İşte Şenol Güneş'in basın toplantısındaki tüm açıklamaları

İşte Şenol Güneş'in basın toplantısındaki tüm açıklamaları

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Deneyimli teknik adam, basın toplantısında şu ifadeleri kullandı;

"Şampiyonlar Ligi bizim için önemli bir hedefti. Bir üst tura çıkmak önemliydi. İlk maçta aldığımız sonuç bizim için hayal kırıklığı oldu. Çeyrek final için şansımızın olmadığı söyleyebiliriz. Üzgünüz bu konuda, daha iyi olabilirdi. Daha iyi oynayabilirdik. Kötü sonuca rağmen ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bu Avrupa'da 3. kaybımız oldu. Lizbon, Kiev ve şimdi de Münih. Herkesten özür diliyoruz. Ülkenin daha iyi başarılara ihtiyacı var"

"Biz şikayet etmeden, doğru işler yaparak başardık. Bir günde buraya gelinmedi. Nasıl buraya gelindiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Hem yatırımların iyi olduğu hem kazançların çok iyi olduğunu, bu kulüp yapısını görmek istiyoruz. Zamanla olacak işler bunlar. Buralara nasıl geldiğimizi hepimiz biliyoruz. Bu övgülerle başarısızlığımızı kapatmak istemiyoruz. Tabi hatalar yaptık, hep sahanın içerisinde kaldık. Biz sahanın içerisinde kalırken bizi saha dışarısında yıpratmak isteyenlerden rahatsız oluyoruz"

"Ligde ve kupada yarışımıza devam edeceğiz. Hayallerimizi hiç kaybetmedik, bizim daha yukarılara gitme hedefimiz vardı. Dünya Kupası'nı almak isteyenler var, hala bekliyoruz almalarını. Hem umutlu olduk, hep mutlu olduk. Camia olarak hep en iyisini yaptık. Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım yok. Ligte de kupada da kendimizi favori görüyoruz."

"Biz dünyanın en iyi takımı değiliz ama iyi olmaya çalışan bir takımız. İşimizi hep severek yaptık, açık ve samimi olduk. Ortalığı tozu dumana katıp kirli işler yapanlara alet olmak istemedik ama bizi ortalığı tozu dumana katan kişiler olarak gösterdiler. İnsanların birbirlerine saygı göstereceği günleri özlüyorum. Caner'e bir ceza vermeyeceğim. Elini kaldırınca 6 maç ceza veriyorlar, başkası küfür edince ceza yok."

"Biz bugüne kadar elimizden gelen başarıyı sağlamaya çalıştık. İmkansız gibi görünen başarıyı hayata geçirmeye çalıştık. Devam etmemiz lazım yoksa geri gideriz. Biz bugünlere kolay gelmedik, kolay da kaybetmeyiz"

"Şampiyonlar Ligi'nin Türkiye Ligi'ne hiçbir etkisi yok ama tabi moralimiz bozuldu. Bayern'i yenemesek bile kafa kafaya oynamak istiyorduk ama kırmızı karttan sonra her şey tersine döndü. Maalesef sonuç böyle oldu. Lig maçlarına nasıl çıkıyorsak, Fenerbahçe maçına da böyle çıkacağız. Kazanmak için oynayacağız. Talisca ve Pepe dışında, Gökhan ve Vida'nın sakatlığı var"

"Biz Bayern'i yensek de onlardan iyi olmayacaktık. Bunun farkındayız, biz onlar gibi olmak istiyoruz. Belki bizden daha güçsüz bir takıma da kaybedebilirler, olur bunlar. Kazandığınız değerler bazen sizi ezer, burada söylemek istediğim şey futbol adına da kulüpler adına da sadece kazanmak için değil, öğrenmek için yapıyoruz. Ben Vida'yı koyarken, Tosic'i koymayı düşünmez miydim? Sizin göreviniz zaten bu. Önemli olan ilkeler bazında, olması gereken değerler bazında yapmak yoksa altından kalkamayız."

"Her maç, her rakip farklı şekilde değerlendirilebilir. Biz çoğu maçta Atiba, Oğuzhan, Talisca şeklinde oynadık. Adriano'nun sağ bek oynamasında sorun yok, orada da iyi oynuyor. Aynı şey orta sahada da geçerli Oğuzhan daha çok hücuma dönük kullanacağı paslarla etkili olabilecek bir oyuncu ama bu verimi alamadığınız zaman defansa dönük bir oyuncu lazım oluyor. Tolgay bunu yapabiliyor. Ama daha da defansif istersek Medel ve Atiba'yı kullanıyoruz. Bayern'in çok uzun oyuncuları var ve her kafa topuna vurdular. Vagner Love'ı kullanırken top taşıyacağını düşündük ve o da oldu. Ama hep yapması mümkün değildi. Atiba pas hatası yaptı diye Vida kırmızı gördü diye tek hatalı onları göstermek doğru değil"

"Bir maç Beşiktaş'ın kaderi olamaz ama önemli bir maç biz bu maçı kazanmak istiyoruz ve kazanırsak avantajın tamamen bize geçeceğini biliyoruz. Önümüzdeki 4 maçı da kazanabilirsek şampiyonluk olarak en tepede bizim olacağımızı da biliyoruz. Fenerbahçe maçı önemli. Vida ile ilgili iyi bir oyuncu, Mitrovic'in geldiği günlerdeki sorunu yaşıyor. Zaman zaman rakibe uzak kalıyor, zaman zaman yanlış tercihler yapıyor bu da hem ona hem de bize zarar veriyor. Mitrovic'in giderkenki hali şu anki Vida'dan daha iyi."

"Larin'de beklenti var, oynamayanlar akla geliyor ama Larin şu an Talisca, Love, Mustafa Pektemek, Negredo'nun önünde değil. Çıkıp da bir maç iyi oynayabilir."

"Bayern'in oyun anlamında bizden üstün olmasını bekliyorduk. Gol bulamayınca da risk alacaklarını biliyorduk. 11'e 11 oynasak daha güzel olacaktı tabi maç. Yenerdik desem kendimi kandırmış olurum. Favori onlardı, 11'e 10 olmasa buraya daha umutlu gelebilirdik"

"Şampiyonlar Ligi bu sene bize bedel ödetti ama ülke için buna değer. Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu biz söylemiyoruz, bu haftaki rakibimiz (Fenerbahçe) söylüyor"

"Benim de şu anda yanımda yardımcım var. Ona da saygısızlık yapılıyor. Tamer Hoca da gayet başarılı bir şekilde çalışıyor. Birlikte çalıştığımız insanlara saygısızlık etmeyiz."

"Konya'da hakemin niyetinin kötü olduğunu hissettim. Maç sonunda da oyuncularımı almaya gittim. Mehmet Hocaya da elini uzattım, tokalaştık. Kendisini ittiğim söylendi öyle bir şey yok. Mehmet Hocayı çok severim."

Soru: İyi futbol derbi kazanmaya yetmiyor. Fenerbahçe maçında Beşiktaş tuzağa düştü denmişti, Van Persie olayı vardı? 

"Geçen seneye gitmeye gerek yok. Bu sene orada iyi oynadık. Kaybettik. Nasıl kaybettiğimizi anlatmaya gerek yok. Hakem ne yaparsa yapsın oynayacağız. Fenerbahçe maçında isyan edince zararını biz çekmiştik. Sadece futbol oynayarak üstün olacağız"

"Talisca'nın cezasının kalkması için bir beklentim yok. Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Senin oyununu bozmak istiyor. Bir maçta iki oyuncu seçilerek kart verildiğini düşünmemek için bir sebep var mı?"

Soru: Fenerbahçe'ye önleminiz olacak mı? 

"Bizim futbolumuz belli, keyif veren futbol. Üstün taraf olup maçı da kazanmak istiyoruz"

Etiketler :