KONUK YAZAR | "Bayern kadrosu nasıl olmalı?"

KONUK YAZAR | "Bayern kadrosu nasıl olmalı?"

Ajans Beşiktaş'ın konuk yazarlarından Kenan Özmen, Bursaspor ve Bayern Münih maçı için değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Bayern Münih maçına sayılı günler kala takım oyunumuz SOS vermeye devam ediyor.  Bir türlü çözüm bul(a)madığımız sorunlar aşikar. Defalarca anlatmaya çalıştık, alınması gereken tedbirlerden bahsettik. Ancak hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz. Benim gibi sıradan bir taraftarın gördüklerini yetkililer nasıl göremez, görememekte ısrar eder, anlamakta zorluk çekiyorum. Acaba şampiyonluk treni kaçtıktan ve Bayern maçlarında tarihi hezimetler yaşandıktan sonra mı akıllanacağız?

Cuma gecesi Bursa deplasmanında karadeniz fıkralarını aratmayacak enstantenelerle dolu bir Beşiktaş klasiğine daha şahid olduk. İki yıldır birçok maçta olduğu gibi maçın neredeyse tamamını dokuz kişi oynadık. Sahada adeta yürüyen Talisca’ ya 90 dakika,  Oğuzhan’ a da 70 dakika sabredebilmek gerçekten büyük iş.  Yine geldiği günden beri etkisiz kalmakta ısrar eden Lens’ i de unutmamak lazım.  

Sahada bunlar yaşanırken bizler de ekran başında, tel tel dökülen orta sahamıza sabreden teknik heyetimize sabrederken, baş gösteren göz seyirmesi ve mide krampları, Oğuzhan’ ın yerine yapılan “karadeniz fıkracılığının Nirvanası” Mustafa hamlesiyle çene tutulmasıyla beraber kısmi felce dönüşmüştü. Bilmem bu ızdıraba daha ne kadar dayanabileceğiz?

Savunma oyuncularımız:

Savunma hattımıza laf yok. Her maç canla başla mücadele eden savunma hattımızı ayakta alkışlıyorum. Elbette onların da hataları var ancak hücum oyuncularımızın hataları ve etkisizliği (8-10-11 numara pozisyonları) yanında onlarınkisi devede kulak kalır. Bırakın lig maçlarını, halı sahada gazozuna oynarken bile bir oyuncunun görevini yap(a)maması takımın ahengini bozar, diğer oyuncuların üzerine fazladan yük bindirir. Oynayan her oyuncunun bir katmadeğerinin olması ve oyuna direkt etki etmesi gerekir.

Bayern kadrosu nasıl olmalı?

Bayern maçları yaklaşırken daha dirençli bir kadro üzerinde yoğunlaşmalıyız. Çıkarabileceğimiz en güçlü kadronun Fabri-Gökhan-Pepe-Vida-Tosiç-Atiba-Medel-Quaresma-Adriano-Tolgay-Negredo şeklinde olacağını düşünüyorum.

Lig maçlarında da; Fabri-Gökhan-Pepe-Medel-Adriano-Atiba-Tolgay-Quaresma-Caner-Love-Negredo on biriyle başlamak daha verimli olacaktır.

Negredo: Bazı yorumcular tarafından Negredo’ nun yetersizliğinden bahsedildiğini duyuyorum. Şunu çok net söyleyebilirim. Negredo, bu ligin çok üzerinde bir oyuncu. Daha top kendisine gelmeden pası nereye atacağını belirleyen ender futbolculardan. Oyun yapımız gereği ve hücum hattımızın yetersizliği sebebiyle gereğinden fazla koşup yoruluyor ve son vuruşlarda etkisizmiş gibi görünüyor. Yaptığı ara koşular tümüyle cevapsız kalıyor ve hava toplarında istediği toplarla buluşamıyor.  İyi bir 10 numara ve sol kanat oyuncusuyla oynayabilse çok daha verimli olacaktır.

Duran toplar: Bir türlü çözüm üretemediğimiz kronik yaramız. Duran toplar gibi büyük bir silahı kullanamadığımız aşikar. Pepe, Negredo, Tosic, Vida, Talisca gibi hava hakimiyeti yüksek oyuncuları bir türlü topla buluşturamıyoruz. Durumun vahamatini anlatma açısından federasyona bir de talep yapmayı düşünmüştüm. Kullandığımız duran toplar, Beşiktaşlı oyunculara değerse gol sayılsın.

Etiketler :