Kartal 'Vida'ları sıkmış!

Kartal 'Vida'ları sıkmış!

Beşiktaş’ın Hırvat yıldız Domagoj Vida’yı sigortalattığı ortaya çıktı. G.Saray ve Hoffenheim’in talip olduğu 28 yaşındaki stoper eğer Beşiktaş’tan başka bir takıma giderse, imzalanan ön protokol devreye girecek.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'atransferi an meselesi olan Domagoj Vida’daki gecikmenin nedeni ortaya çıktı. Dinamo Kiev’le olan sözleşmesinin bitimine 4 ay kalan Hırvat stopere Beşiktaş dışında da teklifler geldiği öğrenildi. 28 yaşındaki yıldızla ön protokol imzalayan Siyah-Beyazlılar, Vida’nın başka bir takıma transferi halinde tazminat talep edebilecek. Menajerler üzerinden yürüyen görüşmelere Türkiye’den G.Saray, Almanya’dan Hoffenheim kulüplerinin dahil olduğu bilgisine ulaşıldı.

MİTROVİC’İN MALİYETİ DE İÇİNDE

Domagoj Vida’yı ilk olarak geçen sezon devre arasında almak isteyen Beşiktaş, FFP kuralları gereği bütçe sınırını aşmamak için son hamleyi yapamamıştı. Ancak Vida, menajeri ve Beşiktaş kulübü arasında bir sonraki sezon için o tarihte söz kesildi. Kartal’ın stoper ihtiyacı ise Matej Mitrovic’le karşılanmak istendi. Mitrovic’in için menajerlik şirketine ödenen para, aynı şirket tarafından temsil edilen Vida için bir güvence anlamına geliyordu.

YÖNETİM UYANIK DAVRANDI
Bu süreçte Dinamo Kiev kulübe de Hırvat yıldızına sözleşme uzatma teklifinde bulundu. Kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek isteyen Vida ise teklifi elinin tersiyle itti. Vida’nın bu tavrı Ukraynalılar’ı adeta çıldırttı ve Beşiktaş’a transferini yokuşa sürmeye başladılar. Son hamle ise oyuncuyu bonservisiyle satmak için kulüp aramak suretiyle gerçekleşti. Ancak, edinilen bilgiye göre, Vida’ya talip olan G.Saray ve Hoffenheim’ın imzayı attırması halinde, bizzat Vida tarafından tazminat ödenmesi gerekecek.

TRANSFER 2 MİLYON EURO'YA BİTECEK
Nicklas Süle’yi Bayern Münih’e satan Hoffenheim, Alman stoperin yerini Vida’yla doldurmak istiyor. Ancak Bundesliga ekibi, Kiev’den yıllık 3.5 milyon euro kazanan Hırvat yıldızın yıllık ücretini karşılamakta zorlanıyor. Beşiktaş ise oyuncuyla yıllık 3 milyon euroya el sıkışmış durumda. Şenol Güneş’in transfer için devre arasını beklemek istememesi, Başkan Fikret Orman’ı bonservis ödemek zorunda bırakıyor. Transfer, 2 taksit halinde ödenecek 2 milyon euro bonservisle bitmesi bekleniyor.

EN GEÇ 4 EYLÜL'DE İSTANBUL'DA
A Milli Takım’ın 5 Eylül’de Hırvatistan ile Eskişehirspor ile oynayacağı 2018 Dünya Kupa Eleme Grubu maçı için Türkiye’ye gelecek olan Vida’nın, o tarihe kadar Beşiktaşlı olması bekleniyor. (Güneş - Kemal Ilıkkan)

Etiketler :