İşte Kongre'de alınan kararlar!

İşte Kongre'de alınan kararlar!

Beşiktaş'ın Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Akatlar Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Ajans Beşiktaş - 14 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen Beşiktaş Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Akatlar Spor Kompleksi’nde yapıldı. Genel kurula Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu ile kongre üyeleri katıldı.

Kongre divan başkanlığına üyelerin oylarıyla Şener Yurdakul seçildi.  Kongreye katılım 1105 olarak açıklandı. Siyah-beyazlı takımın toplam borcu 1 milyar 448 milyon 578 bin lira olarak açıklandı. Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, Denetim Kurulu raporunu Kongre Üyeleri ile paylaştı.

Raporların görüşülmesinden sonra 01.01.2016 – 31.12.2016 tarihleri arası ile ilgili olarak Yönetim Kurulu’nun idari ve mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası oya sunuldu ve Yönetim Kurulu idari ve mali bakımdan oy çokluğuyla ibra edildi. 2017 Mali Yılı Konsolide Bütçesi okundu, görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Kulübün tüm taşınmazlarının kira sözleşmelerinin uzatılması ya da iptalinin genel kurul kararına bağlanması oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca  bilet satış işlemleri için şirket kurulması hususu görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

24839 sicil numaralı üyesi Ahmet Gelberi, 23267 sicil numaralı üyesi Ozan Biber, 26452 sicil numaralı üyesi Okan Başaran hakkında BJK Derneği Disiplin Kurulu tarafından verilmiş kesin çıkarma cezalarının bir kez daha disiplin kurulunca gözden geçirilmesine dair talepler ele alındı, söz konusu üyelerin kesin çıkarma cezalarının bir kez daha disiplin kurulunca gözden geçirilmesi talebi oy çokluğuyla red edildi ve üyelikleri düştü.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.