"İşte Türk hakemliği bu! Eyyam..."

"İşte Türk hakemliği bu! Eyyam..."

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Birinci penaltı: Medel’in Janssen’e elleriyle müdahalesi var. Türkiye’de futbolu bilen herkes ama herkes şunda hemfikir: Evet, Medel’in müdahalesi var ama aynı pozisyonu Beşiktaş lehine vermez. Bu pozisyonun aynısı Vodafone Park’ta olsa yine vermez. İkinci penaltı: “El açık olursa çarpma olsa bile ver” denildi. Tamam ama elle müdahale etme isteği olmayan, açık olan eline hasbelkader çarpan top nedeniyle penaltıya sebep olan Atiba’ya 2. sarı karta gerek yoktu. Yine Türkiye’de herkes biliyor ki Atiba’yı atmasa İsmail’i de atmazdı. Şenol Güneş’in atılmasına neden olan faul: Valbuena ile Pepe arasındaki pozisyonda faul kesin olarak yok. Şenol Hoca çıldırdı sonra da tribüne gönderildi.

''O PENALTIYI BEŞİKTAŞ'A HAYATTA VERMEZDİ''
Hakemin sadece Q7’ye gösterdiği 2 sarı kart doğruydu. Eğer Quaresma’yı atmamış olsa Neto’yu da atamazdı.. Ve en önemlisi; durum 1-0 iken Cenk’e HAK’ın yaptığı net penaltıyı vermedi. Ali Palabıyık maçın önüne geçti. Yardımcısı da Negredo’nun golünü hiç etti. İşte Türk hakemliği bu! Eyyam, sahaya ve duruma göre kararlar. Biz futbol yerine hakem konuşmak istemiyorsak artık yabancı hakem getirmeyi düşünmeliyiz. Maça gelirsek F.Bahçe ilk yarıda istediğini yaptı. Arkada iyi beklediler, istekle telaşı karıştırmadan baskıya gittiler ilk atakta devşirme sağ bek Medel’in zaafından yararlanma taktiği tuttu ve penaltı böyle geldi. Sonra Ozan ile aynı bölgeden net bir pozisyon daha yakaladılar. Bu dönemde OJE muhteşem işler yaptı. Ozan-Josef-Ekici'den oluşan OJE F.Bahçe’yi güzelleştirdi. Ekici 2 kere 50 metre top taşıdı ve pozisyon üretmeye çalıştı.

Quaresma da atılınca her şey F.Bahçe’nin lehine gelişiyordu ki Neto’nun da atılması oyun dengesini getirdi. Kocaman Topal’ı ön stopere Josef’i stopere attı. Bu devrede F.Bahçe çok bekledi ve hiç çıkamadı. Alper daha erken girmeli, Giuliano çıkmalıydı diye düşünüyoruz. Bu dönemde Kameni skoru tuttu, Palabıyık da net penaltıyı vermeyince Beşiktaş’ın en kötüsü Atiba’nın kendi hatası ile başlayan pozisyonda penaltıya sebebiyet verince maç aslında o anda bitti. Akabindeki gol son 7-8 dakikayı kakafoniye döndürdü. Sonuç olarak Beşiktaş bu maçtan kenetlenme ile çıkacaktır. Her Beşiktaşlı mağlubiyeti Palabıyık’a yükleyecek ve oyuncularını kucaklayacaktır. F.Bahçe ise bu galibiyet ile lige döndü. F.Bahçeliler bu kritik sonuçla tribüne daha çok gelecektir. Kocaman’ın Başakşehir maçından bu yana oynattığı 3’lü orta alan Alanya maçında Dirar’ın sakatlanması ile idealini buldu. Ekici-Ozan-Josef üçlüsü ile en önde Janssen artık bu takımı taşıyacak omurgadır.

Etiketler :