İtalyan basını Beşiktaş'ı konuşuyor! "Boykot kararı..."

İtalyan basını Beşiktaş'ı konuşuyor! "Boykot kararı..."

Beşiktaş'ın maça çıkmama kararı yabancı basında da ses getirdi. İtalyan basını Beşiktaş'ın boykot kararını gündemine taşıdı. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Divan Kurulu, bugün yapılan yaklaşık 800 üyenin katıldığı istişare toplantısında siyah-beyazlı kulübün üyeleri, Fenerbahçe maçına çıkmama yönünde Beşiktaş Yönetimi'ne görüş bildirdi.

Basına kapalı yapılan Divan Kurulu toplantısının ardından Saat 15:00 sularında başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Basına kapalı yapılan Divan Kurulu toplantısı bitiminin ardından yönetim ayrıca bir toplantı daha gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Toplantısının ardından alınan karar, siyah beyazlı kulübün resmi internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı.

Beşiktaş açıklamasında, 115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız." ifadelerini kullandı.

İtalyan basını da gündemine olaylı derbi sonrası verilen kararı aldı. GianlucaDiMarzio.com'da yer alan haberde "Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı Türk Kupası yarı finalini boykot etmeye karar verdi. 19 Nisan'da kaos yaşanmıştı: Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kafasına gelen bir obje ile yaralanmıştı. Maç sahaya atılan maddeler sebebiyle 3 kere durmasının ardından ve yaşanan olaylar sebebiyle tatil edilmişti. Yaşanan olaylar 30 taraftarın tutuklanmasına sebep oldu.

Maça kaldığı yerden devam edilmesi kararının ardından Beşiktaş, maça çıkmayacağını Boykot edeceğinin duyurdu. Bu karara köre Fenerbahçe kupa fialinde Akhisarspor ile karşılaşacak" ifadeleri yer aldı.