydi çocuklar" diyecek halimiz yok. Beşiktaş dünya standartlarında yönetiliyor.

"Kırmızı kartı Quaresma'ya yakıştıramadım"

Fenerbahçe maçındaki kırmızı kartı Quaresma'ya yakıştıramadım. Caner ile maçtan sonra konuştum. Onlar benim ailemin bir parçası. Zor bir maç bence 4. torbadan gelebilecek en zorlu rakip Leipzig, onu çektik. Ama Beşiktaş çok tecrübeli bir takım. Güzel bir müsabaka olacak. Beşiktaş kazanmak için çıkıyor. Sakatlık, kart, şanssızlık herşey olabilir. Allah bize şans versin. Taraftarımız çok önemli. Biz izlenen bir kulübüz. Herhangi bir olaya karışmamak lazım. Kazanabileceğimize inanıyoruz. Çok teknik bir yorum yapamam. Kendime has yorumlarım var ama bu benim işim değil. Ben umutluyum. 2'de 2 yapabilmeyi Allah bize gösterir inşallah.

"Bize karşı güç birliği yapacaklar"

Beşiktaş 2 sene üst üste şampiyon olunca, 3. sene şampiyon olması engellenmesi gereken bir kulüp gibi görünmeye başlandı. Bizi farklı göstermeye çalışıyorlar. Biz mütevazı bir takımız. 30 maç daha oynayacağız. Bizi aşağı çekmek için güç birliği yapacaklar. 10 milyon nüfuslu Portekiz'den 3 takım gidiyor Avrupa'ya. Şampiyonlar Ligi'nde 2 takımla katılalım. Beşiktaşlılar yarın gönül birliğiyle takımın arkasında durmalı. Fenerbahçe ile 110 sene karşılaştık. Kaçan bir şey yok. Ancak Leipzig ile bir daha ne zaman karşılaşacağız?"

"Dünyada en çok konuşulan Türk takımı Beşiktaş'tır"

Milan, Şampiyonlar Ligi'nin en önemli kulüplerinden bir tanesi. Marcelo'yu Lyon'a sattık. Fransa'nın en önemli kulüplerinden bir tanesi. Oyuncularımız takip ediliyor. En iyi Müslüman takımı Beşiktaş'tır. En çok konuşulan Türk takımı Beşiktaş'tır. Artık kar elde etmemiz lazım. Eylül ayındayız geçen sene devre arasında bütün taraftarlar yediler bitirdiler beni "Santrafor al" diye. "Aboubakar'ı niye aldık" dediler. Aboubakar, kupayı kazandıktan sonra taraftarlar "Aboubakar'ın bonservisini alın" diye baskı yaptılar.

"Cenk, kalben Beşiktaşlı"

Negredo tartışılacak bir oyuncu değil. 30 milyon euroya Manchester City'e transfer olmuş bir oyuncu. Aboubakar için konuşursun da, Mario Gomez, Demba Ba ve Negredo ile ilgil konuşulmaz. Kendini kanıtlamış bir isim. Ancak Cenk'i kesmek kolay değil. Rekabet olsun en iyisini taraftarımız seyretsin istiyoruz. Negredo kötü yorum yapan herkesi mahcup edecek. Cenk'in iki ayağı var. Kafası var. Daha iyi olacak. Çok iyi Beşiktaşlı. Kalben Beşiktaşlı, çocukluğundan beri...

Burak Yılmaz açıklaması

Burak'ın Trabzonspor'da attığı golleri görüyorum. Benim orada takıldığım mevzu taraftarlar ile arasındaki mevzu. Burak iyi Beşiktaşlıdır. Babasını da severiz. Burak bizden zorla gitmedi. Takas olarak kullanıldı. Burak'ın ismi gündeme gelince inanılmaz bir tepki vardı. Burak'ın Beşiktaş-Galatasaray maçında yaptığı olmaması lazımdı ama futbolun içinde var bunlar. Ben çok net konuşurum. Bazılarının hoşuna gider, bazılarının gitmez. Burak, Beşiktaş ile transfer konusuna girmedik. Trabzonspor çok istedi, aldı. İyi bir performans sergiliyor.

Yabancı kuralı hakkında

Neden 80 milyon insan içinden oyuncu yetiştiremiyoruz? Neden yurtdışından getiriyoruz? Bu konuları çözmeden diğer konuları çözemezsin. Bir çalıştay yapılmalı. Ben yabancı kuralı gelirken de hepsini anlattım. En karlı biz çıkarız dedim. O gün söyledim. Sıralamayı 14'e çıkarmak kolay ama 14'ten 8'e indirmek çok zor. Bunları günlük kararlarla verilmemesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız güzel şeyler istiyor ama avantajları ve dezavantajları var bu işin. Bu sınır 8'ken de milli takım başarılı değildi.

"Her takımın fıstık gibi stadı var"

Gökhan Gönül, Caner gibi oyuncuları vitrin edemiyoruz. Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Başkanı... Sanayiciydi, kendini oyuncu yetiştirmeye adadı. Bütün işi o... Spor kültürünü geliştirmeliyiz. Almanya'da Tokatlı ile Artvinli evlenmiş çocuk sporcu oluyor. Burada neden olmasın. 2 sene önce Nurnberg'in maçına gittim 48 bin kişiye oynuyordu. Kasımpaşaspor... Şahane bir stat, Kasımpaşaspor mesela Antalyaspor ile maç yapıyor. 800 kişi maçını seyrediyor. Şehir merkezinde, ulaşım var, önemli oyuncular var, gidip seyredilmiyor. İnsanları stada çekmemiz lazım. Biz gelince 9 bin kişiye oynuyorduk. Şimdi 39 bin ortalamaya oynuyoruz. Her takımın fıstık gibi stadı var. Hepsini devlet yaptı, biz hariç...

"Seviyeyi yükseltmemiz lazım"

Biz neden Azerbaycan'da, İran'da oynamıyoruz? Milan, Juventus, Real Madrid oynuyor. Biz gidip Samsun'da oynuyoruz. TFF organize ediyor bu durumu. Biraz yukarı platformdan bakalım. Türkiye biraz izlenebilir bir lig olsun. Seviyeyi yükseltmemiz lazım. Ortak bir zihniyetimiz yok. Biz dünya takımı olmak istiyoruz. Onlar bizi yenmek istiyor. Bu bir futbol müsabakası, ölüm-kalım değli. Bir işi kötüleştirmek o kadar kolay ki. O işten çıkış kolay değil.

Video hakem açıklaması

Tarih doğru işleri yapanı yazar. Birinin başarılı gitmesi, diğerlerinin başarısızlığını ortaya çıkarır. İstanbul Emniyet Müdürü nasıl İstanbul'a hizmet ediyor ise ben de Beşiktaş'a hizmet ediyor. Video hakem uygulamasına acılen geçilmesi lazım. Video hakem olsaydı Negredo'nun attığı gol verilirdi. Goldü çünkü... Finansmanı olmayan bir kulüpten, tüm maçlarını Anadolu'da oynamış bir kulüpten, Avrupa'da Süper Kupa maçının oynanacağı yere..

"Servet Yardımcı'nın büyük desteği oldu"

Geçen sezon Napoli maçında UEFA'dan geldiler. Bizim stadı çok beğendiler. İlk ateşleme o. Biz müracaat ettik. Dosyalar hazırladık, öyle kolay da olmadı. Servet Yardımcı'nın büyük desteği var. Türk sporu açısından bu çok iyi bir şey. Stadın yanında bomba patladı, Reina mevzusu, 15 Temmuz... Türkiye'ye gelmek istemiyorlardı nereden nereye çıktık geldik. Ülkemizi Patagonya gibi göstermeye kalktılar.

"Barcelona-Juventus maçını izledim..."

Pepe'nin Beşiktaş'a gelmesi dünyanın bütün ülkelerinde konuşuldu. Bize yapılan algı bir olayla birlikte son buldu. Barcelona'nın tarihi 100 sene... 28 milyon turist alıyor. Barcelona'yı Barcelona yapan kulüp. İstanbul binlerce senelik bir cennet. Neden onlar gibi olmasın. Olmaz mı? olabilir. Bir yerden başlamak lazım. Shakhtar Donetsk, kaç senelik bir tarihi var. Kömür şehri, soğuk bir yer. İstanbul ile kıyaslanamaz. Geçmişe bak, kıyaslanamaz. Sevilla'nın tesislerine baksınlar. Beşiktaş'ın tesislerine, Kasımpaşa'nın tesislerine baksınlar.  Sevilla, 3 sene üst üste aldı kupayı. Neden olmasın hayalci değilim... Devre arası gelince görürler Vida'yı, ilgilendiğimiz bir oyuncu.

"Zevkli bir lig yaratmamız lazım"

Biz 2 senedir şampiyon oluyoruz ama kimseye yukarıdan bakmıyoruz. Trabzon çok iyi, Göztepe Tamer hocayla çok iyi işler yapıyor. Bir tarafta Roma-Milan maçı var, bir tarafta da Başakşehir-Trabzonspor maçı var. Fena maçlar değil. Ama Roma-Milan maçını izliyorsun. Herkesin herşeyi izlemeye imkanı var. Zevkli bir lig yaratmamız lazım. Bizim seyretmediğimiz ligi diğerleri neden seyretsin.

"Geçen sene kupayı biz alabilirdik"

Bizim spor yöneticiliğinde sıkıntımız var. Ticaret bilmek lazım. Futbol bilmek lazım. Tamer Tuna kendini çok iyi yetiştirdi, pro lisansını da aldı. Allah yolunu açık etsin. Çok iyi çocuk Tamer. Bizim takımda her şey planlıdır. Biz de işler günlük olmaz. Borçlu bir kulübüz. Kaynaklarımız faize gidiyor. Basketbolun pastasını büyütmemiz için seyirciyi çekmemiz lazım. Bu sene daha çok başarılı olmak lazım. Geçen sene kupayı biz alabilirdik. Bir dahaki sene olmamasına gayret edeceğiz.

"Bu kavga niye?"

Şampiyonlar Ligi zevkli bir lig. Dünya ayrı bir noktaya doğru gidiyor. Artık devletler var karşınızda. PSG, Katar Emiri'nin takımı. Manchester City, Abu Dhabi'nin. Valencia, Singapur'un, Milan'ı Çinliler satın aldı. Dünya futbolu, 3 yıl sonra 500 milyon transfer bedelini görebilir. Barcelona-Juventus maçını seyrettim. Maç sonunda iki takım taraftarları birlikte yürüyor. Şehrin içinde beraberler. Kimin kimden ne alamadığı var. Bu kavga niye? Fenerbahçe'den nefret etmek için ne sebep var?

"Futbolda şans önemli"

Hafta sonunda 4 kırmızı kart gördük. Şenol hocam, Quaresma, Atiba, Oğuzhan... Tolgay-Medel-Lens var. Bu 3 cezalı oyuncunun yerine bu isimler var. Tolgay müthiş bir oyuncu. Kadromuz geniş. 3 oyuncu değil, 5 oyuncu da olmadığı zaman muhteşem 11 çıkarabiliriz. Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı da alsın. Ligi de alsın. Gruptan da çıksın. Monaco geçen sene 300 milyon euroluk oyuncu sattı. Elinde 300 milyon euroya daha satacağı oyuncu var. Yarınki maçı Allahın izniyle kazanırsak, daha net konuşabiliriz. Taraftarın desteği, hakemin performansı... Futbolda şans önemli. Allah bizim şans olarak yanımızda olsun.

Etiketler :