Kartal'ın hesapları değişti... İşte gereken puan!

Kartal'ın hesapları değişti... İşte gereken puan!

Avrupa'da başarıyı küçük bir farkla kaçıran Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında Spor Toto Süper Lig'in en önemli mücadelesini verdi.

Ajans Beşiktaş - M.Başakşehir karşısında ağır yaralanan Kara Kartal, 3-1'lik mağlubiyet sonrası aradaki puan farkını azaltmış oldu. Rakibini şampiyonluk yarışının içinde tutan Beşiktaş'ta şampiyonluk hesapları yeniden şekillendi.

Başakşehir deplasmanına 7 puan farkla giden Siyah Beyazlılar, galip gelerek puan farkını 10'a çıkarmanın ve önümüzdeki hafta Fenerbahçe maçını da kazanarak şampiyonluk turunu atmanın hesaplarını yapıyordu.

Ancak maçın ilk 18. dakikasında yenilen 3 gol, Beşiktaş'ın şampiyonluğa ait tüm hesaplarını yeniden gözden geçirmesine yol açtı.

KALAN HAFTALARDA MİNİMUM 12 PUAN TOPLAMAK ZORUNDA

Her ne kadar hala 4 puan fark ile zirvede yer alsa da olası puan kayıpları Siyah Beyazlıların başını bir hayli ağrıtabilir. Dün akşamki mağlubiyetten sonra ikili averajı rakibine kaptıran Beşiktaş, en kötü senaryoda M.Başakşehir'in tüm maçlarını kazanması ihtimaline karşın, minimum 12 puan toplamak zorunda.

Bu da son 5 maçta 4 galibiyet demek. M.Başakşehir ise şampiyon olabilmek için ilk etapta kendi maçlarını kazanıp, Beşiktaş'ın en az 4 puan kaybetmesini bekleyecek. (Vatan)